מעשר כספים.

מעשר כספים.

בס"ד 1. אני צריכה מידע כיצד זה נעשה,ואיך מחשבים לגבי כל סכום כסף. (אם יש קישורים ,אני אשמח.) אם למשל המשכורת שלי 3000 ש"ח לחודש, כמה אני אמורה לעשר בכל חודש? 2. האם יש דרכים מסויימות לעשר כשמדובר באנשים ספציפים כמו סטודנטים\חיילים\או פשוט אנשים עניים? שמעתי למשל שמותר להפריש ולקנות במעשר ספרי קודש\בגדים צנועים בשביל עצמי. האם זה נכון? 3. האם אני יכולה להחשיב את עצמי בתוך המעשר הכספי של הוריי, למרות שיש לי פרנסה משלי? או ברגע שיש לי פרנסה אני מחוייבת לעשר בעצמי?

mgb

New member
מעשר כספים

בס"ד לפני תשובותי הבהרה בנושא: 1) דיני ממונות אלה ומעבר לתשובה שעל פי ההלכה אם ישנם קשיים ליישם את ההלכה יש לשאול אישית עם פרטים נוספים מעבר למה שכתבת כאן. 2) ספקטרום רחב ישנו בדעת גדולי ההלכה בנושא - למין הידור ומידת חסידות ועד חיוב מהתורה ממש. לכן יש להקל לפעמים למתקשים בפרנסתם ולכן הבאתי לעיל בסעיף 1# את ההפניה לשאלה אישית. לשאלותייך: א. עקרונית מעשר כפשוטו צריך לנכות מהרווח הברוטו 10%. לדעת הגר"א ז"ל 20%. ב. כל מי שהחליט או פסקו לו שחייב לעשר או אפילו קיבל על עצמו ראוי שיעשר על פי הלכות מעשר כיוון שהלכות מעשר ש-ו-נ-ו-ת מהלכות צדקה. כך למשל כל מצווה שחייב יהודי לקיים איננו יכול לנכות זאת מחיוב המעשר ולכן בגדים צנועים עם כל היישר כוחך לא ניתן לשלם ממעשרות. לאחרים - מצווה ומותר. ספרי קודש שאפילו בביתו אבל פירסם שהם ניתנים להשאלה - מותר! ג. אם הכספים נכנסים לחשובון משותף -ההורים יפרישו. אם אינם מפרישים הפרישי בעצמך. בייחוד אם אם את עצמאית לכל דבר ועניין גם אם את גרה עם ההורים שיחיו. בברכה נ.ב ישנם פרטים רבים נוספים ולא באתי אלא לתת כיוון כללי.

תודה רבה..ועוד שאלונת אחת..

בס"ד תפילת הדרך חייבים לומר גם במקרה של מונית\אוטובוס עירוני כשמסיעים אותי מעיר אחת לעיר שניה ?

ברור...

כל נסיעה מעיר לעיר בדרך בינעירונית - בכל כלי רכב, מחייבת "תפילת הדרך. נסיעה בין ערים המחוברות בניהם - כגון: בגוש דן = פטורה.

למעלה