תשובות, על איגי ושאר הקבוצות
הי, אז ככה: בגדול אני חושב שבכל המפגשים של ההומואים הדתיים (בין אם זה איגי, חברותא, הו"ד או כמוך) עניין הדיסקרטיות מובן לכולם, וחלק לא מבוטל מהנוכחים נמצא עמוק בארון. אז באופן בסיסי אתה יכול להיות שקט. בארגון הנוער (איגי) בכלל ובקבוצות הדתיות בארגון בפרט אנחנו מקפידים באופן מיוחד על הדיסקרטיות. זה אומר שמיקום המפגש לא מפורסם באינטרנט או בטלפון אלא נמסר רק בפגישה אישית עם המדריכים, ושאסור לחניכים לחשוף מה מקום הפעילות ומי החניכים. מעבר לכך, יש כמה כללים כמו זה שאסור לספר מי הגיע לפעילות (כאילו, דא?) ומה אמר, ויש את "כלל הרחוב" בשביל שלא תתפדח. במילים אחרות - אתה יכול להיות בטוח לחלוטין שהארון שלך ישמר בלי פגע. או לפחות בטוח יותר מכל אופציה קיימת אחרת. בשאר הקבוצות החברתיות, כאמור, הדיסקרטיות היא גם אבן יסוד. נראה לי שכל מי שמגיע למפגשים כאלו מבין שגם אם הוא פוגש מכר שם הרי שאסור "להסגיר" אותו אלא אם יש לו רשות מפורשת. בקבוצות של איגי (עליהם אני יודע הכי הרבה) אתה יכול לספר על עצמך מה שבא לך ואתה יכול לא לספר מה שתרצה. אתה יכול למשל להציג את עצמך בשם בדוי ולא לספר מאיפה אתה ובעצם לא להגיד שום פרט עליך וזה באמת בסדר גמור, ואתה יכול לספר *כל* פרט עליך עד שמישהו יגיד לך שניסחפת ואתה מעכב את הפעילות (סתם, זה לא קורה
). שתי האופציות סבבה לגמרי וכל אחד בוחר לספר על עצמו כמה שהוא מרגיש שנוח. גם לשבת ורק להקשיב זה סבבה לגמרי. ואגב, לגבי "המדריך שואל את השם שלי" אז זה לא ממש יקרה. באיגי אתה קודם פוגש את אחד המדריכים לשיחה, אז ממילא תכירו אחד את השני. בתחילת הפעילות יש סבב של הצגה עצמית (כאמור רק מה שתבחר לספר על עצמך) בליווי דבר טוב ודבר רע שקרו לך מהשבועיים האחרונים - שנהיה מעודכנים. להיות מעודכנים זה הכי 2011
אני יכול להבטיח לך שלא יהיה עליך פוקוס שירגיש לך לא נעים. ומה עושים שם? אני אספר לך לפחות על איגי, בעיקר בגלל שאם אני לא טועה חברותא והו"ד עושים פעילויות עם אופי שמשתנה קצת מפעם לפעם. באיגי יש סבב היכרות (כמעט תמיד יש חדשים) והתעדכנות, אח"כ בדך כלל יש פעילות פתיחה קצרה וכייפית, ואז פעילות על נושא להט"בי שמתחיל בעצם דיון פתוח וחופשי עליו. בסוף יש סבב סיום (זה נקרא "אישי כללי" וזה אחד הדברים המדליקים). מידי פעם יש שינויים אבל זה בכל אופן המסגרת הכללית. אם יש עוד שאלות - תרגיש חופשי לפנות! איתי מדריך דתיים הצעירה נ.ב. בנימה יותר אישית, אני אוסיף שאם יתמזל מזלך ובפוקס לא נורמלי כן תכיר מישהו באחד הפעילויות - קרוב לוודאי (שיהיו לך דפיקות לב מטורפות ושברירי היסטריה אבל אז הכל יירגע ואתם תגלו שאתם בעצם הרבה יותר מבינים אחד את השני ממה שחשבתם ואז) תגלה שזה אחד הדברים הנפלאים שקרו לך השנה. מניסיון אישי.