מעשה בתשיעיה

Black dog

New member
כאדם שמאמין בדרך שלך

אבל לא במעשי. אני עמרי מסניף רעננה, אני משאר שאתה יודע מי אני (אם לא שאל את שני) בכל מקרה תראה אתה צודק מאוד אבל כאחד שהיה במקומות שאתה מדבר עליהם אני יודע להגיד, למדנו והתפתחנו וזה נכון שעדיין צריכים תפקידים מסויימים והאמתי שלעומת אחרים פה אני חושב שההנהלה היתה גוף מעולה (לא האחרונה וגם לא הקודמות לה)היא באמת הוכיחה את עצמה אבל ההבדל הוא שאנחנו כבר לא אותו נוער ואין טעם לבכות על העבר כי הוא לעולם לא יחזור ואסור שהוא יחזור. הנוער כיום צריך לעבוד כלפי פנים, כלומר כל סניף באזורו ומעבר לזה לקחת על עצמו כמה פרוייקטים שאנשים מתעניינים בהם ברמה הארצית.לנוער חשוב מאוד העבודה האזורית והארצית ונכון שצריכים אנשים שיעבדו וירכזו את זה אבל לבחור כאלה על סמך "אני רוצה להיות יו"ר תנו לי לרוץ " זה מגוחך . אני מאמין שכיום כל סניף צריך להחליט לעצמו כמה דברים שהוא רוצה לפעול בהם ויחד עם זאת כמה אנשים יחליטו על פרוייקטים שחשוב להם שיהיו והם יארגנו אותם וידאגו להם ברמה הארצית והם יעבדו עם הצוות הבוגר או עם וותיקי הנוער . אבל לבחור יו"ר היום בצפייה שהוא ישנה זאת טעות, טעות מרה ביותר שאסור לקיים אותו . אסור לנוער מרצ להגיע למצב שהוא תמיד מבקר את המדינה, אסור לנו שתפקיד שלנו יהיה תפוס במי שנואם ההכי טוב או במי שיודע להסתרק טוב . הנוער כיום זקוק למנהיגות ועד שמשהו לא יקום ויעשה משהו ויתחיל לארגן אין לו זכות לרוץ לתפקיד ולדעתי גם אין למה .בתפקידים מרכזיים בנוער צריכים לעמוד אנשים שעושים ולא אנשים שוטענים שכשהם יהיו שם הם יעשו אבל בנתיים עובר יום ועוד יום ואף אחד לא עושה , למה כי אין לא תואר?!? בקיצור מה שאני מנסה להגיד שכל שיטה טובה לנוער כי זה לא באמת משנה מה הסדר העיקר שיהיה אחד, העיקר שיהיו אנשים שמרכזים והעיקר שהנוער יפעל בשטח. אנחנו צריכים לחשוב על הנוער כתנועה שונה מתנועות אחרות לא רק בגלל הערכים ושיטת הפעולה אלא בגלל שאנחנו תנועת נוער שהדגש של הארגון הוא של הנוער ומוטל על הנוער אבל באותו זמן גם הנוער משתנה משנה לשנה והסמכות משתנה כל הזמן לכן זה באמת לא משנה מי ומה ואיך משנה באמת שיהיה אבל אין לצעוק לשינוי ולא לעשות אותו (כמו מפלגה שאני מכיר) לא לצעוק סדר חדש כי זה פשוט לא עובד ככה . אנשים תעשו ואז תרוצו לתפקידים . תקומו תדברו ותעשו כי כיום אף אחד אבל אף אחד לא מונע ממך להפגין על מה שלא יהיה . ביום שתקום יוזמה להפגנה מיוחדת שמחייבת אזור שלם אני יהיה הראשון שיעמוד ליד ויעזור בבניה שלה וביום התיהיה שתי הפגנות באותו נושא (דבר שאישית אני רוה מבורך ויעיל ביותר ) אני יהיה הראשון שיגיד יאללה בו נסדר את הנוער . אבל כרגע כשאין קריאה אמיתית ועשייה שותפת מצד הנוער אין למה לארגן. נוער מרצ היא תנועת הנוער הפעילה ביותר במשור הפוליטי והחברתי והיא גדלה מאוד ויש תקווה חזקה מאוד לתנועה מסודרת ויעילה אבל קודם נפעל בקטן ואז נסדר את הגדול . ואם אפשר להיות איתי לשניה- אין למה לבנות פירמידה כשאין אבנים או יותר נכון אין למה לנסות לבנות פרמידה עם חול כי זה לא יחזיק יותר מדיי זמן אבל אם תחזק את החול ותכין ממנו אבנים חזקות ...(איתי עזרה ) בתקווה גדולה לעבודה ולא לדבורים ולתנועת נוער הכי טובה שיש

Alexco

New member
עמרי,

קודם כל סחטיין על ההשקעה בכתיבת ההודעה... אוקיי, תראה - אתה אומר שאנחנו לא אותו נוער ושלא צריך לבכות על העבר. לא זכור לי שאמרתי שאנחנו אותו נוער או שצריך לבכות על העבר. הרי אתה יודע שאני בכלל לא הייתי אז בנוער. ואני לא חושב שזה חיסרון. אני חושב שזה מנע ממני את הציניות והמרירות שטבועים באנשים הבודדים שנשארו בנוער גם בתקופה הקשה שלו. אתה אומר שכל סניף צריך לעבוד כלפי פנים, אבל לא ממש מצאתי בהודעתך נימוק מדוע. לדעתי זה מטופש, והדבר היחיד שייצא מזה זה שנהפוך להיות כמו נוער חד"ש, שאין שום קשר בין הסניפים השונים, ומשום כך הם, הלכה למעשה, לא קיימים. כל הכוח של תנועת נוער הוא הקשר הארצי בין המוקדים השונים. כמובן שצריך לחזק את הסניפים וצריך גם פעיליות עירוניות, אבל זה לא צריך לבוא על חשבון תמיכה בפעיליות איזוריות וארציות. עכשיו אם אתה חושב שאפשר לארגן פעיליות איזוריות בקלות במבנה הנוכחי אז אתה פשוט טועה, ואני לא היחיד שטוען ככה. שמעתי כבר מאה ואחד סיפורים על אנשים שיוזמות שלהם שהם היו חדורי מוטיבציה לבצע אותן למען הנוער, המפלגה, המדינה וקידוש השם, הלכו לעזאזל פשוט כי לא היה להם למי לפנות, ומי שהם פנו אליו איבד את ידיו ואת רגליו. וזוהי למעשה מהות הבירוקרטיה - כשאף אחד לא ממש יודע מה הוא עושה. בנוגע לזה שקודם צריך שאנשים יעשו ואחר כך לבחור אותם - האם אתה מחכה שמישהו יקום ויעשה הסכם שלום (או טרנספר לחילופין, תלוי בדיעותיך הפוליטיות
)כדי שאחר כך תבחר בו להיות ראש ממשלה? בינתיים, כשאין הנהגה נבחרת ומוכרת, אז מי שמנהלים למעשה את הנוער, לטוב ולרע, הם המנכ"ל והצוות הבוגר. אני מרגיש שזה מטשטש את ההבדל ביננו לבין תנועות נוער אחרות. אני האחרון שיתמוך בבירוקרטיה, ומי שמכיר אותי יודע את זה. אבל צריך מערכת גמישה שבמידה ונגדל לא נצטרך לכנס עוד ועידה כדי להחליט "טוב, גדלנו. מה עושים עכשיו?" נכון לעכשיו, מה שקורה בנוער זה שיא הבירוקרטיה. מה שאני רוצה זה ייעול. צריך למצות את הפוטנציאל של הכוח שיכול להיות לנו כתנועה. נכון לעכשיו אנחנו לא ממצים את קצה הקרחון. בעזרת מערכת מסודרת, אנחנו יכולים לעשות את זה. אתה לא יכול להגיד בוא נפעל בקטן בינתיים וכדומה. ברור שצריך גם לפעול בקטן אבל צריך לחשוב בגדול. אחרת כל התקוות שבעולם לא יעזרו לך. יו...איזה הודעות ארוכות כותבים בפורום בזמן האחרון...זה נורא...

למעלה