מפגשון אצל אורני - ירושלים - מאי 2014

22BB

New member
עוגת מישמיש של אמא שלי מהתקופה שהיה לנו עץ

עוגת מישמש

תבנית 26 משומנת ומקומחת / מסוכרת

לתחתית :

100 גר' מרגרינה רכה / חמאה
3/4 כוס סוכר
3 חלמונים
1/2 1 כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות מים

לערבב בקערה לפי הסדר.
להכניס את התערובת לתבנית ולשטח בעזרת כף מקומחת.

1/2 ק"ג משמשים חצויים ומגולענים

להניח את המשמשים בצפיפות על הבצק כשהצד החתוך כלפי מעלה.
לאפות 30 דקות.

3 חלבונים
3 כפות סוכר

להקציף, להניח על העוגה בעזרת כף או עם צנטר.
לאפות עוד 20 דקות.

אני משתמשת במרגרינה רכה של מזולה בטעם חמאה.
המרתי כרבע מהמרגרינה בשמן.
 

אמרלדה

Active member
עלי גפן ממולאים בדגים - היו שם שני סוגים

חלק מהם ממולאים ברצועות פילה מושט
מעורבבות עם קוביות לימון כבוש וסלסת עגבניות חריפה מעט
(במקור מתכון של סהר רפאל עם שינוי שלי. אצלו זה מדג בורי, עם אריסה)
אפויות 7-8 דקות בתנור - 200 מעלות.

הסוג השני - רעיון שלי - סלט עשוי מקוביות שנחתכו מפרוסות סלמון מעושן
טאבולה קינואה, רצועות דקות חציל קלוי וקוביות לימון כבוש.
הסוג הזה היה יותר סלט ופחות דג, ולטעמי יצא יותר מוצלח.

ולא היו שם, כי לא מצאתי - רעיון שלי מלפני שנים - עלי גפן ממולאים
בביצי דגים, על האש.
 

לאה סי

Active member
נתחי חזה עוף ברוטב פפריקה

600 גר' חזה עוף*
2 בצלים בינוניים
2 גמבות
5 שיני שום קצוצות
שמן לטיגון
200 גר' פיטריות קצוצות
כף גדושה של אבקת מרק עוף**
כפית פפריקה מתוקה
פפרוקה חריפה (לפי הטעם)
מלח, פלפל שחור
כפית קמח
1/2 כוס מים

קוצצים דק את הבצלים, חותכים את חזה העוף לקוביות גדולות ואת הגמבות - לקוביות קטנות.
מטגנים במחבת את קוביות העוף, עד להזהבתן. מוציאים ומניחים אותן בצד.
מוסיפים למחבת את הבצל, הגמבות ושיני השום ומטגנים אותם, עד שהבצל מזהיב מעט. מוסיפים גם את הפיטריות ומטגנים במשך כ-5 דקות.
מחזירים למחבת את קוביות העוף המטוגנות ומתבלים באבקת המרק ובתבלינים הדרושים. מוסיפים את כפית הקמח ומטגנים במשך דקה.
מוסיפים את המים ומבשלים, תוך כדי בחישה, במשך שתי דקות.

* שמה כמה שיש
**אפשר לוותר

בני סיידא
 
איזה הפסד
מפתה ביותר

אורני בשביל סיר מפרום(רציתי להגיד שהייתי עולה לירושלים ביום פקקים של האפיפיור,אבל לא עליתי והיה לי תירוצים מקלים של מרחק ויום הולדת לבכור)
בכול אופן-אכן הפסד!!
 
למעלה