מפגשים בנושא בית ספר, אבל לא רק

Sun Hello

New member
מפגשים בנושא בית ספר, אבל לא רק

שלום, שמי הלה ואני תלמידה מבית ספר כלשהו בארץ. אני מעוניינת לפגוש עוד תלמידים\ות וכאלה שלא, שהעניין נוגע לליבם. הרעיון שלי הוא לערוך פגישות בנושא של בית ספר. כן, של בית ספר. כוונתי היא לראות מה המערכת של בית הספר גורמת לנו, לאילו דברים היא מביאה אותנו. למשל, למה יש נושאים חשובים שבכלל לא נכללים בתכנית הלימודים, על מבנה המערכת של בית הספר מבחינת ההיררכיה והאם זה נחוץ שמישהו\י יגיד לנו כל הזמן מה לעשות, למה להקשיב, איפה לשבת, מה ללמוד, במה להתרכז וכו'? האם זה דבר חיובי חיוני ובריא לחיינו שמישהו כל הזמן יגיד לנו מה לעשות? האם זה לא גורם לנו לדברים רעים בעיקר? האם החיים באמת צריכים להתנהל בדרך היררכית, בה יש מישהו ששולט ואומר מה לעשות, ומישהו שנשלט, גם אם בדברים "קטנים"? מבחינתי אני חושבת שזה דבר ממש טוב אם נוכל להפגש, כל מיני א\נשים שדברים מפריעים לנו ואנחנו אולי מרגישים לבד. או חושבים שאין מה לעשות, שזה המצב הקיים. גם אם רק כדי להרגיש שאנחנו לא לבד, וגם אם בשביל באמת לקום ולעשות משהו. ומה אם דברים יכולים באמת להיות אחרת? הרי יש לנו קול. אנחנו יכולים\ות לשנות, אם באמת דברים מפריעים לנו. דוגמאות קלאסיות לשינויים שהיו הם למשל הפועלות במפעל הטקסטיל שהצליחו לשנות את היחס כלפיהן, נשים שקיבלו זכות הצבעה, שחורים שבעבר היו עבדים, http://www.meshanim.com/stories/stories.htm - דוגמאות למאבקים שהצליחו באתר meshanim.com מי שמעוניין\ת לפעול או לדון בתחום של בתי ספר או בכל תחום אחר, אפשר לשלוח לי אימייל ל[email protected] או לשלוח לי מסר.

שבשבת007

New member
חחחח אתה נשמע כמו תלמיד ממורמר

תראה יש סיבה להיררכיה הזאתי... אם הם לא יגדו לך (לרוב בני הנוער) הם לא ילמדו... לדוגמא אני אם יש תיגבורים או משהו שהוא רשות אני לא אבוא... זה ממש לא אותו דבר כמו שחורים שהשתחררו מעבדות... קח דברים בפרופורציות ... יפה על הרצון לשנות ועל הכוונות הטובות!! הכוונה של משרד החינוך מבורכת!! אין סיבה שזה לא יהיה ככה... ומצטערת אבל אני חייבת לציין שוב שהשוואות שלך פשוט מוגזמות.... לא נלקח מאיתנו התלמידים החופש, לא נפגעה לנו שום זכות... היררכיה צריכה להיות קיימת במצבים מסוימים ולדעתי בתי ספר זה מצב כזה... טוב זאת דעתי בכל אופן

udib7

New member
הוי דקלה, לא הבנת כלום

זו בכלל בת - נקבה - ולא בן - זכר - כמו שציינת, כמה שהאינטיליגנציה שלך נמוכה, פשוט לבכות... P: בכל מקרה, אין לי מושג איך הדברים בבית הספר בו את לומדת אבל לא זכור לי שהעבידו אותי כשאני הייתי שם, יותר נכון העבודה הרבה נפלה על המורים אחרי שעשיתי כל מיני שטויות והם היו צריכים לטפל בזה. יש דברים רבים שלא הסכמתי עליהם כשלמדתי כמו "ערבית כמקצוע חובה", מה שעשיתי היה פשוט מאוד - לא למדתי ערבית. אחרי בלאגנים וויכוחים עם מורים והנהלה ואנשים בסגנון יצא שמצד אחד לא למדתי ערבית ומצד שני... לא קרה כלום מצד שני פשוט לא למדתי. בכל מקרה זו דוגמה לעניינים מטרידים בבית ספר, אבל לי היו את הסיבות שלי ואת הדרך שלי להתעמת עם העניין. מה שכן את מדברת על קנה מידה קצת יותר גדול מאדם פרטי אחד ופה צריך לבדוק בדיוק מה מטריד אותנו. בית ספר זו מסגרת -** טפו טפו טפו תודה לכל האלים שאני כבר לא שם**- וכמו שנובע מכל מסגרת שהיא: יש משמעת. רמת המשמעת נעה ממשמעת של חיל השריון הבריטי המלכותי לבין משמעת של קבוצת מסטולים בחוף נודיסטים, לפי נסיוני לא הכו אותי עם מקל בכל פעם שהייתי מוציא צליל, אף על פי שהעיפו מהכיתה לא פעם וגם זה מעודן בהגברת טון דיבור המורה בלבד (בלי מקל...). אם לי היו כל כך הרבה תלמידים וכל כך מטומטמים כמו שאנחנו היינו הייתי משתמש במקל. לגבי התכנים - מיותרים. אני לא זוכר כלום, חוץ מהיטלר אולי ודברים שכאלו. אך בכל זאת הם חשובים. זכור לי מסדנא שעברנו משפט מאוד הגיוני מהמרצה (דקלה, נראה לי שזו הייתה המורה לספרות מורחב) : אנשים למדו דברים לאורך ההיסטוריה האנושית ובכדי שנמשיך להתקדם צריך להוריש את הידע הזה הלאה בתור בסיס, ובית הספר למעשה מעשיר אותנו בידע מכל מיני תחומים בכדי שלא ניתקע מאחורה ונהיה (בר)בורים. ובכן זוהי טענה הגיונית לחלוטין ובכל זאת הרבה דברים שמלמדים, לדעתי, הם חסרי שימוש, מיותרים, מייגעים, מייסרים וסתם נמרחים על גבי 12 שנים(!!). אני הגעתי בשביל החברים. וקולנוע... ופיזיקה... ולהתווכח עם המורה לאזרחות, וזהו, די. מספיק. כתבתי מספיק. בברכת We don't need no education, היו שלום.

udib7

New member
אה, ו...

שיר הייקו זה 3 הברות, 5 הברות, 3 הברות מבלי שהשורות יחרזו.

שבשבת007

New member
מה אתה עושה בפורום שלי בכלל?

חצוף... ורשמתי שאני המצאתי את המבנה של השיר מחדש!!!!!!!!!!!!!!! תקשיב אז בוא לא נלמד על השוואה, בוא לא נלמד את הספרים של ש"י עגנון, בוא לא נלמד אזרחות... אולי כל אחד יכין לעצמו מערכת! למה לא באמת?! אתה באת רק בשביל קולנוע ופיזיקה ,אז מה?! קודם כל מה שיפה במערכת חינוך כפי שהיא עכשיו זה שכל תלמיד נחשף לדברים אחרים... אני נורא אוהבת ללמוד תנך ואני זוכרת הרבה דברים ... ואם מישהו היה שואל אותי בתחילת הלימודים הייתי אומרת שתנך זה הדבר האחרון שאני רוצה ללמוד... והשיטה הדפוקה הזו שנותנים לך ללמוד מקצוע לחצי שנה ואז תחליט לא טובה בכלל!! אני דוגמא חייה לזה :p אודי, אתה זה שלא הבנת :p חחח וכנראה שגם אתה סתם תלמיד ממורמר... חחחח לא הבנתי למי אתה מדבר .. אלי או אליה?? אני לא אמרתי שמעבידים אותנו בפרך! ואו אודי אתה היחיד שפעיל בפורום ש-ל-י... וממש מגיב ומפרט(למרות שהתגובות שלך מעצבנות אותי : P)... תגיב שוב

שבשבת007

New member
ועוד משהו

לדעתי, אתם ממש מגזימים, שניכם! מכל מקצוע שלמדתי (ועדיין לומדת) לקחתי משהו אחר ... לא שאני אומרת שאני נהנת מכל שנייה שאני לומדת אבל בכל זאת אני לא רואה סיבה שתלמיד לא ילמד מקצוע מסויים כי לדעתו זה מיותר.. תראה אני הייתי בערבית למתחילים אז גם אני לא בדיוק למדתי ערבית... וגם לא אהבתי את המקצוע אבל המקצוע הזה הוא ממש לא מקצוע מיותר... אז דיי להתבכיין שאתם לא רוצים ללמוד מקצועות מסויימים .... כל המקצועות שבחרו לשים הם חשובים!

udib7

New member
נכון!

שיר הייקו זה 7 הברות, 5 הברות, 7 הברות מבלי שהשורות יחרזו.

P i x i e s

New member
אודי, טיפש!

הייקו זה 5, 7, 5 P: או 7, 5, 7. שכחתי. לפחות בהברות צדקת.

למעלה