מע"מ על חבילות בדואר

א ביבה

New member
מע"מ על חבילות בדואר

אולי מישהוא יודע להסביר לי 1. מה זאת אומרת מע"מ על מוצר שנקנה בחו"ל והאם כל סכום יחויב במע"מ? 2.האם על סחורה אמריקאית אין מכס?יש לנו הסכם או משהוא כזה??? בקיצור - כשקונים דרך האינטרנט איך אפשר לדעת מראש איזה תשלומים יכולו והאם יש דרך לחסוך ע"י פיצול קניה/משלוח לסכומים קטנים ? ואיזה? תודה למסבירים

redzone

New member
הסבר קצרצר

שאני קבלתי מוצר מחו"ל בדואר רשום (הגיע לסניף הדואר) נרשם על האריזה המחיר שלו וככה רשויות המס חישבו את המע"מ לדוג' 100 דולר אז הם הוסיפו 17 דולר כמובן שהמירו לשקלים.. וזהו זה כל מה שהייתי צריך לשלם. אני ציינתי את המחיר שעל האריזה ואני מרגיש קצת פרייר כי אם הייתי רושם מחיר יותר נמוך כנראה הייתי משלם פחות. המוצר היה חלק שקשור למחשב. מחשבים פטורים ממכס. לכן צריך לשלם רק מע"מ. באתר של רשות המיסים יש רשימה של מוצרים שחייבים במכס ככה תוכל לדעת כמה תצטר לשלם. דרך אגב הם פתחו את האריזה כדי לבדוק מה יש בפנים. ואת התשלום למע"מ\מכס משלמים בבנק הדואר שאוספים את החבילה. בהצלחה

א ביבה

New member
מעמ-המשך

לא ממש הבנתי 1. על כל דבר מיובא חל מע"מ? 2. איך זה שלא כל החבילות נבדקות ולא תמיד נגבה מע"מ? 3. על כל סכום חייבים מע"מ? 4. איך לחשב כדאיות הזמנה מחו"ל של דברים כמו ספרים/דיסקים/בגדים/וכו? האם כדאי לפצל לחבילות קטנות - באם(?)זה מונע מע"מ-ולשלם יותר עבור המשלוח 5.בקיצור -איך יכול אזרח שומר חוק לדעת מה בדיוק החוק ואיך לחשב כמה יעלה לו ספר או בגד מחו"ל

redzone

New member
קישור לאתר המיסים שמסביר הכל

http://147.237.72.32/Y_ISHI/ באתר בוחרים מה שרוצים ליבא ביבוא אישי ואז האתר מספק פרוט לגבי המכס והמע"מ. וגם נותן תשובות לכל השאלות. אם הקישור לא עובד נסה להכנס לאתר של רשות המיסים או דרך משרד האוצר.

למעלה