"מעשה הקשת"

הלדין

New member
"מעשה הקשת"

סיימתי לקרוא אותו לפני כשעה. הספר טוב אבל לא מצויין. הקרבות חוזרים על עצמם.(ואני מניח שזה גם קרה במציאות). ברנארד קורנוול אמור להיות סופר בן המאה ה-20 אבל בפועל הטיפול שלו בדמויות הנשיות מזכיר משהו מהטרובאדורים של ימי הביניים- או שהן טהורות(כמו אלינור), או שהן טמאות(כמו ז´נט). אלה בעצם שתי הדמויות הנשיות היחידות בכל הספר. למה מקנן בי החשד שיש המשך לספר הזה?

אלינור אכן "טהורה", (ספוילרים)

אבל ז´נט לא "טמאה". היא אנוכית וביצ´ית, אבל לא טמאה. בנוסף, אנשים באמת דמו יותר לסטריאוטיפים שלהם אז, מהסיבה הפשוטה שכך ציפו מהם להתנהג. הרבה פעמיטם סופרים בני זמננו חוטאים באנאכרוניזם כשהם מציגים דמויות מתקופות אחרות כשהן פועלות וחושבות כמו שהיו דמויות בתקופתנו עושות. אני לא טוען שזה ספר נורא-נורא מתקדם ביחס שלו לנשים, אבל הוא גם לא שטוח עד כדי-כך כמו שאתה מתאר
לגבי המשך - אכן יש תחושה כזו, אבל אין מידע נוסף בעניין. אני חושב שקורנוול הציב את עצמו בעמדה מושלמת - אפשר להניח לסיפור כמות שהוא, ואפשר לפתח אותו לכדי סאגה שלמה על הסיפור של הקת´רים, משפחת וקסיל וכל הטררם הזה. אני אישית מעדיף שהסיפור הזה יסתיים כאן, אבל אם יהיה המשך כמובן שאוציא אותו אם אוכל.

הלדין

New member
תודה

א. האם אני יכול לקבל יותר מידע על הקת´רים? מבחינת עקרונותיהם, הם מזכירים מעט את "כנסיית כל העולמות" של ההיינליניסטים. ב. יש אזכור לטרילוגית "אדון המלחמה" של קורנוול במאמר על אומנויות הלחימה שפורסם לאחרונה בפורום מדע בידיוני ופנטזיה של אורט. האם "מעשה הקשת" הוא ספרו הראשון של קורנוול היוצא לאור בעברית? ג. האם יש לך מושג איפה אפשר למצוא אתר טוב בפסיכולוגיה בעברית?(פרט למכון סאלד)

בנוגע לקת´רים, בדיוק קיבלתי

ספר עליהם, אבל טרם הזדמן לי לקרוא. כשאקרא, אספר לך עליהם. לגבי אדון המלחמה - למיטב ידיעתי, מעשה הקשת הוא ספרו הראשון הרואה אור בעברית. בהחלט ייתכן שארצה להוציא את אדון המלחמה, אם כי כטבעם של סיפורים ארתוריאניים, ייתכן שמקומו יכירנו יותר בסדרת פנטסיה. אצטרך לקרוא כדי להחליט. לגבי פסיכולוגיה - לא התחום שלי, אבל אשאל אנשים שכן מתמצאים ואודיעך אם אמצא משהו.

הלדין

New member
הסבר להערה ג´

ראשית תודה שענית להערה ג´. חששתי שתמחק את כל ההודעה בגלל ההערה. אני תלמיד מגמה לפסיכולוגיה כיתה י"ב ולכן שאלתי את זה. האם יש ב-´תפוז´ פורום שעוסק בפסיכולוגיה? שנית, הרקע לסיפור הוא רקע של סיפור פנטזיה אף על פי שהוא מולבש על רומן היסטורי.(הכוונה ל-"מעשה הקשת")

למה שאמחק? אני כזה קשה? ../images/Emo13.gif

לגבי פורומים - גש לעמוד הפורומים הראשי ותחפש. לגבי מעשה הקשת, אני לא מסכים שהרקע הוא סיפור פנטסיה. נכון שיש מימד פנטסטי (הרומח וכל זה) אבל בפועל מדובר רק על יחסם של אנשים לשרידי קודש - עניין היסטורי במובהק - ואין בסיפור עצמו תקריות על-טבעיות הקשורות לרומח או לכל עצם אחר.

hastings

New member
לגבי הקתרים

אני מצרף כמה לינקים שאולי יעניינו אותך: הראשון הוא הערך מתוך האנציקלופידה הקתולית (ארוך למדי, רציני, מעמיק): http://www.newadvent.org/cathen/03435a.htm השני הוא אתר ובו מידע כללי על הקתרים והאלביגנזים, עם לינקים לדיון בנושאים ספציפיים יותר: http://www.albigenses.com/links/links_general_information.htm השלישי הוא רשימה של ספרים בנושא: http://home.c2i.net/monsalvat/cathars.htm כללית - עבר הרבה זמן מאז שקראתי את "גר בארץ נכריה", ואני לא ממש זוכר את העקרונות של הכנסיה, אבל העקרונות הקתריים מושרשים במסורת הנוצרית ובדמותו של ישו.

הלדין

New member
תודה רבה

האם אפשר לקבל סיכום? אני אף פעם לא הייתי טוב באנגלית. אם עקרונותיהם הם בסיסיים, מדוע הם נחשבים לכופרים?(והם נחשבים אף היום, כמדומני, לכופרים)

לא סיכום

כמה דברים בסיסיים: האמונה הקטרית הבסיסית מדברת על דואליות בעולם, בין אלוהים ליישות של רוע, כאשר האלוהים הוא בורא העולם הרוחני והיישות השניה בראה את העולם הגשמי, מאחר והרקדו של ניקאה קבע את עקרונות האמונה של הכנסיה, לפיהם האב הבן ורוח הקודש הם שלוש שהם אחד, האמונה הדואלית הזו היא כפירה בעיקר. יש הסוברים שמקור האמונה הקטרית היא במינחאים של מרכז אסיה (פרס) אם כי אמונות דואליות מסוג זה היו קימות גם בקרב בשבטים הסלאבים השונים, לפני ניצורם, ובנוסף ניתן לראות בקטריות גם סוג של הפשטה של האמונה הנוצרית. האמונה הקטרית הייתה נפוצה בצרפת, ספרד, איטליה, גרמניה (ובמידת מה גם אנגליה) ובמדינות הבלקן, במערב הוכחדו הקטרים כבר במאה ה 12, כאשר בבלקנים המשיכו להתקים, עד המאה ה 15 (בעיקר בבוסניה) האמונה הקטרית הוכחדה סופית עם כיבושה של בוסניה ע"י התורכים. ובקשר לפסיכולוגיה, יש מספר אתרי תמיכה הפונים לזקוקים לסיוע פסיכולוגי (או פסיכיאטרי, ניתן לקבל מידע תאורטי רק מקריאת השאלות התשובות בפורומים אלו (בעיקר בדוקטורס) אבל פורום המוקדש לתיאוריה של פסיכולוגיה, או אתר עברי טוב בנושא (להוציא זה שהזכרת) עוד לא מצאתי למרות שחיפשתי.

Marinette

New member
אני בורה ועמת הארצות ../images/Emo13.gif

אבל יש משהו שאני לא מבינה: בפתיל קודם שהיה כאן נכתב שהקאתארים האמינו שצריך לאסור לגמרי על מין. מצד שני, הבנתי שהקאתארים היו מאורגנים בקהילות ולא במסדרי נזורה. איך הם המשיכו להתקיים במשך דורות אם לא האמינו במין? איך הם הסבירו את הריבוי הטבעי אם הם התימרו להימנע ממין?

אני בטוח שיהיה פה מי שיתקן אבל

אאל"ט הקטרים ראו בחי נזירות דרך להתקדם לעבר העולם הרוחני (שהוא תוצר של העקרון הטוב בעולם) אולם ככלל חברי הקהילה יכלו להתחתן ולהוליד ילדים, בקיצור הקתרים עודדו פרישות אבל היא לא חובה בדת הקטרית. מעבר לזה הדת הקטרית אינה דבר אחיד, היו מקומות שבהם אכן נאסר על חברי הקהילה להביא ילדים(קהילות אלה אכן לא זכו להמשכיות רבה) והיו כאלה בהם רק לא הומלץ לקיים יחסי מין אולם הדבר לא נאסר, וחוץ מזה, מה כבר אין חסידות בעולם?

למעלה