Carl Freeborne
New member
מעשה בתשיעיה
שהחליטה להתכנס בסניף מרצ באחת מערי ישראל... בשם הנוער, לפני שבוע ומחצה..ושמה לעצמה מטרה להחליט על יוזמות - הפגנה ביום ראשון שאחרי, שיתוף פעולה עם הצוות הבוגר ביום חמישי של אותו שבוע, ופעולות חברתיות ביום שישי, גם של אותו שבוע. טוב ויפה, סחתיין על היוזמה. שמח ונחמד תכננתי לי את הנסיעה להפגנה באותו יום ראשון, רק שיום לפני זה גיליתי שהיא בוטלה עקב חשש לגשם (שלא היה לו כל שחר בתחזית מז"א, וגם לא במציאות) - חבל. ביום חמשי הבנתי שיש לבוא לישיבה, רק בשל איחור של כמה היא בוטלה, וגם הבינותי שהיא יועדה רק לאותה תשעייה (שלצערי הייתי חלק ממנה) ביום שישי היתה אמורה להיות פעילות חברתית לפי אותה תשעייה, והיא לא התקיימה כי אף אחד מהתשעייה אפילו לא לקח את התשעיה ברצינות. אז למשל, בסניף ת"א, הוחלט לצאת להתרמות, כיוזמה של פעילים (אני רואה את עצמי פעיל ככל פעיל ולא חבר בתשיעיה) ומעתה - כל פעיל בסניף תל אביב יודע על האפשרות לארגן התרמת מזון, ולא צריך "תשעיה" שתגיד לו מה לעשות. אני מכה על חטא, קבל עם ועדה, על היותי חלק מאותה "תשיעיה", ובין היוזמים לקיומה - כי היא הפכה לסמרטוט נרמס אבל - מה שכל פעיל שחושב שיש לו יכולת הנהגתית צריך לעשות, זה לגרום גם לפעילים אחרים באותו סניף לרכוש את אותה היכולת וליזום הפגנות, התרמות מזון ופעולות חשובות אחרות
ולכן כדאי שכל פעיל בכל סניף ידע הכול, וזה שמתי לעצמי מטרה לעשות - שכל אחד בסניף תל אביב ידע שהוא לבד-אחד יכול ליזום, להודיע לעוד פעילים, למדריך ולצאת לפעולה זה נוער מוביל נוער וכמובן הכול בשיתוף פעולה עם הצוות הבוגר שעושה עבודת קודש לילות כימים למען נוער מרצ - וצריך להודות לו, ולא להתכתש עימו ועל זה אומר - "סליחה" אני חושב שתפקיד יו"ר נחוץ, וגם מזכ"ל - אבל לא יותר מזה. ואני גם אסביר: יו"ר צריך כדי ליצג את הנוער בהנהלה וכדי שיהיה לנוער נציג שהוא נוער, ואשמח אם גם היו"ר החדש שיבחר ידע להוביל ולעודד לפעול ומזכ"ל כדי לנהל את המזכירות, ולהיות אחראי על קיום ועידה והנציגות של הנוער במוסדות המפלגה אבל לגבי הנהלה צעירה - אותה תשיעיה - חלף זמנה מן העולם - וכל בעל תפקיד שלא יהיה - יראה עצמו כפעיל ככל פעיל ולא כמשהו מיוחד, וינצל את ה"תפקיד" לכאורה רק כדי לשמש דוגמא לאחרים כדי ליזום ולעשות... ולא לנהל בשם אחרים או להנחית עליהם דברים, שבסוף לא מתממשים. אז די להבל הביורורטיה, ושכל פעיל ופעילה פה בנוער ידעו על - התרמות מזון, שיעורי עזר, קייטנות, נקיון סביבה, הפגנות ושמרות מחאה - ויאללה לעבודה בלי שום תואר או תפקיד. בשביל זה יש צוות בוגר!!! קדימה, יש שבוע וחדש וחודש חדש..... דניאל, סניף תל אביב (עכשיו לא תחת שום תואר)
שהחליטה להתכנס בסניף מרצ באחת מערי ישראל... בשם הנוער, לפני שבוע ומחצה..ושמה לעצמה מטרה להחליט על יוזמות - הפגנה ביום ראשון שאחרי, שיתוף פעולה עם הצוות הבוגר ביום חמישי של אותו שבוע, ופעולות חברתיות ביום שישי, גם של אותו שבוע. טוב ויפה, סחתיין על היוזמה. שמח ונחמד תכננתי לי את הנסיעה להפגנה באותו יום ראשון, רק שיום לפני זה גיליתי שהיא בוטלה עקב חשש לגשם (שלא היה לו כל שחר בתחזית מז"א, וגם לא במציאות) - חבל. ביום חמשי הבנתי שיש לבוא לישיבה, רק בשל איחור של כמה היא בוטלה, וגם הבינותי שהיא יועדה רק לאותה תשעייה (שלצערי הייתי חלק ממנה) ביום שישי היתה אמורה להיות פעילות חברתית לפי אותה תשעייה, והיא לא התקיימה כי אף אחד מהתשעייה אפילו לא לקח את התשעיה ברצינות. אז למשל, בסניף ת"א, הוחלט לצאת להתרמות, כיוזמה של פעילים (אני רואה את עצמי פעיל ככל פעיל ולא חבר בתשיעיה) ומעתה - כל פעיל בסניף תל אביב יודע על האפשרות לארגן התרמת מזון, ולא צריך "תשעיה" שתגיד לו מה לעשות. אני מכה על חטא, קבל עם ועדה, על היותי חלק מאותה "תשיעיה", ובין היוזמים לקיומה - כי היא הפכה לסמרטוט נרמס אבל - מה שכל פעיל שחושב שיש לו יכולת הנהגתית צריך לעשות, זה לגרום גם לפעילים אחרים באותו סניף לרכוש את אותה היכולת וליזום הפגנות, התרמות מזון ופעולות חשובות אחרות