~ מעשה שהיה ~

קליט

New member
~ מעשה שהיה ~

השם המלא של הגברת הזאת הוא "מזל טוב", מסכנה האישה הזאת, אמנם השם שלה הוא "מזל טוב", אבל המזל רחוק רחוק ממנה . האישה הזאת היא מה שקוראים באידיש "א שנורער`קה", יענו "מתרימה ותיקה ומנוסה", היום היא כבר אישה מבוגרת ובקושי נסחבת, אבל מקצוע יש לה ב"ה, היא "יודעת לדבר", או יותר נכון ~ "יודעת לשגע", - את הבן אדם עד שהוא נותן לה את המגיע לה . . אז גב` מזל נוהגת להגיע מדי כמה שבועות אל חנות הפירות של אדון רחמים, ואדון רחמים שמרויח יפה מחנות הפירות השכונתית שלו - נותן לה שקל, וגם קילו אגסים עבור הנכדים שלה שיהיו בריאים שאין להם מה לאכול , וגם מפנק אותה בכוס קפה חם . אז גב` מזל השתחררה מבית החולים לא מזמן , והגיעה לבקר את רחמים מחנות הפירות כדרכה מימים ימימה, והפעם היא ביקשה-דרשה אגסים גדולים - כי נכדיה לא אוהבים את האגסים הקטנים שרחמים היה נותן לה עד היום . גב` מזל - ביקשה וקיבלה . גב` מזל ביקשה שרחמים יכין לה את כוס הקפה כרגיל, והגברת מתמקמת לה מחוץ לחנות על המדריגות, ומתחממת לה בשמש הירושלמית הנעימה ומתרימה את ההולכים ושבים . אדון רחמים ניגש אל גב` מזל ושואל אותה ; גב` מזל , כמה סוכר לשים בקפה ? . . . וגברת מזל נפגעת קצת ועונה ; בחייך, אדון רחמים ! ואז דמעה מתגלגלת לה במורד לחיה . . והיא ממשיכה בכבידות ; איזה שאלה מוזרה יש לך על הבוקר - אדון רחמים ! , אתה לא רואה שחתכו לי כמה אצבעות ?? . . . זה בגלל ה"סוכר" שיש לי !! . . . אסור לי סוכר !! . אתה שומע אדון רחמים ?? . . זהו ! אסור לי סוכר ביכלל ביכלל !! . . . אדון רחמים מתנצל לפניה, ומכין לה את כוס הקפה ללא סוכר . אדון רחמים מגיש לה את כוס הקפה, וגב` מזל מגיבה ; אדון רחמים, איפה החלב ?? . . אדון רחמים ; מצטער, אין לי חלב . גב` מזל ; אז חלב עמיד בבקשה ! . אדון רחמים מגיב ; חבל, אין לי גם חלב עמיד . גב` מזל ; אדון רחמים , אין לך ה אבקת חלב הזה מהקופסה ? . . אדון רחמים מניח את ידו על ליבו ומגיב ; באמת שאין לי, אני לא משתמש לא בחלב, ולא בחלב עמיד, ולא באבקת חלב . אוקי, תודה רבה, סוף סוף הגברת השלימה עם המצב . ואז היא קוראת שוב לאדון רחמים שביקש כבר לחזור לחנות . וגב` מזל אומרת לו לאדון רחמים ; זה לא מתאים לך ~ אדון רחמים ! . מה עם חתיכת עוגה ליד הקפה ??? . . . . . . :) אדון רחמים ניגש למגדניה ממול וקנה לגברת חתיכת רוגלה בינוני אחת, שיהיה לה לבריאות . .

קליט

New member
חחח

אי אפשר להוכיח שמשהו קרה נראה לי . . הסיפור מבוסס על מקרה שקרה עם שינויים קלים

רק עכשיו הבנתי את הקאצ׳

שלכל מי שקוראים רחמים הוא בעצם רחמן... יפה יפה, מוסר השכל עמוק...

קליט

New member
העוגה היה עם סוכר . . אז

או שגב` מזל לא השכילה להבין שאסור לה עוגה, או שהיא רצתה עוגה ולא משנה מה יקרה הלאה

למעלה