מעשר

אסף 2005

New member
מעשר

שבוע טוב, יש לי קרוב שמפריש מעשר מעסק- הפרשת הירקות והפרות מגיעה לכמויות אדירות שנשלכות לאשפה , שאלו את משגיח הכשרות האם ניתן לתרום את האוכל והוא אמר שלא- והם גורסים אותו בהוראתו וכאן עולה השאלה מדוע???? למה אני לא יכול לפנות לארגון של בתי תמחוי למשל ולהעביר אליהם או שהם יגעו לקחת את כל המלאי האדיר שנשלח לאשפה (מדובר על משטחים שלמים של פירות וירקות) הרי בעבר כל המעשרות הועברו לבית המקדש לכהנים וללויים.

כמה שאני יודעת

אצל בעלי בעבודה כך עושים את מעשר מעבירים לבית תמכוי , או לחסדי נעומי לא זורקים שאלו בחסדי נעומי יותר עדיף

אופירA

New member
מנהל
לא מדובר במעשר כספים או במעשר עני

מדובר בתרומה גדולה + תרומת מעשר, שזה כ- 1% (1/100) מהתוצרת. הפרשה זו נעשית דרך קבע. מעשר עני - 10% מהתוצרת - צריך לתת רק בשנה השלישית והשישית למחזור השמיטה, ואלו ניתנים לעניים, כאשר הפרשת התרומות והמעשרות היא מהודרת. מה שמושלך לפח זה רק ה-1%. וכאשר מדובר בכמויות אדירות של תוצרת שנמכרת בעסק, ה-1% מכך גדול בהתאם. לא חבל על זה, ומשמידים את זה מסיבה פשוטה: מדובר באיסור חמור, ומבחינת האוכל - כאילו אכל טריפות ונבילות. כשם שלא חבל על תרנגולת שנטרפה או על קילוגרמים של בשר בקר שנאסרו בשחיטתם, כך לא חבל על החלק בפירות שאסור באיסור חמור לאוכלו מטעמי קדושה רוחנית. מבחינה רגשית, אתה יכול להסתכל על זה כמו שאשה שטרחה ובישלה שעות ארוכות ביום חמישי, עד שכאבו לה הרגליים, זורקת לפח בלי שום נקיפות מצפון חצי צלחת של אוכל טרי, חם וטעים לכל הדיעות - רק משום שאורח אכל את זה, ומרגע שנגע באוכל במזלגו ובידיו וברוקו - השארית נמאסת עליה, ואינה מצטערת בשבילה (או מצטערת קצת, אבל לא מעלה בדעתה להשאיר במקרר ולהציע לארגון חסד או לבני משפחתה...), וברור לה שמקומו של אוכל טרי, חם וטוב - בפח... וכאן לא מדובר ב-1% אלא ב-20, 30 ואפילו 50%!!! ברור שמדברים רק על הבחינה הרגשית, והמשל אינו מלמד על הנמשל.

תרומה גדולה ותרומת מעשר...

שייכת לכהן וחייבת להאכל בטהרה. אסור לתת אותה לשום אדם אחר גם לא לבית תמחוי. מעשר עני ניתן להעביר לבית תמחוי. ככל שידוע לי, הספארי נמכר לכהן, והתרומה מהשוק הסיטונאי מועברת לשם כדין בהמת כהן.

למעלה