מעשר

שאלה (בעיקר למאי)

האם נתינת מעשר תקפה עדיין להיום? הפסוק "והריקותי לכם ברכה עד בלי די" נאמר ע"י הנביא שדיבר בשם יהוה ואמר שיהוה מציע להעמיד אותו במבחן בעניין זה.(המשך>)

ושוב בקשר למעשר

המעשר אכן יתן ברכה אם כולם היו נותנים,אבל אם רק אני נותן במצב של היום אני מפסיד.האם המעשר אכן יוצר שפע בלי קשר לאיכות הנתינה? הבטחת יהוה טעונה בירור

המשך

מכיוון שע"פ נתונים חדשים שקיבלתי(יש שטוענים שמדובר במסרים של קבוצת החמש או צד החושך אבל אין לדעת)הקירבה לסיום עידן אדמה מחליש ואף מבטל דברים שנכתבו>>

.m

New member
ובכן

אם כולם היו תורמים - כולם היו נהנים מהברכה. העובדה שאתה כן תורם ואחר לא - פירושה שאתה נהנה מהברכה והוא לא. ככה או ככה אתה לא מפסיד, משום שאתה לא אמור לתת מה שאין לך, אלא לתת מתוך מה שיש לך. במילים אחרות - כשאתה מפנה את הארון מבגדים ישנים (תורם אותם לאחרים) יש מקום למלתחה חדשה
מקווה שעניתי על שאלתך (שלא לגמרי היתה ברורה לי)
mai

מאי,אנסח אחרת:החוק הקוסמי קובע

שהנתינה תגדל ותיצור ברכה רק אם היא התבצעה ללא תנאי דהיינו ללא רצון לרווח או תמורה.הפסוק מבטיח שפע גם אם האדם נתן ע"מ לקבל תמורה-בניגוד לחוק הקוסמי.

המשך

"כה אמר יהוה צבאות בחנוני נא בזאת אם לא אפתח לכם את ארובות השמים והריקותי לכם ברכה עד בלי די.ההבטחה היא בכל מקרה מה שנוגד את חוק הנתינה הקוסמי.

.m

New member
האמנם?

איזה חוק קוסמי אמר כזה דבר??? נתינה היא נתינה היא נתינה היא נתינה היא נתינה... מישהו צריך - אתה נתת. עובדה. האם המניע משנה? בשורה התחתונה עשית משהו טוב. זו דעתי
mai

כנראה שלא הבנתי נכון את חוק הנתינה.

הראייה שלי נובעת משיקולי רווח והפסד.בשורה התחתונה-נתינה של מעשר תחזק אותי או תחליש אותי מבחינה כלכלית?

.m

New member
בשורה התחתונה

להחליש אותך - היא בטוח לא תחליש (כי אתה נותן כמה שאתה יכול, ולא מעבר לזה. גם אם מדובר בפחות מ-10%.) לחזק אותך - ואם החיזוק לא יהיה רווח כלכלי? אולי הנתינה תחזק אותך בדרכים אחרות (אולי העובדה שתרמת לארגון X תוביל להיכרות עם מישהו כמו מנכ"ל מיקרוסופט ואולי התרומה תכיר את אהבת חייך
...) אני מאמינה שתרומה מביאה איתה משהו חיובי. מה בדיוק, והאים מדובר דווקא על רווח כלכלי, אני לא יכולה להבטיח
מה גם, שלעיתים מה שנראה עכשיו כמו נזק, עלול להתגלות כרווח עצום בעתיד...
mai

המשך אחרון

בתחילת עידן אדמה ולכן רציתי שתבדקי לי את הנושא.(נ.ב-שיכללתי את הכינוי שלא אשתעמם).לאור גדול-אין צורך בהסבר אורתוקסי,כבר הייתי דתי.תודה מראש!

.m

New member
מנגנוןהשהיה למטעןרסס (אתה

חייב לקצר את את הניק הזה...
) ולנושא - במילה: כן. בפסקה (קצרצרה, כי אני רצה לעבודה, ואני מבטיחה להוסיף ולפתח את הנושא בערב, כשאחזור): הרעיון מאחורי המעשר הוא בעצם רעיון סוציאלי-חברתי. אם מי שיש לו יתן קצת למי שיש לו פחות הפערים החברתיים יצתמצמו
האינטראקציה הבינ-אישית תהיה בגובה העיניים
החיים יהיו נעימים יותר, שלווים יותר
החברה תהיה פורייה יותר מכל הבחינות. אני חושבת שהאחוז המדוייק (מעשר) הוא פחות קריטי. יש מי שיכול לתת כסף, אחר יכול לתרום מזמנו ושלישי יתרום ידע. הכל ראוי, והכל מתקבל בשמחה. שיהיה בוקר טוב mai (אוהבת את החורף
)

ועוד משהו...

נתקלת בספר 366 דלתות ללב? ולגבי המעשר-תראי,אני לא יצליח לתת 10% בלב שלם.אבל הפסוק טוען לשפע בלי קשר לאיכות הנתינה,וזה חריג מהרגיל...

למעלה