מפגש בוקר

שיר10000

New member
מפגש בוקר

מעוניינת לשמוע מכן . מה אתן עושות במפגש הבוקר טרם האוכל. שאינו מפגש מרכזי ובמהלכו מגיעים ילדים לגן יחד עם הוריהם. אשמח לשמוע הצעות שיגרמו לילדים להיות איתי ולא להיות מוסחים ע"י הילדים וההורים שמגיעים לגן במהלך מפגש מוקדם זה. (מדובר על השעה 8.15). אני חשבתי על שירי בוקר ושיר התעמלות (קלטות חדשות שרכשתי.) אגב לי נורא מפריע הכניסות של הילדים וההורים לגן במהלך המפגש.

ליידי10

New member
../images/Emo85.gif

אני לא ממש הבנתי. כשאת מקבלת את הילדים זה ישר למפגש בוקר? אצלי הילדים מגיעים בחל מהשעה שמונה בערך (הגן פתוח משבע וחצי אבל הרוב מגיעים משמונה) עד 9:00. בזמן הזה יש שולחן לציור, שולחנות עם משחקים שקטים ופזאלים גדולים על הרצפה. מי שרוצה יכול להוציא עוד ממבחר המשחקים השקטים ולשחק בהם. המפגש מתחיל בסביבות השעה 9:00 ואז רוב הילדים הגיעו. מעטים מגיעים תוך כדי המפגש ואז זה קל יותר לקבלם ולשלבם במפגש.

galeet

New member
אצלנו המפגש הראשון רק ב-10:00

ולפעמים גם אחרי.עד למפגש פועלים בכל הפינות, עובדים בשןלחנות יצירה, מוציאים משחקים שקטים, אוכלים ארוחת בוקר ועוברים במסלול מוטורי.

תמר

New member
מפגש בוקר

מפגש הבוקר אצלנו הוא בשעה 9:30. עד השעה 9:00 הילדים משחקים משחק חופשי במתקני הגן, או מציירים. בשעה 9:00 אוכלים ארוחת בוקר וכאמור, בשעה 9:30 יש ריכוז. אני אישית בתחילת הריכוז סוגרת את דלת חדר הריכוז, ובשעת הריכוז אין יוצא ואין בא. ההורים יודעים שמי שמאחר לא נכנס לריכוז, הילדים יודעים שאי אפשר לצאת והעובדות שלי יודעות שגם לי אסור להפריע בשום אופן בשעת ריכוז (כולל טלפונים בהולים). אני מאוד מרוצה שזה כך, במיוחד עם הקטנים שמאבדים ריכוז עם כל הפרעה.

יעלים

New member
אצלי מפגש הבוקר לאחר ארוחת הבוקר

בסביבות 9:30 בבוקר, מאוד משתדלת ששום דבר לא יוציא את הילדים מריכוז לפחות בתחילת השנה שהם מאוד קטנים (בני שנתיים)בדר"כ עד האוכל יש משחקים על השולחנות, לפעמים אני יושבת עם קבוצת ילדים קוראת סיפור, משחקת משחקי קופסה או יושבת פרטנית עם ילד ועובדת על החזקת עיפרון, מספריים וכ"ו. באופן כזה יש לי זמן גם לעבוד פרטנית או בקבוצה עם ילדים אני גם יכולה לקבל ילד שמגיע לגן והכניס אותו ישר למשחק (ברד"כ אני ישובת עם הילדים על שטיח כך כל ילד שמגיע מקבל נשיקה וחיבוק ומצטרף ישר למעגל)

שיר גם לי מאד מפריע שהורים מאחרים

להגיע עם ילדיהם ולעיתים אף קורה שהילד מתקשה בפרידה ואז אני נאלצת להפסיק את המפגש ולהתיחס אליו ולנסות להיפרד בניחותה. לכן בתחילת השנה אני מבקשת מההורים להגיע גג עד 8.30 שאז מתחיל מפגש בוקר או שיגיעו ב9.00 כאשר הוא מסתיים לא באמצע כי זה מפריע והילדים יוצאים מהריכוז ובכלל בתחילת השנה לעיתים יוצא מצב שהורה נכנס ואז זה גורר בכי של עוד ילדים נוספים. לגבי מפגש בוקר אני מתחילה בשיר בוקר טוב אישי לכל ילד, שיר בוקר טוב, אצבעות.. ואחכ בנושא הנלמד ( בתחילת השנה אני רק שרה + משחקי אצבעות הקבוצה שלי לגילאי 2) מקווה שעזרתי אשמח לשמוע עוד רעיונות ודעות עינתי

יעל של 4

New member
מפגש בוקר

כשאני הייתי גננת הייתי פותחת את היום במשחקי שולחן עד שעה 8:30 , ההורים ידעו שהילדים צריכים עד 8:30 להגיע לגן. בשעה 8:30 הייתי פותחת את המפגש עם שירי בוקר, שירי א"י, התעמלות בוקר (אהבתי את הקלטות של אריאלה סביר מעין ריתמוזיקה) הילדים היו מביאים כתבות מעיתון הבוקר וכל יום היינו משוחחים על כתבה/תמונה שמתאימה להם (כמו שלג בירושלים, פריחה וכו.) שיחה סביב מזג האויר בחוץ כשכל פעם קבוצת ילדים בודקת את מזג האויר, איזה יום היום, איזה יום יהיה מחר..., זהו, המפגש באמצע היום סובב כבר סביב נושא שנלמד בגן.

מאיגל

New member
מפגש הבוקר אצלי מתחיל ב8:30

עד השעה הזו יש משחקי קופסא על השולחנות, ומשחקי הרכבה. וכן שולחן ציור חופשי. אם הילדים רוצים הם יכולים להחליף משחקים. הגן פתוח מהשעה 7:30, רוב הילדים מגיעים מהשעה 8:00. תמיד יש מאחרים אבל כבר מההתחלה אני מרגילה אותם שאם הם מגיעים בבוקר והמפגש כבר התחיל הם נכנסים בשקט ויושבים על כסא פנוי. אחנו מבחינתינו דואגים למפגש מסודר, הוה אומר, כיסאות שיספיקו לכל ילדי הגן.גם עוזר לדעת כמה חסרים גם עוזר למאחר למצוא מקום ולשבת. ב8:30 אני עורכת מפגש בוקר, מפגש הבוקר אצלי הוא מפגש על הנושא הנלמד. אבל זה תלוי, בימי ראשון שיחת הבוקר נסובה סביב חוויות משבת או דברים מיוחדים שהילדים עשו. כל מפגש נפתח עם 1-2 שירי בוקר.סופרים את החברים שהגיעו, מבררים מי חסר. ואחר כך הנושא הנלמד בגן כשהילדים רעננים ובראש צלול. כמובן שהכל בשלבים לפי טווח הריכוז של הילדים, כשבתחילת השנה רק פתיחת המפגש לוקחת זמן. במשך הזמן הופך רוטינה אז הולך יותר מהר. המזנון נפתח ב9:30 במשך השנה יוצא לאחר מפגש בוקר, בתחילת השנה הילדים יוצאים לעבודה ולפינות וב9:30 נפתח המזנון.

מאיגל

New member
לגבי ההפרעות בזמן המפגש..

את צריכה להבהיר להורים שהמפגש מתחיל ב8:15, והורים שמגיעים לאחר מכן ישלחו את הילדים מהשער לגן, ולא יכנסו לגן כי כל הפרעה קלה מסיחה את הילדים, ותאמרי שהסייעת תקבל את הילד. ואת חייבת להקפיד על כך. כשהילד נכנס, אפשר לומר בוקר טוב יוסי, ולהמשיך במפגש. מנסיון יש הורים שלא אכפת להם, אבל חייבים להבהיר להם שהילדים מפספסים את המפגש עם החברים ושיחת החולין ביניהם שלהם היא מאד חשובה. וכן את שעת המשחק.

שיר10000

New member
תודה ואני..

הייתי עורכת מפגש בוקר מרכזי אחרי ארוחת הבוקר בשעה 9.00. אך השנה אאלץ לפי בקשות הגדולים ממני להקדימו ל-8.15. וזה ממש לא נראה לי מתאים לילדים, זו שעה שעדיין מגיעים לגן והילדים מוסחים בקלות. ולכן אדחה זאת לשעה 8.30. חשבתי לערוך זאת כך: שירי בוקר, שירי התעמלות, ציון היום ומזג האויר. פירוט מה עושים היום. ואח"כ אוכל ועבודות יצירה קלות- שהילדים יכולים לפעול לבד. וכשהאוכל יסתיים נפנה לעבודות יצירה מתוכננות שדורשות ממני לשבת עימם. (אלו ילדים צעירים) שוב תודה.

שיר10000

New member
המשך היום

בשעה 10.15 מסיימים ומתחילים להתארגן למפגש נוסף. מפגש אמצע בין רבע שעה. ובסביבות 10.30-10..45 יוצאים לחצר. ובסביבות 14.50-מפגש צהריים.

למעלה