מפגשון אצל אורני - ירושלים - מאי 2014

היה אינטימי - היינו 12 שזה הרבה פחות מאשר

במפגש רגיל. אלא מה? היו כמה כאלה שלא הסתפקו בלהביא לנו מאכל אחד בלבד.
והיה מאד מאד טעים.
את המתכון לקדאיף חצילים העליתי עכשיו.
 

אסתרכ

New member
רק עכשיו ראיתי הכל נראה מעולה וואו כל הכבוד

שמחה שנהניתן ושהבית יהיה תמיד פתוח לשמחות
 

shira1960

Active member
מפגשון אצל אורני - ירושלים - מאי 2014

מי שלא הגיע - הפסיד!

היה מפגשון מקסים ונעים, והאוכל - שופרא דשופרא!

כאן תמונה כללית של השולחן
 

ביזול

New member
סלט כרוב וקולרבי / בישול בזול

4-5 עלי כרוב ירוק
1 קולרבי
2 כפות לימון כבוש (שיכלול גם קצת מיץ וקצת שמן)


פורסים את עלי הכרוב, חותכים את הקולרבי לחתיכות בערך בגודל של פרוסות הכרוב, קוצצים גס את הלימון הכבוש ומערבבים הכל בקערה. נותנים לטעמים להתמזג כמה דקות ומגישים.

http://bishulbezol.blogspot.co.il/2014/05/6-2-o.html
 

22BB

New member
סלט עגבניות שרי

שום חידוש. היו לי המון עגבניות שרי אז הבאתי למפגש כתוספת נוספת.
חציתי אותן, שמתי בקופסא ומעל שמתי שקדים משובבים קלויים.
הולך גם עם כל מיני אגוזים אחרים שיש.
אצל אורני פיזרתי קצת מלח ושמ"ז וזה הכל.
כמה פשוט ככה טעים.
 

shira1960

Active member
סלט גזר בניחוח אסייאתי - שירה

מבוסס בעיקרון על המתכון הזה עם שינויים שלי http://tantracooking.com/2012/07/31/celery-and-carrot-salad/

סלט גזר וסלרי בסגנון אסייתי
===================
2 כפות חומץ אורז (השתמשתי ברגיל)
2 כפות שמן שומשום
1 כף דבש (שירה: שמתי קצת סוכר חום)
2 כפות ג'ינג'ר
מיץ מלימון אחד
2 כפות רוטב סויה
6 מקלות סלרי, חתוכות דק לרוחב (שירה: קצצתי במעבד מזון)
2 גזר, מגורד עם קולפן (שירה: חתכתי במעבד מזון)
רבע כוס עלי כוסברה (שירה: לא השתמשתי)
2 כפות שומשום, קלוי (שירה: לא השתמשתי, הוספתי 2 כפות שקדים קלויים)
שירה: הוספתי קצת בצל ירוק קצוץ


לשים את הירקות בקערה. לערבב את רכיבי הרוטב, לפזר מעל, ולפזר שומשום/בצל ירוק/שקדים למעלה לפני ההגשה.
(שירה: הכנתי לילה קודם ושמרתי במקרר).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט קוסקוס ירוק, Yotam Ottolenghi, Plenty

אוטלנגי מציע להוסיף קוביות גבינת פטה לקבלת סלט שהוא ארוחה. כמובן שבמפגש הבשרי אצל אורני זו לא הייתה אופציה.
סלט קוסקוס ירוק, Yotam Ottolenghi, Plenty
חומרים, ל -4 מנות:
1 כוס קוסקוס לא מבושל מהיר הכנה*
¾ מניית כוס מים רותחים
1 בצל קטן , פרוס דק
1 כף שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית כמון
לממרח עשבי התיבול:
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות טרגון קצוץ**
2 כפות שמיר קצוץ
2 כפות נענע קצוצה
6 כפות שמן זית כתית
להרכבה:
½ כוס פיסטוקים ללא מלח, קלויים וקצוצים גס
3 בצלים ירוקים, פרוסים דק
1 צ'ילי ירוק טרי, פרוס דק מאד
11/4 כוס עלי רוקט קצוצים***
אופן ההכנה:
מניחים את הקוסקוס בקערה, יוצקים מים הרותחים ומערבבים. מכסים את הקערה ומניחים כ- 10 דקות לספיחת הנוזלים.
בינתיים, מטגנים את טבעות הבצל בשמן זית עד להזהבה והתרככות. מוסיפים את המלח והכמון ומערבבים היטב. מניחים שיצטנן מעט.
להכנת ממרח עשבי התיבול, מניחים את כל מרכיבי הממרח במעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה .
מוסיפים את ממרח עשבי התיבול לקוסקוס, מערבבים היטב ואז מקפיצים עם מזלג כדי לנפח ולאוורר את הקוסקוס.****
כשמוכנים להגשה, מרכיבים את הסלט:
מניחים את תערובת הקוסקוס בקערת הגשה. מוסיפים את הבצל המטוגן, הפיסטוקים, הבצל הירוק, הצ'ילי הקצוץ ואת עלי הארוגולה ומערבבים בעדינות.
מגישים בטמפרטורת חדר.*****

הערות חני ס.:
*השתמשתי בקוסקוס מהיר הכנה מלא.
**לא היה לי טרגון, העלתי מעט את כמויות שאר עשבי התיבול.
*** השתמשתי בלקט עלי בייבי.
****הכנתי את הבצל המטוגן, הממרח, ערבבתי את הממרח עם הקוסקוס ואת יתר המרכיבים, והנחתי כל חלק בנפרד מספר שעות עד להרכבת הסלט.
*****לחצי ולי השאריות היו טעימות גם לאחר יומיים במקרר.
 
חצילים בתנור בציפוי שניצל

פורסת את החצילים לעיגולים ברוחב כ- 1/2 ס"מ.
בקערה אחת שמה ביצה (בד"כ מכפילה כמויות...), שמן ומים (בכמות של כ-1/2 ביצה - בתוך הקליפה)
בקערה שנייה שמה פירורי לחם, ומוסיפה על כל 3 כפות גדושות פירורים, כף: אגוזים טחונים, שומשום, כפית שום גבישי ו-1/3 כפית מלח (בד"כ מכפילה ב-3 כי עושה לפחות 3 חצילים ארוכים וצרים)
מחממת את התנור ל-175-180 מעלות,
טובלת את פרוסות החצילים בביצה ואח"כ בפירורי לחם משני הצדדים מניחה בתבנית אחד ליד השני ואופה כ-25-30 דקות.
 

22BB

New member
פטריות פורטבלו ורצועות סינטה - מוטי בראון

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1658044

פטריות פורטבלו ורצועות סינטה - מוטי בראון

חומרים :

500 גר' רצועות סינטה דקות .

משרה לבשר עפ"י צחי ביג ג'ק :

1 כף קונפלור
2 כפות מים פושרים
1/2 כוס סויה שחורה
1 כף דבש
2-3 כפות רוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות
פלפל שחור גרוס

הכנה

להמיס את הקונפלור במים הפושרים ולהוסיף את שאר חומרי המשרה .
להוסיף את רצועות הבשר ,לערבב היטב ולהשאיר לספיגת טעמים לשעה.

פיטריות פורטבלו - מתכון של צחי ביג ג`ק :

2 סלסילות פטריות

לחתוך את הפיטריות לרצועות לא דקות מידי , לחמם מעט שמן זית וחמאה במחבת , להוסיף 2 שיני שום קצוצות דק לבחוש במהירות כדי שהשום לא יישרף . להוסיף את הפיטריות ולבחוש ולהקפיץ אותם על אש גבוהה. כשהפטריות מתחילות להגיר נוזלים להוסיף פלפל שחור גרוס , רוטב סויה ולהקפיץ עד שהנוזלים מסמיכים מאד והפטריות קיבלו גוון חום כהה.

ירקות

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
3-4 גזרים חתוכים לגפרורים

להקפיץ את הירקות במעט שמן זית כל ירק בנפרד עד חצי התרככות .

הכנה

להלהיט מחבת כבדה או ווק עם מעט שמן זית , להוסיף את רצועות הסינטה , להקפיץ את הרצועות עד שמעט משנים את צבעם ( כ 2 דקות ) ומוסיפים את הירקות והפטריות . ממשיכים לערבב היטב לעוד דקה ומורידים מהאש . יש להימנע מבישול יתר למען כבודה של הסינטה .

בהגשה לפזר בצל ירוק קצוץ ושומשום קלוי .

הערות שלי BB :

הבאתי את הירקות בקופסא.
את הבשר הוספתי לרוטב לפני שיצאנו, בקופסא נפרדת.
אצל אורני טיגנתי את הבשר כמה דקות, הוספתי את הירקות ושכחתי מהבצל הירוק ומהשומשום. מעולה גם בלי.

השתמשתי בפטריות שמפניון רגילות, בערך 3/4 קילו.
 
למעלה