מעשה באוטובוס

דווידו

New member
מעשה באוטובוס

לא איש אוטבווסים אני אך היות וידי מגובסת איני יכול לנהוג ב
על כן נאלצתי היום לנסוע בבוס עולה אני לאוטובוס בשעה שהנוער נמצא בדרכו לבית הספר האוטובוס מלא (מזל שמצאתי מקום ישיבה) לאחר מספר תחנות עולה אישה עם תינוקת בידהואיש לא מפנה את מקומו לטובתה פונה אני לנערים ומבקש מהן לתת לה לשבת אך הם המשיכו בצעקותיהם ואיש לא פינה את מקומו קמתי אני ופיניתי את מקומי לאמא הצעירה -" פראייר" שמעתי אני את הנערים קוראים לעברי - נוער ישראל2008

קשוב1

New member
זה לא נוער, זה זבל אנושי

אם הייתי נוכח בהתנהגות כזו של נוער באוטובוס, הייתי מצלם את המעורבים ושולח את התמונה למערכות העיתונים, שיפרסמו את תמונותיהם עם תיאור התנהגותם באוטובוס. אם החשיפה לא תבייש אותם, אולי תבייש את הוריהם שבלי ספק אחראים להתנהגותם. זה לא נוער... זה זבל אנושי.

כבר מזמן להיות מנומס ומתחשב

מתיישב עם להיות פרייר וחבל שכך. זה החינוך שההורים מלמדים את ילדיהם בבית אבל לא מסבירים עד הסוף. חלק מהילדים האלו יש להם גם הורים שהיו נוהגים בדיוק כמותם. אבל יש איזה צדק בעולם בסופו של דבר. כי יום אחד תעלה לאוטובוס אמא שלהם כשהיא זקנה וחולה ואף אחד לא יפנה לה מקום. אולי אז היא תבין איזה ילדים היא גידלה והילדים יבינו גם מה הם עושים. צריך קצת הסברה ואף אחד לא עושה. פעם היו פרוייקטים כאלו במדינה של הסברה. הסבר פניך לתייר וגו'.. מה קרה להם?

פפו

New member
אותם פרחים של תקופתנו כילדים

הם ההורים של היום מה הפלא שהילדים כאלו?

קשוב1

New member
פפו, אתה טועה

ההורים לילדים המכוערים הללו הם בני 35-40 בעוד אנחנו בני 50 פלוס ותתפלא איזה שוני התרחש בחברה הישראלית ב- 10-15 השנים לערך, המפרידות בין ההורים לילדים בם מדובר, אלינו, ילידי שנות ה- 40-50 של המאה הקודמת. אגב, אם אתה חושב שאינך הורה ראוי, זכותך, אך אל תשליך זאת כלפי אחרים בני דורנו.

פפו

New member
איך הגעת למסקנה שאני רואה עצמי

הורה לא ראוי? או שסתם בא לך להכפיש אותי אישית? אני דברתי בכלליות ואתה עובר לפסים אישיים, ממש לא מובן לי וחבל שכך

קשוב1

New member
פפו, האי כתבת במפורש

ציטוט: "‫אותם פרחים של תקופתנו כילדים‬ הם ההורים של היום מה הפלא שהילדים כאלו?" יוצא מדבריך שהילדים של אז , כלומר אנחנו, מהווים הורים לילדים בני עֶשְרֶה דהיום = ילדים לא מחונכים (בהכללה כמובן). לוגית, יוצא שאנחנו הורים מחורבנים... הלא לכך כיוונת דבריך ?

אז הוא לא כל כך טוב בחשבון. אז מה?

גם בני ה-30 שהם הילדים של בני המחזור שלנו פחות או יותר, לא יצאו כמונו וחלק גדול מהם לא יצאו מי יודע מה. אני שומעת תלונות מהרבה חברים וחברות על הילדים. לא התחתנו. כן התחתנו אבל התגרשו. עברו 30 ולא עומדים בזכות עצמם ולא מרוויחים כסף ולא יכולים להסתדר בלי תמיכת ההורים כלכלית עברו מקריירה לקריירה ולא יוצא מזה כלום שמתי לב שהבעיה יותר אצל הבנים מאשר אצל הבנות ברור שזה לא כולם אבל זה הרבה מהם גם אין רספקט למבוגרים כמו שהיה ויש לנו בקיצור, הדור שלנו הוליד ילדים טובים אבל אולי חלקנו לא טיפלנו בם מספיק טוב. ושוב, יש ויש. אבל יש הרבה אין.

פפו

New member
אכן כך כתבתי אך לא הכללתי את כולם

אלא רק את הפרחים דאז. לא זכור לי שהצהרתי על פרחיות עצמית. אני מאמין שחינוך כמו גנטיקה עובר מדור לדור שכן ילדים להורים חסרי חינוך ידמו להם ובבוא הזמן כך יחנכו את ילדיהם.

קשוב1

New member
פפו, בנושא שציינת, דעתי כדעתך

אכן, חינוך הוא תהליך דורי והורים בעלי ערכים גרועים יגדלו ילדים בעלי אותם ערכים. קיים גם תהליך חיברות - ילדים מושפעים מהקורה סביבם בביה"ס, ורוכשים ערכים שלא בהכרח גדלו עליהם בבית. כך אנו נחשפים לתופעת "בני טובים" שסרחו.

קשוב מסכימה אתך. בקומונה שלי דיברנו

על התנהגות בני נוער, על בעית החינוך וגם שם אמרתי שההורים של הילדים היום צעירים מאתנו ב-10-15 שנה, ושאלתי מה קרה בשנים אלה? איך חלה הדרדרות כזאת מהחינוך שאנחנו עצמנו קיבלנו והחינוך שקיבלו אלה שבאו אחרינו? מה קרה?

אנאהיא

New member
דברים השתנו מאז

סדרי העדיפויות השתנו, ההתנהלות השתנתה, ההורים עובדים שעות רבות ומפצים את ילדיהם בדברים חומריים, גם השפע בעוכרינו, זה למעשה מעגל - ככל שיש, יותר רוצים יותר, רואים אצל אחרים ורוצים להיות כמותם. ישנו מירוץ, ישנה תחרות, ולשם כך דרושות אנרגיות, כך שלא נשאר כוח וחשק להשקיע בדברים החשובים באמת. כל הדברים העיקריים - חינוך, ערכים, התנהגות נאותה, איכפתיות,הגינות - נהפכו למישניים וזניחים במירוץ היומיומי. אינני אומרת זאת בהכללה. כמובן שנתקלים גם ב"חומר טוב" המצוי בינינו.

למעלה