מעשה בפעוטה ותינוקת

dikli28

New member
מעשה בפעוטה ותינוקת

הי בנות. אני קוראת פה כל יום אבל כמעט ולא פעילה. אנחנו לפני ביצוע כל מיני שינויים אבל לפני כן רציתי לשמוע דעות ולקבל עצות (זהירות ארוך). ביתי הגדולה בת שנתיים ועשרה חודשים וביתי הקטנה בת 7 חודשים. עד שנולדה הקטנה, הגדולה הייתה נרדמת מידי לילה המיטתה לבד ומתעוררת בבוקר. מאז הוולדה של הקטנה קרו שני דברים. 1. אבא שלה קורא לה סיפור לפני השינה במיטה ונשאר איתה עד שהיא נרדמת והיא כמובן התרגלה ללוקסוס. 2. היא מתעוררת בין 12 ל 2 לפנות בוקר ומגיעה אלינו למיטה, נרדמת ישר ומתעוררת בבוקר. 3. ללא קשר לאחותה - עדיין אינה גמולה מחיתול. הקטנה שישנה איתנו בחדר במיטה משלה. עד גיל 3.5 חודשים ישנה לילות שלמים והכל היה מצויין. בגיל זה חזרנו משהות של חודשיים בישראל (גרים בחו"ל), היה צ'ט לג כמה ימים ומאז היא מתעוררת בין 3 ל- 5 פעמים בלילה ולעיתים אף יותר. חשוב לציין שהיא תינוקת גדולה באחוזון ה- 90. אוכלת כבר 2 ארוחות מוצקים ביום ובאופן כללי יונקת ומקבלת ציצי מתי שרק מתחשק לה, ככה שרעבה היא לא (אני לא בטוחה אם אי פעם בחייה הרגישה הרגשה של רעב
) ולשאלות: 1. האם לדעתכן הקטנה זקוקה ליותר מיניקה אחת בלילה? חשבנו להעביר אותה לחדר עם אחותה (כדי שלא תראה או תריח את אמא. למרות שהיא עלולה עם הבכי להעיר את אחותה). היא נרדמת בסביבות 8 בעצמה במיטה. לפני שאני אלך לישון בסביבות 11-12 בלילה אני אקח אותה ואניק אותה ואשים אותה בחזרה במיטה. אם היא תתעורר בעלי יגש אליה. אנחנו חושבים כי ככה תבין שאין יותר ציצי בלילה. וככה נהיה גם בטוחים כי היא אינה רעבה לפחות עד 4, 5 בבוקר. אנחנו יודעים שיהיו כמה ימים של בכי קורע לב, אבל לי כבר נורא קשה ומרוב עייפות אני כבר ממש בדכאון. מה דעתכן? 2. אנחנו רוצים שהגדולה תפסיק להגיע למיטה שלנו בדרך קבע. מה הייתם ממליצות? 3. בנוסף אנחנו גם רוצים לגמול מחיתול. חשוב לציין שהיא מודיעה על כל קקי שהיא עושה וגם על חלק מהפיפי ומבקשת להחליף. מנסיון היא גם יודעת להתאפק כשהיא ללא חיתול וכמעט ולא בורח לה וכשהיא צריכה היא מודיעה. הבעיה היחידה היא שהיא רוצה לעשות בחיתול ומבקשת שנשים לה. יש בבית סיר ויש מקטין אסלה. היא לא רוצה לעשות בהם כלום וגם כשמדברים על הנושא היא אומרת שהיא לא רוצה בשירותים היא רוצה בחיתול. מה אתם מציעות? 4. אנחנו בדילמה לפי איזה סדר להתחיל לעבוד על ההרגלים. היינו שמחים לקבל כמה שיותר עצות כי גם ככה יעברו כמה ימים קשים על כוחותינו. תודה על כל תשובה

פלגיה

New member
כשהיא מגיעה אליכם למיטה

זה מעיר אתכם? אם כן - הפיתרון פשוט, אם כי מעייף. אחד מכם צריך להחזיר אותה בכל פעם למיטה שלה. גם אם זה עשר פעמים בלילה (בלילות הראשונים זה יהיה כך) אם קרה מקרה והיא לא באה אליכם בכלל בלילה - אפשר לעשות מזה חגיגה גדולה, לקנות לה מתנה או לסצן מדבקה מיוחדת במקום בולט. אם כשהיא באה אליכם אתם לא מרגישים ומתעוררים בבוקר עם ילדה במיטה וגב כואב, הפיתרון הזה לא יעזור. הצעתי פעם לנעול את הדלת של חדר ההורים, והתנפלו עלי שלא עושים דבר כזה. אני עדיין חושבת שזה פיתרון טוב. סביר שהיא תבכה, תעיר אתכם, ואז תוכלו להשכיב אותה במיטה שלה. אפשר גם להציע מזרן ליד הדלת כדי שתישן שם, קרוב אליכם.

dikli28

New member
תודה והוספת מידע

הבחורה מתוחכמת....היא לא מגיעה, היא קוראת לנו בבכי שנגיע לקחת (בטח כי חשוך והיא מפחדת). כשבעלי ניסה להחזיר אותה לישון במיטה שלה ושכב לידה היא פשוט לא נרדמת. כל פעם שהוא קם היא ישר תופסת אותו. אמרתי מתוחכמת?

שיבא2

New member
כמה תשובות רק מניסיוני. לשיקול דעתך.

1. לגבי ההנקה של הקטנה. אני לא הנקתי את הגדולה שלי, אבל אני חושבת, שאם תיתני לה תחליף חלב (סימליאק, או משהו אחר) בבקבוק, וכשהיא מתעוררת, פשוט לתת לה מהבקבוק. אני נתתי לילדה תמיד אוכל כשהיא רצתה. לא חשוב באיזה שעה. תמיד אמרתי לעצמי, שכשאני רעבה, אני רוצה אוכל! אז ככה נהגתי גם איתה. פשוט תקלי על עצמך עם ההנקה. * אני יודעת שהרבה אימהות מניקות עושות ככה.ומשלבות בין בקבוק לציצי. 2. הגדולה וזה שהיא מגיעה למיטה שלכם- נראה לי שהכי טוב, שברגע שהיא מגיעה , פשוט לקחת אותה למיטה שלה, ולהיות איתה שם , עד שהיא נרדמת. אפשר גם להשאיר אור בפרוזדור, כך שהיא מתעוררת, היא רואה משהו, פחות נבהלת, אולי יכולה לקחת בקבוק, לשתות קצת ולחזור לישון. 3.גמילה- הילדה שלי בערך בגיל של הבת שלך. כשהחלטתי לגמול אותה (בפסח. בעיצה אחת עם הגן שלה), פשוט הורדתי לה טיטול. שמתי סיר בסלון, ומקטין אסלה. והיא נגמלה מאוד יפה. לא 100%. ישנם פיגשושים. אבל יחסית, מאוד מאוד יפה!!! את יכולה להגיד לה, שהיא עכשיו גדולה כמו אמא ואבא להמחיש לה שכשלך יש פיפי, ולבעלך, אז אתם הולכים לשירותים- להראות לה ממש. *** לא הייתי מתעקשת איתה! אבל בהחלט, מראה לה שהכיוון הרצוי הוא להוריד טיטול. איפה אתם גרים בעולם? כל טוב ובהצלחה!

ללילילל

New member
שינויים -

לגבי סוגיות 1 ו-2 באופן כללי, אני הייתי קודם כל מוודאת שאני חותרת לפתרון שהוא הנעים והקל ביותר לכולם וגורם לכולם לישון הכי הרבה והכי טוב, ולא מתקבעת על מה "צריך" להיות. אבל את זה אני אומרת בתור מי שהניקה בלילה עד גיל שנה ותשע ושבן השלוש ורבע שלי עדיין מגיע בכיף למיטה שלנו כל לילה, אז אולי תקחי את הדעה שלי בערבון מוגבל. לגבי הקטנה, בדרך כלל אומרים שגמילת לילה מהנקה מתאימה בערך מגיל שנה. זה הגיוני שההרגלים משתנים במהלך השנה הראשונה וזה לא מוזר שהיא פעם ישנה לילות שלמים ואחר כך הפסיקה - אם תציצי בפורום הנקה תראי מיליון שאלות כאלו, בד"כ סביב גיל 4 חודשים - ובהחלט יכול להיות שהיא רעבה בלילה. ממליצה לך בחום על הספר "לישון בלי לבכות" (אם יותר נגיש לך באנגלית - The No Cry Sleep Solution) שמציע דרכים לשפר את הלילות בלי מאבקי כח ומלחמות סרק. אין בו פתרונות קסם מיידיים אלא טיפים לשינוי הדרגתי ורך שמותאם לילד ולמשפחה. לגבי הגדולה, זה תלוי בעיני מה הסיבה שזה מפריע לכם ועד כמה זה עקרוני. אם החלטתם שזה ממש חשוב, לא יהיה מנוס מלהתעקש עוד ועוד בלי פשרות, להחזיר אותה למיטה כשהיא מגיעה, גם אם זה אומר לילות לבנים והרבה מחאות. תצטרכו לחשוב אם יש יוצאים מהכלל (מחלה, סיוטי לילה) ולהיות עקביים וברורים. כאמור, אישית זה נשמע לי בזבוז אנרגיות, הרי זה יעבור לה מתישהו... אבל זה כמובן עניין של סדר עדיפויות של כל אחד. אולי כדרך ביניים, אפשר לחכות קצת ובהמשך להעביר את שתיהן לחדר משותף, אז היא לא תרגיש שרק היא ישנה לבד? ומשהו קטן בעניין הגמילה - אצלנו הייתה תקופה די ארוכה של שליטה מלאה בצרכים (שזה בעצם המרכיב העיקרי בגמילה - עכשיו נשאר רק להגיע להסכמה על איפה כן עושים כשעושים), יחד עם דרישה לחיתול לקקי. אנחנו בשלב מסוים הפסקנו את כל הטקס של ההחתלה שהתקיים בלי הרבה שינויים מאז שהיה פצפון, והעברנו את כל ההתעסקות לשירותים. זה נשמע סתם טכני, אבל זה שינה משהו. כי בכל מקרה הולכים לשירותים, ושם אפשר לבחור בין אסלה לחיתול (כי החיתולים שם). וגם אחרי שעשה קקי, רוקנו את החיתול לתוך השירותים והורדנו את המים, וניגבנו לו שם, ואח"כ שטפנו לו ידיים עם סבון. כך שכל התהליך נהיה הרבה יותר דומה לזה של "הגדולים" מאשר לזה של תינוק מחותל. אני חושבת שזה עזר, יחד עם זמן וסבלנות.

למעלה