מעשה במשרד התמ"ת

hvale

New member
מעשה במשרד התמ"ת

שלום לכולן,
אני יחידנית עם מקסימונת בת שנה וחודש (כבר חודש עם נעליים!).
הילדה נכנסה למעון בספטמבר ואני חזרתי לעבודה. תלוש משכורת הונפק רק בחודש אוק' ועל כן רק אז יכולתי להעביר את המסמכים לתמ"ת.
הם גם רצו אישורי מעסיק ובכלל בכל פעם שהתקשרתי צץ איזה מסמך חדש שלא היה חסר לפני כן. שיגעו אותי ובינתיים שילמתי תשלומים מלאים.
רק בחודש דצמבר הנפיקו לי דרגה זמנית.
בחודש ינואר שלחתי את התלוש של דצמבר, אשר להבנתי היה הדבר האחרון שחסר כדי לקבוע דרגה קבועה.
הטעות שלי הייתה שקיבלתי אישור על המסמך ולא התקשרתי לאחר מכן למוקד. הם מצידם כמובן לא טורחים לעדכן בכלום.
וכך בתחילת החודש, מנהלת המעון התקשרה בבוקר אחד ואמרה שביטלו לי את הדרגה!. גבו לי 4000 שח בבת אחת מהחשבון ועוד הייתי צריכה להעביר 635 שח נוספים והכל ביום אחד!
יריתי לכל הכיוונים, פקסים, אישורי מעסיק, פניות הציבור ועוד ועוד. רק בשבוע שעבר התקשרה מפניות הציבור ואמרה שהיא "החליטה" להחזיר לי את הדרגה (תודה רבה). אז זהו החזירו את הדרגה, אני בינתיים לקחתי הלוואה ואת הצ'ק חזרה מנעמת בטח אקבל בחודשים הקרובים (ביום העצמאות?
)

זהו להשנה נגמר סיוט התמ"ת בשנה הבאה כבר אהיה יותר חכמה זה בטוח...

RINAT35

New member
לא הבנתי ....

א. למה ביטלו לך את הדרגה?
ב. מה באמת צריכה לעשות מי שחוזרת לעבודה רק בספטמבר?
ג. מי בסופו של דבר מטפל בדברים הללו? האם מנהלת המעון? או מישהו בתמ"ת?

תודה מראש על כל תשובה מפורטת.

hvale

New member
תמ"ת

אז ככה:
אם יש רצף תעסוקתי, כלומר לפחות 3 תלושי משכורת, אפשר כבר בספטמבר לשלוח אותם + אישורי מעסיק (ממשאבי אנוש בעבודה) ואז נקבעת דרגה קבועה.
מכיוון שאני רק חזרתי בספטמבר, לא היו לי תלושי משכורת ועל כן הייתי צריכה לשלוח מידי חודש את התלוש המתאים, כך נקבעת דרגה זמנית עד לחודש ינואר בו מסיימים להעביר את כל התלושים ואז קובעים דרגה קבועה.
עקב העובדה שהיה חסר להם אישור מעסיק לחודש דצמבר, לא ממש טרחו לידע אותי ופשוט ביטלו לי את הדרגה הזמנית שנקבעה.
ובסופו של דבר מי שמטפל בדברים האלפרוצו הם את ורק את.
אני פניתי למנהלת המעון ושאלתי אם לא יכלה ליידע אותי לפני כן והיא אמרה ש"רק זה חסר לה".
צריך להיות עם יד על הדופק, להתקשר כל יום למוקד התמת, לוודא שהם קיבלו את כל המסמכים ומה בדיוק חסר להם עכשיו (כי בדר"כ חסר משהו שלא היה חסר אתמול).
אני דיברתי עם מישהי שעובדת במשרדי התמת בירושלים והיא אמרה לי בעצמה שהמשרד עובד בצורה גרועה והם יודעים שיש שם בלגן גדול...

RINAT35

New member
אבל למי את מוסרת את כל המסמכים?

האם יש כתובת במשרד התמ"ת?

לא הבנתי

איך התקבלת למעון בלי שהיתה לך דרגה? חשבתי שאת כל המסמכים לקביעת הדרגה צריך לצרף עם ערכת הרישום?
&nbsp
בכל מקרה טוב שהסתיים ככה.
&nbsp

אנדי75

New member
אין קשר בין קבלה למעון לקביעת דרגה

יש את ערכת ההרשמה למעון ויש את הערכה של התמת. הערכות של התמת מגיעות למיטב זכרוני ביוני- יולי ואת כבר צריכה לצרף להן את אישור הקבלה למעון.

אגב, יש במעונות (לפחות איפה שהאפרוח היה) הרבה ילדים ללא סבסוד של התמת (דרגה 12) והוריהם פשוט חותמים במסמך על ויתור על כל תהליך הדרגה (מתוך ידיעה שאינם זכאים) ואז גם אינם צריכים לצרף תלושי משכורת וכו'

זה חדש לי

כי כשבררתי פה במעונות התמת בשכונה (יש לנו אמלי, נעמת, ואמונה) אמרו להגיע לקחת טפסים ושהזמן לקחת טפסים יפורסם באתר התמת. חשבתי שחלק מהטפסים הם טפסים שמוכיחים את המידע המוזן לצורך חישוב הדרגה.. וחוץ מזה, מי מחליט על הקבלה למעון? חשבתי שהעדיפות לקבלה היא על סמך הדרגה, אז אם לא נקבעת בתחילת השנה הדרגה - לפי מה מתקבלים? והאם ׳כל הקודם זוכה׳ או שיש תקופה בה ניתו להגיש טפסים, ואחרי שהמועד להגשה נסגר בודקים את כולם?
&nbsp
אשמח לקצת סדר בנושא כדי שלא אפספס את הקבלה.
&nbsp
תודה!

מניסיוני בנעמת

כמו שכבר כתבו קיימת הפרדה בין הקבלה למעון לבין דרגה. זה 2 נושאים שונים.
שנה שעברה בערך בחודש מאי/יוני הלכתי לגן מסוים של נעמת שרציתי להכניס את הקטנציק שלי והגשתי בקשה להתקבל לגן ללא שום קשר (לדרגה) לתשלום. יש טפסים של נעמת שאת מקבלת בגן. את ממלאת אותם, מחזירה לגן וממתינה עד קבלת תשובה חיובית או שלילית. ממה שאני יודעת לאמהות יחידניות ולילדי רווחה יש קדימות בקבלה לגן .

לקראת סוף אוגוסט במידה שמודיעים לך מהגן שהתקבלת את מקבלת קוד ואז מתחילה תהליך חדש של קבלת דרגה מול משרד התמ"ת. שאת זה עושים בדרך כלל דרך אתר האינטרנט של משרד הכלכלה. דרך האתר את מזרימה את כל האישורים הדרושים להם על מנת שיקבעו את גובה התשלום (דרגה) זה תלוי בגובה המשכורת ולא בעובדה שאת יחידנית.
התהליך די פשוט טכנית. אח"כ מחכים מס' חודשים לקבלת הדרגה ובהתאם לדרגה את משלמת.
מקווה שעשיתי לך קצת סדר.

נטאשKה

New member
אבל באתר שלהם כתוב שההרשמה מתחילה

במרץ אן באפריל לא? אז איך ביוני?

jiminit2

New member
ההרשמה לנעמ"ת (ושאר מעונות) במרץ - אפריל

בדר"כ אחרי הפסח וצריך לעקוב מתי. לאחר ההרשמה יש ועדת קבלה. באיזו רמאי -יוני מקבלים הודעה שהתקבלתם למעון. רק לאחר שיש אישור קבלה למעון חתום ניתן למלא את הטפסים של התמ"ת ולהירשם אצלם וההרשמה הזו לתמ"ת היא באמת בקיץ (כאמור אחרי הקבלה למעון)

למיטב ידיעתי

יש קדימות בקבלה למעון לאימהות יחידניות/ חד הוריות/ ילדי רווחה וכד'. בסה"כ זה עניין של היצע וביקוש.

זו הבעיה

שאני בשכונה שיש בה ביקוש מאוד גבוה למעון נעמת. מקווה שאכן עצם היותי יחידנית יאפשר לי להתקבל למעון.
&nbsp
תודה!

s p r i n g1

New member
הם מנובלים שלא נברא כדוגמתם

אצלי בשלב ראשון ענו פחות או יותר בסדר ומהר
אבל אז התברר ששכחו לעדכן חודש בדרגה זמנית ולקח לי שבועיים של התכתבויות לכל הכיוונים וכל מה שמצאתי באינטרנט כדי שיסדרו את זה
הם עובדים גרוע כי העבירו את הטיפול למוקד חיצוני שלא מתפקד
וגם כל פניה אליהם נענית במייל בצורה כזאת שלא ניתן להגיב
זאת שערוריה שהם פועלים בניגוד לחוק, כי אם עומדים בקריטריונים לקבלת דרגה אין שום סיבה לעכב ולטרטר ולהתעלל בנו
הבעיה שאין שם עם מי לדבר ואלה שעונים במוקד עושים מה שבא להם ולא כפופים לביקורת,
הם יכולים ךעשות עוול ולא ניתן להתמודד מולם
הם מתנהלים כאילו הם בתוכנית ריאליטי והם ה"אח הגדול" מרתיח ברמות אם למישהי יש מייל ישיר כלשהו של בכירים שם שתפרסם לטובת כולנו

hvale

New member
אני כל כך מסכימה איתך

זו באמת הייתה התעללות ועוד לחשוב שפונים אליהם אנשים שבאמת זקוקים לעזרה.
מה זה לקזז 4600 ש"ח ביום אחד לאמא חד הורית? מה זה???
הם ענו לי שמי שקיזז בפועל זה מעון נעמת ובגלל זה העניין לא קשור אליהם.
נו באמת.
פשוט אין עם מי לדבר שם, במוקד כל פעם עונה נציג אחר, שואל מלא שאלות להזדהות, עובר כל פעם מחדש על כל המסמכים ובסוף מסביר שיש איזה מסמך שחסר.
אני מתנהלת מול גופים רבים במדינה בשל עניין אישי, ביטוח לאומי, משרד הבריאות, התחבורה, מס הכנסה.
הם הכי גרועים! פשוט נוראיים.

dbee70

New member
חייבת לציין שההתנסות שלי מולם הייתה חיובית ברובה

בעיקר הודות למנהלת המעון המקסימה שטרחה ליידע מראש על הגעת ערכות הרישום או הזמן שבו צריך להגיש את הטפסים לקבלת דרגה.
בילד הראשון הגשת הטפסים לדרגה נעשתה דרכה והיא טיפלה בזה בזריזות ולא חוייבתי אפילו פעם אחת בתשלום מלא. בילד השני אני הייתי צריכה לטפל בעניין הדרגה והיו קצת בעיות בדרך שגרמו לי להתעצבנות רבה אבל תכל'ס טופלו מהר, שוב הודות להתערבותה של מנהלת המעון.

s p r i n g1

New member
באמת מצאתי כמה מיילים של כל מיני גורמים וגם לשכת השר

ואז הפלא ופלא פתאום ענתה לי מישהי: בדקתי עכשיו והדרגה עודכנה, בודאי עודכנה , אחרי ששלחתי מיליון תלונות ויריתי לכל הכיוונים....
החודש צפויה לי שוב סאגה כי אני צריכה להציג תלוש פברואר וז זה אמור לכסות את כל הניירת שהם צריכים ממני ואז מגיעה לי דרגה קבועה,
אני צופה ששוב כמובן זה יקח מלא זמן ובלגן איתם.....

למעלה