מעשה בתשיעיה

Carl Freeborne

New member
מעשה בתשיעיה

שהחליטה להתכנס בסניף מרצ באחת מערי ישראל... בשם הנוער, לפני שבוע ומחצה..ושמה לעצמה מטרה להחליט על יוזמות - הפגנה ביום ראשון שאחרי, שיתוף פעולה עם הצוות הבוגר ביום חמישי של אותו שבוע, ופעולות חברתיות ביום שישי, גם של אותו שבוע. טוב ויפה, סחתיין על היוזמה. שמח ונחמד תכננתי לי את הנסיעה להפגנה באותו יום ראשון, רק שיום לפני זה גיליתי שהיא בוטלה עקב חשש לגשם (שלא היה לו כל שחר בתחזית מז"א, וגם לא במציאות) - חבל. ביום חמשי הבנתי שיש לבוא לישיבה, רק בשל איחור של כמה היא בוטלה, וגם הבינותי שהיא יועדה רק לאותה תשעייה (שלצערי הייתי חלק ממנה) ביום שישי היתה אמורה להיות פעילות חברתית לפי אותה תשעייה, והיא לא התקיימה כי אף אחד מהתשעייה אפילו לא לקח את התשעיה ברצינות. אז למשל, בסניף ת"א, הוחלט לצאת להתרמות, כיוזמה של פעילים (אני רואה את עצמי פעיל ככל פעיל ולא חבר בתשיעיה) ומעתה - כל פעיל בסניף תל אביב יודע על האפשרות לארגן התרמת מזון, ולא צריך "תשעיה" שתגיד לו מה לעשות. אני מכה על חטא, קבל עם ועדה, על היותי חלק מאותה "תשיעיה", ובין היוזמים לקיומה - כי היא הפכה לסמרטוט נרמס אבל - מה שכל פעיל שחושב שיש לו יכולת הנהגתית צריך לעשות, זה לגרום גם לפעילים אחרים באותו סניף לרכוש את אותה היכולת וליזום הפגנות, התרמות מזון ופעולות חשובות אחרות
ולכן כדאי שכל פעיל בכל סניף ידע הכול, וזה שמתי לעצמי מטרה לעשות - שכל אחד בסניף תל אביב ידע שהוא לבד-אחד יכול ליזום, להודיע לעוד פעילים, למדריך ולצאת לפעולה זה נוער מוביל נוער וכמובן הכול בשיתוף פעולה עם הצוות הבוגר שעושה עבודת קודש לילות כימים למען נוער מרצ - וצריך להודות לו, ולא להתכתש עימו ועל זה אומר - "סליחה" אני חושב שתפקיד יו"ר נחוץ, וגם מזכ"ל - אבל לא יותר מזה. ואני גם אסביר: יו"ר צריך כדי ליצג את הנוער בהנהלה וכדי שיהיה לנוער נציג שהוא נוער, ואשמח אם גם היו"ר החדש שיבחר ידע להוביל ולעודד לפעול ומזכ"ל כדי לנהל את המזכירות, ולהיות אחראי על קיום ועידה והנציגות של הנוער במוסדות המפלגה אבל לגבי הנהלה צעירה - אותה תשיעיה - חלף זמנה מן העולם - וכל בעל תפקיד שלא יהיה - יראה עצמו כפעיל ככל פעיל ולא כמשהו מיוחד, וינצל את ה"תפקיד" לכאורה רק כדי לשמש דוגמא לאחרים כדי ליזום ולעשות... ולא לנהל בשם אחרים או להנחית עליהם דברים, שבסוף לא מתממשים. אז די להבל הביורורטיה, ושכל פעיל ופעילה פה בנוער ידעו על - התרמות מזון, שיעורי עזר, קייטנות, נקיון סביבה, הפגנות ושמרות מחאה - ויאללה לעבודה בלי שום תואר או תפקיד. בשביל זה יש צוות בוגר!!! קדימה, יש שבוע וחדש וחודש חדש..... דניאל, סניף תל אביב (עכשיו לא תחת שום תואר)

Carl Freeborne

New member
מילא הנהלה צעירה

אבל כשזה מגיע שגם מי שהיה בה לא שם פס על מה שהוחלט ולא קורה מזה כלום... אז גם אותי "הביורוקרט הגדול" זה הביא לחשוב מה הנחיצות של דבר כזה.... ומפה חשבתי קצת והבנתי שטעיתי בגישתי הקודמת..

Carl Freeborne

New member
אנ'לא מבין למה קשה לאנשים להבין

כשאני מדבר איתם באיסיקיו על ההודעה, את הכוונה שלי - קורה שבנאדם משנה את דעתו, קורה שבנאדם טועה. אז אוקיי, טעיתי
סליחה

Alexco

New member
מעשה באחד,

מזכ"ל נוער מרצ. בעבר הוא יצא בחריפות נגד ביטול איזורים ותפקידים והאצלת סמכויות ליו"ר... שינוי דיעות או שינוי אינטרסים? הבעיה ב"הנהלה" אם אפשר לקרוא לתשיעייה הזאת הנהלה, זה לא הרעיון הבסיסי. אלא צריך הנהלה שהנוער יכיר ויבחר, ואז נטל האחריות וההוכחה ירבץ על כתפיה. הנהלה שהיא חבורה כמעט אקראית של אנשים, אין לה למי להוכיח מה. איש כמעט לא יודע שהיא התכנסה בכלל. איש כמעט לא מכיר את חבריה. ביטול תפקידים יוביל רק לדבר אחד - במקום ש"תשיעייה" תחליט בשביל כולם, אז "שישייה" מסויימת תחליט בשביל כולם והמבין יבין ויפה שעת אחת קודם.

Carl Freeborne

New member
לא, רק שינוי דעות....

וההסבר הוסבר בהודעה הראשית שלי... ולא צריך שרק הצוות הבוגר יחליט אלכס, כמובן שלא, יש מקום לשיתוף פעולה - אבל הנהלה של נוער שאף אחד לא מתייחס אליה - וגם לא הסניף שלכם שהייתם שניים שם - מה זה מועיל? ורק שתדע, באמת זה שינוי דעות ולא אינטרס - אם אתה חושב שאני אומר את זה כדי להיבחר ליו"ר אז זה שטות. הכי לא טוב לעשות לפני בחירות זה לשנות עמדה, גם אם היא ליותר פופולרית - ככה זה ביחסי ציבור אם אתה לא יודע. טובת הנוער עומדת לנגד עיני, ולא בטוח שאתמודד, יכול להיות שאתמוך במועמד ספציפי שיראה לי ראוי יותר..

Alexco

New member
הנהלצ

יש סיבה שההנהלה לא הועילה - שוב, אני אחזור ואומר:
היא לא נבחרה על ידי אף אחד.
היא לא מוכרת על ידי נוער מרצ בכללותו כהנהגה.
רוב נוער מרצ לא ידע בכלל שיש כזה גוף, ושהוא התכנס בכלל. הנהלה שתיבחר בפורים על ידי כל הנוער, מתוך מודעות והבנה, תהיה שונה בתכלית בגלל הדרך בה היא תוקם ותוקף המנדט אשר יינתן לה.

Alexco

New member
להאמין?

מה הקשר פה לאמונה? אני לא אומר שאלוהים יציל אותנו ואז באמת יש פרמטר של אמונה... לפחות תנמק!

לא צריך הנהלה!

כמו שאמרתי כבר, אני חושב שבמקום ליצור תפקידים חדשים, צריך לחזק את הקשר בין בעלי התפקידים הקיימים- יו"ר, מזכ"ל, ויור"י סניפים. בזמן שכולם מדברים כמעט אף אחד לא עושה משהו בשטח, דווקא עכשיו כשחשוב לעשות.

Alexco

New member
מהות האיזורים

אמיר דארלינג, מהות חלוקת הנוער לאיזורים ומינוי יו"רי איזורים היא היא חיזוק הקשר בין התפקידים הקיימים! אלא אם כן זאת פעילות ממש ארצית, סניף אילת לא יעשה פעילות עם סניף חיפה אלא סניפים הסמוכים זה לזה ונמצאים באותו איזור יעשו פעיליות משותפות...יו"ר אזור יהיה אחראי על התיאום הזה. אמת שחשוב לעשות עכשיו, אבל אפשר לעשות את הדרך מהדיבורים אל העשייה קלה יותר.

so called osnat

New member
בינתיים הסניף הקרוב ביות לאילת הוא

רחובות, והמרחק ביניהם הוא ארבע-חמש שעות נסיעה...

אלכס, אני חולק עליך...

אני חושב שהקשר בין הסניפים הוא מספיק טוב ולא צריך להתחיל עם כל מיני סיבוכים ותפקידים שרק תוקעים את העסק. לא צריך יו"ר איזור כדי שסניפים שקרובים זה לזה יעשו פעילויות משותפות, זה ממש לא נכון. אני חושב שהקשר הקיים בין הסניפים הוא מספיק טוב, ואם רוצים לחזק את הקשר הזה, התהליך צריך להיות הפוך- רק ע"י עשייה משותפת בשטח אפשר לחזק את הקשרים. לא צריך לחזק את הקשרים בשביל עשייה בשטח, צריך לצאת ולפעול בשביל לחזק את הקשרים בין סניף לסניף. לא יכול להיות שהמדינה מתדרדרת ואנחנו נתעסק במי יהיה יו"ר הנוער ומה יהיו התפקידים של יו"ר איזור צפון. לא נשמע לי הגיוני.

Alexco

New member
אהרמפף

"סיבוכים ותפקידים שרק תוקעים את העסק" הסבר איך בדיוק יו"רי איזורים אשר יהוו קישור בין היו"ר הארצי ליור"י הסניפים ויתאמו בין יו"רי סניפים סמוכים יסבכו ויתקעו את נוער מרצ. "הקשר הקיים בין סניפים הוא מספיק טוב" לדעתי לא, וגם לדעת הרבה פעילים אחרים שיוזמות שלהם הלכו לעזאזל בגלל מחסור באנשים עם אחריות. "לא יכול להיות שהמדינה מתדרדרת ואנחנו נתעסק ...." אמיר... באמת... למה לערבב בשר וחלב? אם אנחנו רוצים שנוער מרצ ייאבק בצורה יעילה בהדרדרות המדינה אז הוא צריך לעבור בצורה ייקית ומסודרת.

אהרמפף גם לך...

אתה התעלמת לחלוטין מן החלק החשוב ביותר בהודעה שלי- אני חושב שעל מנת 'לחזק את הקשר בין הסניפים', צריך לצאת לפעילויות משותפות. אם אתה חושב שע"י כך שתמנה בן אדם כלשהו לתפקיד 'מחזק הקשר בין הסניפים' תפתור את הבעיה, אתה בעצם טוען שכדי לנקות את הסניף שלך אתה צריך למנות 'יו"ר ועדה לניקון הסניף', במקום פשוט ללכת עם עוד כמה פעילים/ות ולנקות אותו. מאוד הגיוני... אני חושב שהקשר לא טוב, בסדר, אבל זה הזמן לחזק אותו ע"י פעילות רבה בשטח. אתה שואל איך הבירוקרטיה תתקע את העסק? פשוט מאוד... במקום שכמה אנשים שירצו להרים הפגנה פשוט ייצאו ויעשו אותה אחרי שיודיעו לסניפים אחרים, כל הרעיונות ייתקעו אצל בן אדם אחד שיהיה אחראי על הכל. במקום שאנשים ייצאו ויפגינו הם יגידו 'נו טוב, אמרנו ליו"ר איזור, נראה איך הוא/היא יטפלו בזה'. ממש חכם. אני נגד נוער שעובד בצורה 'ייקית ומסודרת', זה בזבוז של זמנינו היקר (וכפי שאמרתי, בזמן שהמדינה מתדרדת, הוא יקר במיוחד).

Carl Freeborne

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ובנוסף...

מלבד היו"ר והמזכ"ל שיהיו ארציים, יש לחזק את המערך ה"תוך-סניפי" כדי שסניף יהיה יחידה עצמאית וחזקה שתפעל בשטח, והתיאום בין הסניפים, אם ידרש תמיד יכול להעשות במזכירויות.

הגינגי

New member
דייייייייייייייייי

נמאסתם, נמאסו עליי כל הויכוחים חסרי הטעם הללו. מצדי שקרוקודילים ינהלו את הנוער וייבחרו על פי העיניים היפות שלהם.

../images/Emo45.gif ובכל זאת אבישי...

היית יכול לנסח את הדברים בצורה קצת יותר משעשעת אם כבר ניסית

אלכס יקירי

לא צריך להמציא כל פעם את הגלגל וגם הגלגל לא מתאים לכל סוג של רכב. רעיון ההנהלה שאותו אתה כל כך מעריץ נוסה כבר ולא צלח. ההנהלות הקודמות לא הצליחו לא בגלל מחסור ברצון או משהו דומה לזה אלא פשוט בגלל שזה לא הגלגל הנכון לטנק שלנו (נוער מרצ משתלטים על העולם!) תזום ותעשה, אתה רוצה פעילות איזורית? תעשה. אתה רוצה הפגנה? תעשה. אני בהחלט מכים עם דניאל בקשר לתפקיד המזכ"ל והיו"ר הארצי מעבר לזה... יום טוב, איתי רכז הדרכה בשיתוף בסניף מקומי של הזרוע המערבית של איזור יו"ש של נוער מרצ (הייי גם אני רוצה תפקיד!)

למעלה