מעשה בפעוטה ותינוקת
הי בנות. אני קוראת פה כל יום אבל כמעט ולא פעילה. אנחנו לפני ביצוע כל מיני שינויים אבל לפני כן רציתי לשמוע דעות ולקבל עצות (זהירות ארוך). ביתי הגדולה בת שנתיים ועשרה חודשים וביתי הקטנה בת 7 חודשים. עד שנולדה הקטנה, הגדולה הייתה נרדמת מידי לילה המיטתה לבד ומתעוררת בבוקר. מאז הוולדה של הקטנה קרו שני דברים. 1. אבא שלה קורא לה סיפור לפני השינה במיטה ונשאר איתה עד שהיא נרדמת והיא כמובן התרגלה ללוקסוס. 2. היא מתעוררת בין 12 ל 2 לפנות בוקר ומגיעה אלינו למיטה, נרדמת ישר ומתעוררת בבוקר. 3. ללא קשר לאחותה - עדיין אינה גמולה מחיתול. הקטנה שישנה איתנו בחדר במיטה משלה. עד גיל 3.5 חודשים ישנה לילות שלמים והכל היה מצויין. בגיל זה חזרנו משהות של חודשיים בישראל (גרים בחו"ל), היה צ'ט לג כמה ימים ומאז היא מתעוררת בין 3 ל- 5 פעמים בלילה ולעיתים אף יותר. חשוב לציין שהיא תינוקת גדולה באחוזון ה- 90. אוכלת כבר 2 ארוחות מוצקים ביום ובאופן כללי יונקת ומקבלת ציצי מתי שרק מתחשק לה, ככה שרעבה היא לא (אני לא בטוחה אם אי פעם בחייה הרגישה הרגשה של רעב
) ולשאלות: 1. האם לדעתכן הקטנה זקוקה ליותר מיניקה אחת בלילה? חשבנו להעביר אותה לחדר עם אחותה (כדי שלא תראה או תריח את אמא. למרות שהיא עלולה עם הבכי להעיר את אחותה). היא נרדמת בסביבות 8 בעצמה במיטה. לפני שאני אלך לישון בסביבות 11-12 בלילה אני אקח אותה ואניק אותה ואשים אותה בחזרה במיטה. אם היא תתעורר בעלי יגש אליה. אנחנו חושבים כי ככה תבין שאין יותר ציצי בלילה. וככה נהיה גם בטוחים כי היא אינה רעבה לפחות עד 4, 5 בבוקר. אנחנו יודעים שיהיו כמה ימים של בכי קורע לב, אבל לי כבר נורא קשה ומרוב עייפות אני כבר ממש בדכאון. מה דעתכן? 2. אנחנו רוצים שהגדולה תפסיק להגיע למיטה שלנו בדרך קבע. מה הייתם ממליצות? 3. בנוסף אנחנו גם רוצים לגמול מחיתול. חשוב לציין שהיא מודיעה על כל קקי שהיא עושה וגם על חלק מהפיפי ומבקשת להחליף. מנסיון היא גם יודעת להתאפק כשהיא ללא חיתול וכמעט ולא בורח לה וכשהיא צריכה היא מודיעה. הבעיה היחידה היא שהיא רוצה לעשות בחיתול ומבקשת שנשים לה. יש בבית סיר ויש מקטין אסלה. היא לא רוצה לעשות בהם כלום וגם כשמדברים על הנושא היא אומרת שהיא לא רוצה בשירותים היא רוצה בחיתול. מה אתם מציעות? 4. אנחנו בדילמה לפי איזה סדר להתחיל לעבוד על ההרגלים. היינו שמחים לקבל כמה שיותר עצות כי גם ככה יעברו כמה ימים קשים על כוחותינו. תודה על כל תשובה
הי בנות. אני קוראת פה כל יום אבל כמעט ולא פעילה. אנחנו לפני ביצוע כל מיני שינויים אבל לפני כן רציתי לשמוע דעות ולקבל עצות (זהירות ארוך). ביתי הגדולה בת שנתיים ועשרה חודשים וביתי הקטנה בת 7 חודשים. עד שנולדה הקטנה, הגדולה הייתה נרדמת מידי לילה המיטתה לבד ומתעוררת בבוקר. מאז הוולדה של הקטנה קרו שני דברים. 1. אבא שלה קורא לה סיפור לפני השינה במיטה ונשאר איתה עד שהיא נרדמת והיא כמובן התרגלה ללוקסוס. 2. היא מתעוררת בין 12 ל 2 לפנות בוקר ומגיעה אלינו למיטה, נרדמת ישר ומתעוררת בבוקר. 3. ללא קשר לאחותה - עדיין אינה גמולה מחיתול. הקטנה שישנה איתנו בחדר במיטה משלה. עד גיל 3.5 חודשים ישנה לילות שלמים והכל היה מצויין. בגיל זה חזרנו משהות של חודשיים בישראל (גרים בחו"ל), היה צ'ט לג כמה ימים ומאז היא מתעוררת בין 3 ל- 5 פעמים בלילה ולעיתים אף יותר. חשוב לציין שהיא תינוקת גדולה באחוזון ה- 90. אוכלת כבר 2 ארוחות מוצקים ביום ובאופן כללי יונקת ומקבלת ציצי מתי שרק מתחשק לה, ככה שרעבה היא לא (אני לא בטוחה אם אי פעם בחייה הרגישה הרגשה של רעב