מעשה בביישן וביישנית

פ ז פ ז

New member
מעשה בביישן וביישנית

טוב, אז לקחתי דוגמה מנל , והחלטתי להעלות בעיה של חברה לשיפוטכם. הסיפור הוא כזה: יש לי חברה חכמה, יפה, מוכשרת, לבבית ... טוב, אז אני לא לגמרי אובייקטיבית, אבל היא באמת משהו מיוחד, גם בפנימיות וגם במראה החיצוני היא ללא ספק מעל הממוצע. לאותה בחורה יצא להכיר מישהו במסגרת לימודית כלשהי. ושניהם נראו מעוניינים זה בזו. הקשר לא היה אינטנסיבי, אלא מידי פעם יצא להם לשוחח באמתלה לימודית... אבל הלימודים שלהם נגמרו, ואיתם נגמרו להם התרוצים. השאלה היא מה הייתם מציעים לה לעשות, בהתחשב בעובדה שגם היא וגם הוא מאד ביישנים ואף אחד מהם לא הטיפוס היוזם. באיזה "תרוץ" אפשר להשתמש כדי לחדש את הקשר בצורה הכי אלגנטית שאפשר?

טל קר

New member
זה תלוי לפני כמה זמן נגמר הקשר

הלימודי. כלומר להתקשר אחרי כמה שנים יכול להיות לא ממש אלגנטי. בהנחה שחלפו כמה חודשים/שבועות/ימים: "אהלן משה, זו רותי, מהקורס איקס, זוכר אותי? כן, כן מה שלומך? אח, איך חולף הזמן, תגיד, אני: א. מאוד מתלבטת בנוגע לקורס המשך וחשבתי שאולי תוכל לעזור לי, מה דעתך שנפגש לקפה ונעבור ביחד על הידיעון? ב. נתקלת בכמה בעיות בישום של מה שלמדנו, אני חושבת ששכחתי כמה דברים, רציתי לשאול איך אתה מישם את מה שלמדנו בעבודה, יש לי כמה שאלות, אולי נפגש ונעבור על זה? ג. אחותי/דודתי/סבתי מצד הבן דוד מתכוונים לעשות את הקורס, והם מבקשים המלצות על מרצים, אז התקשרתי להתייעץ איתך מה כדאי לומר להם... אח, כשאני מדברת איתך אני זוכרת איזו תקופה יפה היתה הלימודים, מה אתה אומר שנפגש לקפה לזכר הימים הטובים? " בכל אופן הנקודה היא להזכר במה אפיין אותו, ולהמציא תירוץ של למה היא צריכה להפגש איתו כדי להעזר בו. לי אישית זה יוצא מהלימודים לדבר פה ושם עם אנשים שבזמן שלמדנו ביחד היינו ידידים, אבל ככל שעובר הזמן מתרחקים כל אחד לעניניו, בנוגע לבחירת מרצים וקורסים, בנוגע לישום של משהו שנלמד, ובנוגע לנושאי פרויקטים בתואר, למשל אם אני שוקלת לעשות עבודה על תנובה בתואר השני, אני מתקשרת למישהו שהיה ידיד שלי בתואר הראשון ואבא שלו עובד בתנובה.

למה תירוצים?????!!!!!

כשזה מגיע לבעיות של אחרים תמיד יש לי מה לאמר בנושא. אז נכון ששניכם ביישנים, אבל צאו מזה! עברנו את הפיפטיז, שהבן שואל את האבא אם אפשר לצאת עם הבת שלו לתה אני חייה לפי הסטטמנט, מי שמתבייש מתייבש, ולמרות זאת אם אתם מתביישים, הדרך הכי טובה לעשות את זה מבלי לחרטט דברים היא בצורה הומוריסטית: לדוגמא, אפשר לקנות מחברת רגילה, ולשלוח אותה לבן זוג, אם מדבקה שכתוב עלייה: מקצוע:....... ובדף הראשון של המחברת, "נו אז נפגשים לעוד כוס קפה? :)......... " לעשות דבר שיגרום לחייך, זה תמיד עובד. לסיכום: כל מיני קיטשסים על סטייל, עובדים תמיד...... בהצלחה.....!

ליאן.

New member
אלגנטית ?

אני קצת מחוסרת טאקט לפעמים.. הייתי מוציאה את שניהם מהארון ועושה להם דייט הפתעה אחד עם השנייה.. כי הם לא היו יוזמים בעצמם.. כך הם יוכלו ´להאשים´ אותך ולצחוק על זה. אבל תמיד אפשר לתרץ ב.. "רציתי להודות לך על כל העזרה במהלך הלימודים. יש לי כרטיס מיותר ל XYZ ואשמח אם תצטרף." או "יש לי תקלה ברכב ואני חייבת להגיע לאיזו מסיבה.. אולי תהיה מוכן לעשות לי טובה ? תקפיץ אותי ותבוא איתי לשם ?" או "יש לי בעייה עם המדפים/מחשב/צנרת.. אתה מבין בזה ?" והדרך הכי עדינה, היא פשוט לארוב לו מתחת לבית ולהגיד שבמקרה עברת בסביבה.. ואז לנסות להוביל לאיזושהי שיחה בנושאים שאינם קשורים ללימודים.

למעלה