מעשנים?

מעשנים?

בכתבה במאקו, על 10 המכות של הקהילה הגאה הוזכר גם "עישון"..
בין השאר כתוב "מחקרים רבים מראים שכמות המעשנים בקהילת הלהט"ב גבוהה בהרבה מכמות המעשנים בכלל האוכלוסייה.
הדבר נובע, ככל הנראה, מן הלחץ והמצוקה ממנה סובלים כולנו:ההתחבטות הפנימית
הפחד מההורים ומהסביבה והלחץ המלווה ביציאה מהארון."

א.מה דעתכם בנושא? האם אתם מעשנים? הפסקתם לעשן? נגד עישון?
ב. מוזמנים לספר סיפור אישי שקשרו לעישון (סיגריה ראשונה וכו')
ג. איזה סיגריות אתם מעשנים\עישנתם?

אז על עצמי -

א. אני לא מסכים לגמרי עם הכתבה. אולי בקשר למי שבארון כן, אבל היום כשהחברה פתוחה ומקבלת אז למה שיהיה עודף לחץ?
אני חושב שהסיבה האמיתית (שמאקו לא ששים לכתוב) היא שיש קשר ישיר בין סיגירות למסיבות, סטוצים, שטחיות וכו' שמאפיינים את הקהילה מאוד..(וגם העובדה שהרבה סטרייטים מפסיקים לעשן בגלל המחויבות לאשה\משפחה שלרוב ההומואים אין)

ב. אממ הסיגירה הראשונה הייתה בכיתה י"ב, כמובן בשביל הפוזה.. זה היה מגעיל רצח, אבל מאז זה הלך והשתפר חח.. בתקופות הכי גרועות הייתי מעשן 5-6 ביום. זה היה בעיקר בקיץ כשהייתי יוצא למסיבות ופאבים.. בתקופה האחרונה אני מעשן פחות, בעיקר בגלל שחזרתי לכושר.. אבל עדין קשה מאוד להפסיק לגמרי.. הריח משגע אותי אני חולה עליו!

ג. שיש כסף - פרלאמנט, כשאין כסף - דראם :)

הבהרה:
ההודעה מנוסחת בלשון מעשנים אך מיועדת לשני המינים

ולסיום ציטוט ידוע של מארק טווין-
"להפסיק לעשן זה קל. עשיתי את זה אלפי פעמים"

חג שמח!

אממ... אני עישנתי מגיל 14 בערך

אולי אפילו קצת פחות, והפסקתי בגיל 17 למשך עשר שנים.
לאחרונה, לצערי הרב, חזרתי לעשן, אכן.. מלחץ.. עניין הקונפליקט הדתי- הומואי, קרע אותי.. אז מצאתי לי מרגוע בסיגריה.. אני מעשן כבר שלושה וחצי חודשים בערך, חצי קופסא ביום (שזה ממש מעט יחסית לפעם, שהייתי מעשן לפעמים שתי מרלבורו אדום ביום בעוונות..) אבל...

וזה אבל גדול

ביום חמישי ברוך ה' הפסקתי עם זה שוב, ואני די נלחם עם עצמי לא לחזור לזה שוב, השיעמום הורג.. והלחץ שאני נמצא בו עדיין... כמעט מסרב להרפות... לאט לאט זה ישתפר ב"ה
אני אופטימי

למה הפסקתי?
א) זה מסריח.
ב) כמוני כמוך, אני משתדל ב"ה לחזור לכושר.
ג) זה הרבה כסף.
ד) זה עושה אותי צרוד, ואני לא יכול לשיר ולזייף, עד כדי כך שכל מי שלידי בורח, וזה חסר לי
חח
ה) זה לא בריא.
אממ נו, יש עוד הרבה סיבות, לא חסרות!

יאללה, תחתוך מזה לגמרי, לא צריך את זה....!

!
אני!
!

"הדרך הקלה להפסיק לעשן"

ממליץ מאוד על הספר הנ"ל. עוזר מאוד.

לי יש 2 קשיים להפסיק..

א. "מגיע לי"
היה לי יום חרא? מגיע לי סיגריה!
היה לי יום מעולה? מגיע לי סיגריה!

ב. הרגל..
סיגריה של בוקר עם הקפה.. סיגריה של אחרי האוכל..
שלא נדבר על פאבים שפתאום בירה ללא סיגריה נהיית הרבה פחות מהנה..

אתה יודע,

אין ך "לא יכול להפסיק לעשן",
יותר מ"אני לא רוצה להפסיק.."

הרי ברור שיש הנאה מהסגריה, אבל תדע לך, בתור אחד שהפסיק פעם, (וב"ה שוב עושה את זה), הרבה יותר כיף להפסיק. אתה מרגיש נקי! ממש כפשוטו!

לא מעשן. בגיל 15 רב פורים בישיבה

הרשה לנו לעשן. כל אחד מאיתנו קנה סיגריות. באותו פורים עישנתי 2 חפיסות במשך כמה שעות. זה לא היה נעים. הרגשת גועל, חנק, צריבה. מאז לא היה לי חשק לעשן אי פעם.
מה שכן, גבר שמעשן, או שזקנו אפוף עשן, מושך אותי.

גנימדס

New member
צריך עוד הודעות כאלה... לייק!

אני אוהב הודעות כאלה, כאלו שלא קשורות לנושא הומוסקסואליות ודת, וסתם מוציאות מהשגרה הוירטואלית...

לא, אני לא מעשן כרגע.
בנעורי ליויתי מישהו גוסס מסרטן וזה השפיע עלי מאד.

ההשפעה הזו נמחקה באחת כשהגעתי לצבא והתאהבתי במעשן. (לא בגלל העישון, אלא למרות) אני חושב שבהשפעתו התחלתי לעשן, ובנוסף לקול אחר בתוכי שרצה למרוד, לעשות משהו אסור -שנמנעתי ממנו . ובאמת עישננו ביחד.

אני זוכר שפעם אחרי המשמרת ,חלקנו סיגריה ביחד לאור הזריחה, היה בזה משהו רומנטי ומרגש בשבילי, כל הסגריות שהיו אחר כך ניסיתי לחיות שוב את הרגע הזה.....אבל היה בזה עוד משהו,סיגריה נתנה לי תחושת בטחון, כאלו אני שייך למועדון המעשנים האקסלוסיבי והנחשב.

עד שיום אחד אותו בחור עזב, הלך לקורס מפקדים, והשאיר אותי עם המאפרה הצוותית, והתמכרות שהתחילה לתפוס תאוצה. פתאם מצאתי את עצמי מעשן אבל בלי לחץ חברתי, והבנתי שאם לא אתפוס את עצמי בידיים באותו רגע אני יכול להתמכר ולא לצאת מזה לעולם...
והחלטתי להפסיק.
זה מאד קל למישהו קמצן להיגמל- פשוט לא לקנות.....

ובאמת קניתי סיגריות לעתים רחוקות
ומידי פעם שנוררתי ,
עד שגם השנור הפסיק.

חח גם אני ככה התחלתי..

ההוא שהתאהבתי בו בישיבה, למי שזוכר,
דחף לי סגריות כל הזמן, וסירבתי, עד שזה חלחל והתחלתי לעשן.
תמיד אני אומר לעצמי - "תראה מה הוא השאיר לי.. חור בכיס והרגשה של מאפרה" חח

ספר יקר

New member
אני לא מעשן.

עישון מאד מפריע לי, אם כי במועדונים אני סובל זאת. מפליא אותי שיש יותר מעשנים בקרב הלהט"בים, חשבתי דווקא הפוך, בגלל שלהומואים יש נטייה להקפיד על מראה ובריאות (שקשורים זה לזה).

למעלה