מפגשים?

sahar85

New member
מפגשים?

יש מחרתיים מפגש של חברותא ומפגש של "כמוך". ואני מתלבט אם ללכת.... יש מקום להגיע? נכון שבאתי מבית דתי והיו לי התלבטויות כאלו ואחרות בנושא. אבל די, זה נגמר, זה לא שיש עוד מה לדוש בנושא. מה המקום שלי במפגשים האלה? אני, לצערי, ויתרתי על הדת, והיום אני במקום הכי טוב (אם לא ה...), מה אתם אומרים. יש טעם בפגישה? לפגוש עוד אנשים שעברו את מסכת העינויים? מה זה יתן לי? ולהם? סץם שאלה לחלל האוויר הפתוח...

avitano

New member
לדעתי

זה פשוט מעניין לראות איך אנשים מתמודדים גם כשאתה לא בתוך הדת מספיק שאתה יכול להבין מה עובר עליהם מבחינתי זה סוג של הרחבת אופקים והקשבה לאחר שווה לנסות מה כבר תפסיד? :]

מסכים עם אופיר/tapuzforum/images/Emo45.gif

ואגב, הניצוץ היהודי תמיד פועם בקרבנו, בין אם אנו שומרים תורה ומצוות ובים אם לאו. אם להגיע או לא זה בהחלט נתון לשיקולך, אבל כמו שאומר אופיר "לשמוע את האחר". גם במפגש האחרון של הו"ד היו כאלה שלא דתיים והיה נחמד מאוד להכיר אותם מקרוב. וכן מקומך כאן איתנו - אז בבקשה אל תיעלם לנו. אוהבים אותך סהר באשר אתה.

ראוי לארגן מפגשים תומכים

קודם כל אני שמח שהגעת למקום טוב. זאת מנת חלקו של כל מי שיוצא מהארון. חיים חופשיים ובריאים. כיום נושא המפגשים נעשה על ידי ארגונים חסרי מעוף, שאין בהם כל תועלת להומוסקסואל הדתי ושפוגעים בו נפשית. כמובן זכותם להתקיים כמו עצת נפש. מדוע לא תארגן מפגשים בעלי אופי תומך, אופטימי. מפגשים שיציגו לבאים מכלול אופציות. כל כך הרבה הומואים דתיים זקוקים לתמיכה בזוגיות, באהבה, במשפחה וכו'. האיסור ההומוסקסואלי צריך להיות מבוטל גם באורתודוכסיה לאור העובדה שהרבנים עצמם, אלה שמוכנים להבין במה מדובר, מצהירים שהאיסור פוגע נפשית. מדובר בפיקוח נפש. צריך להלחם על זה. זה לא בלתי אפשרי.

Nחמן

New member
אולי תחליף את הדיסקט?

אתה חוזר כמה וכמה וכמה פעמים על אותה הודעה בסגנונות שונים מבלי שטרחת להגיב לעניין על התגובה להודעתך. מדוע אתה מצפה, שמישהו ישתכנע, רק משום שהראש שלך מקובע לכיוון מסוים דווקא ואינך מוכן להרחיב את אופיקך?

Nחמן

New member
סהר המתוק שלנו!

לאן נעלמת כל כך הרבה זמן? התגעגענו אליך ובמיוחד לעוגיות שלך...

Nחמן

New member
סהר שלנו! להיכן נעלמת?

התגעגענו אליך מזה זמן רב. ברוך שובך להסתופף בצל קורתנו ואל תשכח להכין לנו אוזני המן טעימים ומתוקים לפורים (אבל בלי מרגרינה ובלי סוכר וראצוי מקמח מלא...). לקראת פורים הקרב ובא אני מבקש להקדיש לך את שיר הפלאפל בביצוע יפה ונחמד של ניסים גראמה לאחר שבהודעה קודמת השמעתי את הביצוע המקורי של "רביעיית איילון". שיר זה הוקדש לכל התימנים בפורום והנה רק הזכרתי את התימנים וכבר הופעת מאי שם. כבונוס אני מקדיש לך גם שני קטעי חיקוים של מוטי גלעדי, כשבקטע היפה ביותר בעיניי הוא החיקוי של אריס סאן. כדאי לראות, לשמוע וליהנות. שיר הפלאפל ניסים גראמה מילים: דן אלמגור לחן: משה וילנסקי לכל מדינה כאן בעולם מאכל לאומי המוכר לכולם וכל ילד בגן יודע כי האוכל מקרוני הוא איטלקי. לאוסטרים בווינה שניצל טעים והצרפתים אוכלים צפרדעים הסינים אוכלים אורז דק ורזה והקניבלים אוכלים זה את זה ולנו יש פלאפל, פלאפל, פלאפל, לאבא מתנה, גם אמא כאן קונה, לסבתא הזקנה נקנה חצי מנה. וגם החותנת היום תקבל פלאפל, פלאפל עם הרבה הרבה פלפל פעם כשבא יהודי לישראל נשק לאדמה וברך "הגומל" היום הוא רק יורד מן המטוס וכבר קונה פלפל ושותה גזוז אצלנו אין מלך, יש רק נשיא אבל במלוכה כבר השגנו שיא אצלנו כל יום קם מלך חדש - אחד מאושר השני מיואש כי לנו יש פלאפל, פלאפל, פלאפל, כי כאן מוכרים לרוב מריח כל הרחוב ריחות של שומשומין ושמן פרפין וגם צרבת אפשר כאן לקבל מפלאפל, פלאפל עם הרבה הרבה הרבה פלפל פלאפל לעשות זה לא פשוט פלאפל לעשות זאת אומנות ויכול להבחין כל בן תימן בין פלאפל של חובב או של אמן המצחיק ביותר הוא - אללה אל עזים - פלאפל עשוי בידי אשכנזים! בפלאפל כזה תמיד תרגיש מין טעם מוזר של אמ... געפילטע פיש רק לנו יש פלאפל, פלאפל, פלאפל לאבא מתנה, גם אמא כאן קונה, לסבתא הזקנה נקנה חצי מנה כי זה המאכל הלאומי של ישראל - פלאפל, פלאפל עם הרבה, הרבה, הרבה פלפל

Nחמן

New member
שכחתי להגיב בעניין המפגשים

ראשית - אני מסכים עם דבריו של "מצפה לגאולה" וקצת עם דברי אופיר. ש/נית - מה ההבדל באמת? אשיב לשאלה מראות עיניי בלבד מבלי לפגוע באף אחד מהארגונים. "חברותא" מצטיירים בעיניי כארגון חברתי הומוסקואלי-דתי אבל בסגנון מתירני יותר (קרוב לרפורמי). אין לי בעייה עם הפעילות החברתית. השתתפתי בכמה מפגשים ונהניתי מאוד בדרך כלל. במישור הדתי אני רואה עצמי פחות שייך אליהם בשל מתירנותם הרבה. עם זאת אני מכבד את אנשיהם - דתיים וחילוניים כאחד, כפי שאני מכבד את "תל אביבי".הם ראוים לכך בזכות. "כמוך" הוא "עוף מוזר" בעיניי. כדי לגשר על הפער הדתי קיים ארגון הו"ד מזה כשלוש שנים, שעושה המון מאחורי הקלעים ומעט מאוד בתחום החברתי. אינני בא בטענה כלשהי לאחראים, כי אני יודע, שהם עושים עבודת קודש ממש אך לא באופן ראוותני. לפעמים יש אירוע "שבת הו"ד" ולעיתים רחוקות מפגש חברתי, שמטרתו לרוב היא סיעור מוחות (למה לא קוראים לך סער?). במשך הזמן, שבין שבת אחת לשנייה יוצרים קשר עם רבנים מהמחנה הדתי-לאומי כדי לגבש פתרונות מוסכמים ומקובלים על ההלכה להומואים דתיים. בין לבין מקבלים פניות אישיות של צעירים במצוקה ומשתדלים לפתור את בעיותיהם מבלי להתפשר על ההלכה. ההצלחה גדולה כנראה הרבה יותר מזו של "עצת נפש" אבל הו"ד מעולם לא חיפשו לעצמם פרסום יתר. גם כך לדעתי יכלו לנצל את הודעותיי בקשר לארגון ולהגיב בהתאם תוך הפנייה לאתר שלהם. משלא עשו כן, אני מניח, ש/העשייה חשובה להם יותר מהפרסום, אם כי לדעתי מן הראוי היה לקיים "אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידך". אז מי הם "כמוך"? לפי הצהרתו של עמית הוא פרש מ"חברותא" בגלל רמתם הדתית הירודה ובשל כך הקים את "כמוך". אז מה כל כך מוזר על כך? המוזר הוא, ש"כמוך" בעצם הוא "תאום" של הו"ד לכאורה. אז מדוע לפצל את הגופים ולקרוא לאחד בשם הו"ד ולשני בשם "כמוך"? האם זה ישרת את המטרה האמיתית או אולי המטרה היא "גם לי גם לך לא יהיה"? אני רואה בעצם הקמת הארגון קריאת תגר על קיומו של הו"ד. עם זאת עמית מעולם לא טרח להסביר לגולשי הפורום, מה ההבדל בינו לבין הו"ד, ולשם מה צריך שניים (לא לטנגו...
). אינני יכול להשיב בשם עמית וגם אינני נוהג לשכנע גולשים את מי להעדיף. אין לי שום דבר אישי נגד עמית פרט להרגשה המוזרה אבל כאמור זה עניין אישי. אתה רשאי לבחור לעצמך להיכן ללכת אולם בדבר אחד אין לי ספק: ההצלחה במפגש של "חברותא" תהיה גדולה הרבה יותר. לזכות "חברותא" ייאמר, שלא טרחו כלל להגיב על ההשמצות של עמית ובצדק. יתכן, שכל מה שכתב הוא נכון, אבל ברור כשמש בצהריים, שאופן העלאת הדברים היה שגוי ונזקו מרובה על התועלת. חוץ מזה אינני לוקח אחריות על דבריי והלוואי אטעה בהערכתי ל"כמוך".

למעלה