מעשיה בחמשת נוודים

Cherry Spikyyy

New member
מעשיה בחמשת נוודים

הנה סתם סיפור קטן שאמנם מזכיר חזרה לכיתה ג`... אבל... תקראו בכל זאת ...ואז אמרה הרוח לחמשת הנוודים: ``אני אעניק לכולם משאלה אחת, אך זיכרו, אני רק רוח, אינני ג`יני, אז אל תבקשו משאלות גדולות מדי... עכשיו, אני מקשיבה, ספרו לי מה הייתם רוצים?`` הנווד הראשון ביקש: ``אני רוצה קערת מרק שתתמלא מחדש כל פעם שארצה`` הרוח אמרה ``בסדר גמור`` ופוף... בידי הנווד הופיע הקערה הנווד המאושר אמר תודה והלך לשבת על סלע ולסעוד... הנווד השני ביקש: ``אני רוצה כוס של שוקו חם שתתמצא בכל פעם שארצה`` הרוח אמרה ``בסדר גמור`` ופוף... בידיו של הנווד הופיע הכוס הנווד המאושר אמר תודה רבה והלך לשבת ליד חברו ולשתות... הנווד השלישי ביקש: ``הייתי רוצה נד יין שעולם לא מתרוקן`` הרוח אמרה ``בסדר גמור`` ופוף... בידיו של הנווד הופיע הנד הנווד המאושר אמר תודה רבה והלך להשתכר לרוויה מן היין המתוק והמשובח... הנווד הרביעי ביקש: ``הייתי רוצה שכוחי ועוזי לא יגמרו לעולם`` הרוח אמרה ``אהמ.. קצת קשה.. אבל בסדר גמור`` ופוף... הנווד הרגיש חזק כאין כמוהו... הנווד המאושר אמר וואי.. תודה רבה לך והלך לו ליער לחטוב כמה עצים הנווד החמישי והאחרון התקרב לאט לאט אל הרוח... הרוח שאלה אותו: ``הממ... אתה מאוד רזה... רואים שלא אכלת ושתית כיאות הרבה זמן... התרצה אוכל ושתיה כמו חברך? הנווד אמר בקול שקט ורועד: ``לא...`` הרוח שאלה אותו ``אתה נראה לי מאוד ביישן וחששן... מאוד חלש וכחוש... התרצה כוח ועוז כמו חברך? הנווד ענה בקול שקט ורועד: ``אהמ... לא`` הרוח שאלה אותו ``בגדיך קרועים לגמרי... אני רואה שגם נפצעת בידך... התרצה בגדים חדשים ואת החלמת הפצעים?`` הנווד ענה שוב: ``לא...`` אז הרוח שאלה ``אז מה תרצה נווד קטן?`` ...הנווד החמישי פתח את פיו ואמר: ``אהמ... הייתי רוצה נפש שלא מתרוקנת`` הרוח השתתקה למספר רגעים... ואמרה: ``סליחה חומד, באמת שהייתי רוצה לעזור, אבל אני רק רוח... וגם נראה לי שאפילו ג`יני לא היה יכול להענות לבקשתך`` ואז פוף... הרוח נעלמה

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
ומהו מוסר ההשכל?

אמממ... לא, קשה לקבל את מוסר ההשכל שכביכול מתבקש מהסיפור... אז הנה מוסר-השכל אלטרנטיבי: נפש, בניגוד לכל הדברים החמריים-פיזיים האחרים, היא חסרת גבולות, עם משאבים ומרחבים אדירים, עם יכולת מופלאה לקבל ולתת... לא פלא שכאן הרוח נכשלה, כי זה לא קסם ולא מקסם-שוא -- את הנפש שלנו אנחנו צריכים למלא, לעבד, להצמיח, לפתח בעצמינו... אין קיצורי-דרך!

חן1

New member
יו... ספייקי

תודה על זה שזה בעברית :)) באמת נחמד מאד לקרוא משהו שלך בשפה שלי.. :) אגב, הבטחת לי תרגומים שכחת? :)

Cherry Spikyyy

New member
חנוש:)

כן אני אוהב גם לכתוב בעברית מדי פעם לפעם...:) תרגומים... אה כן... באיי סי:)

סקייפי (לא יודעת למה כתבתי ככה)

הרוח לא נעלמה, לפי דעתי, היא פשוט הלכה כדי שנווד החמישי ימלא לבד את נפשו, שאר הנוודים לא יכלו למלא לעמם שוקו או אומץ....אבל הנווד החמישי יכל למלא את נפשו ולכן הרוח לא מילתה את בקשתו, היא רק רוח, עושים פוו והיא מתחלפת....קשה לעשות לאדם פוו ולהעיף אותו. מקווה שהבנת.. רעות

רק לילה

New member
ספייקי מתוק שלי

ברגע שהגעתי לקטע של ``נפש שלא מתרוקנת`` עברה בי צמרמורת בכל הגוףףףףףףףףףףף אבל באמת צמרמרות.. פשוט רעדתי.. זה כ``כ נגע לי.. הלוואי עלי ועל כולם מתנה משאלה נס שכזה!!!!!!!! אמן!!!!!!!

Cherry Spikyyy

New member
יערה

קפץ לי הלב כשקראתי את החלק בהודעה בה אמרת שהשיר כ``כ נגע לך אני שמח..:) נכון... הלוואי עלינו נס שכזה... אבל כמו שסהר אמרה, הנפש היא דבר אין סופי, לא כמו הדברים היותר חומריים ששאר הנוודים ביקשו... ולנו כבני אדם יש כוחות יותר מרוח ואפילו יותר מג`יני בנוגע לנפש שלנו ולפעמים גם של אחרים

רק לילה

New member
ספייקוש

נכון הנפש היא דבר אין סופי ויש לנו יותר כוחות מג`יני ורוח אנחנו פשוט לא מנצלים אותם!!! מי כמוך וכמוני יודעים!!! :((

למעלה