מפגש הורים משלבים 6.2.07 !!

אמא יעל

New member
מפגש הורים בנושא שילוב יחידני

להורים המשלבים ומעונינים בשילוב שלום וברכה, לקראת ההרשמה לשנת הלימודים הבאה, המתקיימת במהלך חודש פברואר, ראינו לנכון להתכנס למפגש הורים ארצי, ולהחליף מידע, להתייעץ, לשתף וללמוד: הורים משלבים או מעונינים בנושא מוזמנים לכנס השילוב היחידני 2007: העצמת הורים ע"י ידע שיתקיים ביום שלישי 6 בפברואר 2006 באודיטוריום סוראסקי בבי"ח תל השומר בשעות 17:30 עד 21:45 שימו לב: הכנס הוא פנימי ומיועד להורים בלבד, ולא לאנשי מערכת החינוך ועד הפעולה של ההורים המשלבים

מלכי א

New member
מפגש הורים משלבים 6.2.07 !!

להורים המשלבים ומעונינים בשילוב שלום וברכה, לקראת ההרשמה לשנת הלימודים הבאה, המתקיימת במהלך חודש פברואר, ראינו לנכון להתכנס למפגש הורים ארצי, ולהחליף מידע, להתייעץ, לשתף וללמוד: הנכם מוזמנים לכנס השילוב היחידני 2007: העצמת הורים ע"י ידע שיתקיים ביום שלישי 6 בפברואר 2006 באודיטוריום סוראסקי בבי"ח תל השומר שימו לב: הכנס הוא פנימי ומיועד להורים בלבד, ולא לאנשי מערכת החינוך !!!!!!!! ----------------------------------------------------------------------------- סדר היום לכנס: 17:30 התכנסות וכיבוד 17:50 מלכי איציק: תמונת מצב - הישגים ויעדים הצגת ממצאי הסקר שערכנו לפני שנה בקרב 101 משפחות משלבות 18:20 ברכות הנהלת אלו"ט להורים המשלבים 18:30 עו"ד אמיר ברק: כלים משפטיים ליישום השילוב במערכת החינוך הצגת הפרויקט לתמיכה משפטית לשילוב בחסות אלו"ט ומתן הסבר על הבג"ץ המתוכנן 19:00 חגי שריר איציק פרנקו והורים נוספים: קוים מנחים להורה המשלב תיאור השילוב מנסיונם האישי, הסברים והמלצות כיצד לפעול בתחומים הבאים: איתור מסגרת מתאימה, גיוס המסגרת, יחסים שוטפים עם המסגרת, איתור צוות משלב (מנחה ומשלבות) ועבודה איתו, ועדת שילוב, תח"י, דיאלוג מול משרד החינוך ומול הרשות המקומית 20:00 הפסקה 20:30 דפנה ברעם, מנהלת בי"ס ישגב, תל אביב - שילוב מנקודת מבטה של מנהלת בית ספר 21:00 פנל הורים: שאלות ותשובות 21:45 סיום יתכנו שינויים בסדר ההרצאות בכפוף לאפשרויות המרצים הורים יקרים, ברצוננו להאיץ באלה מכם שמתעתדים לעבור מסגרת בשנה הבאה: אם טרם פעלתם בנושא, זה הזמן להתעניין עם הורים לילדים בוגרים לבקר בגנים / בתי הספר באזור מגוריכם, לקיים פגישות עם גננות ומנהלות, לבדוק איזו מסגרת תשמח לקחת על עצמה לשתף אתכם פעולה למען ילדיכם. באזורים בהם מערכת החינוך מקשה על הורים להיכנס למסגרת ולדבר עם הגננות והמורים, ביכולתכם לפנות אליהם במכתב בו אתם מספרים את סיפורכם ומבקשים להתקבל לפגישה כדי לבדוק את האפשרות שילדכם ישולב בה. מניסיוננו מכתב פותח דלת. יידעו אותנו על מקומותץ ספציפיים וננסה לעזור. שימו לב: תאריך 20 בפברואר הוא בד"כ המועד האחרון להגשת בקשה לעבור למסגרת מחוץ לאזור שלכם. מאד מומלץ לא לחכות לרגע האחרון! נוכחותכם חשובה! בבקשה אשרו השתתפותכם עד יום ראשון 21.1.07 אלו"ט מממנת שכירות אולם. נודה על השתתפותכם בסך 10 ש"ח לכיסוי הוצאות הכיבוד. לידיעתכם, בתל השומר החנייה לכל היום 12 ש"ח.

רק דבר קטן

שאני חושבת דמאוד בסיסי וחשוב- השעות של היום עיון. אני כאספית אין דבר שאני יותר שונאת מהעלמויות של הורי בשעות האלה , מבחינתי השעות האלה הן שעות המשפחה, השעות בהן בני המשפחה בבית ומתנהלת סוג של שיגרה שעכשיו עקב ההתקדמות שעברתי טיפה פחות חשובה לי אבל מהיכרותי ככל שאספי או אוטיסט פחות מתפקד השיגרה הזאת יותר חשובה בטח בגיל צעיר וחבל לי שאלוט לא מודעת לזה ומארגנת יום עיון להורים בבוקר ככה שלא יפריע לשגרת הילד העתיד להשתלב.

מלכי א

New member
ארגון מפגש כזה תלוי בגורמים רבים

סביר להניח שהמועד גורם אי נוחות למספר אנשים אך כל מועד אחר היה גורם לאי נוחות לאנשים אחרים.

לא הבנת

אני ניסיתי לומר שיום עיון שמטרתו היא טובת האספים בסופו של דבר - שילוב מוצלח , צריך להתאים לאספים לא לאנשים כאלו ואחרים אלא לאספים. אספים שבעצם הליכת הוריהם ליום העיון בשעות שלו כפי שנהן כרגע הוא פוגע בשגרת האספים ולכן אני שואלת מה פה בעצם הרעיון מצד אחד רוצים לפעול לטובת האספים מצד שני הורסים להם שגרה שהיא נורא חשובה.

אנגי2

New member
לנסיכה הנפלאה

כמה שהינו רוצים לימי עיון בבקרים זה נוח מהרבה בחינות רק דבר אחד שכחת-רוב ההורים כאן עובדים בשעות היום אין מה לעשות צריך לפרנס בשביל שנוכל לתת את כל מה שאנחנו רוצים לילדים שלנו אז כן מידי פעם ופעם ( וזה לא קורה כל יום)-אנחנו משתתפים בימי עיון על חשבון שעות אחר הצהריים היקרות אלו אילוצים של החיים וצריך ללמוד להתמודד איתם.

מלכי - כל הכבוד על היוזמה והביצוע

האם יש הערכה מתי יהיו קריאות 2 ו 3 של החוק לסומטיות. יש לי הרגשה שזה תרגיל מסריח כי כל הנוגעים בדבר (הממשלה שתצתרך לשלם כסף למכבי, משרד הבריאות ומכבי) פשוט העבירו קריאה ראשונה כדי להשתיק אותנו ועכשיו הם מרויחים זמן. האם יש דרך להגבביל את זה בזמן?

מלכי א

New member
תהליכי חקיקה לוקחים זמן

תהליכי חקיקה ובמיוחד כאלה הגוררים תוספת תקציבים גדולים לוקחים זמן. עדין לא היתה קריאה ראשונה אלא קריאה טרומית, בקרוב יחלו הדיונים בועדת הבריאות.גם התיקון בחוק החינוך המיוחד בנושא השילוב לקח הרבה זמן.

ריקי 04

New member
../images/Emo207.gif איפה כתוב שבי"הס קובע את רמת

התפקוד? ואם למישהו יש קישור, העתק... אני מאד אודה. כי אני אפילו לא יודעת איפה נמצאים חוזר מנכ"ל וחבריו. היועצת בביה"ס אצלינו מתעקשת שהמת"י קובעים ולא היא, ואני יודעת שיש לה רק כוונות טובות, אבל המת"י מתעקשים - והיא מאמינה להם...

n o g a h

New member
ריקי שלום

אני לא יודעת לצרף קישור, כל חוקי וועדת שילוב נמצאים באתר משרד החינוך, אגף חינוך מיוחד, וכן: באתר של: "מקום מיוחד". ולעצם העניין: לאחר שמתקיימת וועדת שילוב בית ספרית, שבה משתתפים: מנהל ביה"ס, ההורים, פסיכולוג, יועצת ונציג המת"י, במידה ובוועדה מחליטים שהילד זכאי לשילוב, מתכנס הצוות הבין מקצועי של ביה"ס, שכולל את המחנך/ת, היועצת, ומורת החינוך המיוחד. הצוות הבין מקצועי הוא זה שמחליט על דרגת התיפקוד.

rri1

New member
הי ריקי,

בזמנו מלכי שלחה באימל חוזרים להורים המשלבים עם כל הפרטים. ובנוסף על מנת להוכיח ליועצת שהיא טועה- את יכולה לבקש ממנה לדבר עם עו"ד תירצה ליבוביץ מאגודת: " בזכות" - והיא תשלח לה את החומר הרלוונטי ותסביר לה את החוק. מת"י בשום אופן אינו קובע את רמת התיפקוד- אלא אך ורק וועדת השילוב שבה היו"ר היא מנהלת בית הספר.

אמא יעל

New member
חוזר המנכ"ל נמצא בבית הספר

באפשרותך לבקש מהיועצת להעיף מבט יחד איתה. האמת היא שלמתי"א יש כוח רב, ולכן האמירה שלה איננה רחוקה מהאמת. המפקחת צריכה לתמרן עם תקציב נמוך מהצרכים, ומחלקת אותו בין הילדים בהתאם לשיקול דעתה וללחץ שיש עליה. אולם לפי תקנות החוזר הצוות הבין-מקצועי המורכב מהצוות החינוכי והיועצת צריכים לקבל החלטה לגבי רמת התפקוד של הילד - תוך הקשבה גם למידע שמתקבל מההורים ובמידת הצורך מהמנחה שלהם. רמת התפקוד שנקבעה ע"י הצוות עדיין רק מצביעה על טווח של שעות, ובתוך הטווח הזה המפקחת יכולה לשחק. שלחתי לך מסר.

rot301

New member
איך בוחרים גן מתאים לשילוב ../images/Emo53.gif

אצלנו בשכונה יש חטיבה צעירה שזה מש לא מתאים לנועה האם ניתןלקבל הסבר לגבי בחירת גן מתאים שלא בשכונת המגורים.

rot301

New member
ההרשמה לגני עיריה בראשון מסתימת בתשעה בפברואר

כך שלא אחכה עד לפגישה

אמא יעל

New member
הרשמה מחוץ לשכונה

יש ליצור קשר עם המחלקה בעיריה ולשאול מה ההליך אצלם. זו אינה אמורה להיות בעיה, יש לזה הליך מסודר. אבל צריך להגיש את הטופס בזמן, לכן אל תחכי לרגע האחרון. אני דוקא לא פוסלת על הסף חטיבה צעירה. נסי לבקר בגן ולהתרשם מהצוות. אם לא ניתן לבקר - המלצתי היא לשלוח מכתב ריכוך בו את מספרת את סיפורך ומבקשת התחשבות. היתרון בחטיבה הוא שמשם ממשיכים כבר הלאה והצוות מכיר את הילדה, והילדה את הצוות ן\ואת המקום. בכל מקרה, חשוב להגיע למקום שבו הצוות מוכן להתמודד ולהשקיע זמן נוסף ללימוד הנושא ולהתיעצות איך להתמודד עם ילד בעל לקות מורכבת. אם את רוצה לשוחח את מוזמנת ליצור קשר במסר.

למעלה