מעשה אלוהים

oasis147

New member
אני מסכימה איתך באופן עקרוני.

אבל אני לא אוהבת לקרוא לso called אלוהים בשמות. חוץ מזה, אני חושבת שזה מטומטם לצפות שאלוהים יעשה את העולם לטוב יותר. למה? כי זה העולם שלנו. יש לנו חופש בחירה (אפשר להתווכח על זה), וכל מהלך שלנו משנה. "אלוהים" נתן לנו את הבסיס- אותנו, ואנחנו צריכים להמשיך מאותו המקום, וליצור את העולם איך שאנחנו רוצים. אני חושבת שלכל אחד יש סיבה שהוא כאן. ואני לא מתכוונת לסיבות של להציל את העולם וכו', אני מתכוונת למשהו יותר קטן. מספיק שהמטרה (הנסתרת) שלי בחיים זה להתנגש במישהו ולשפוך עליו קפה. גם כשמילאתי את המטרה, זה לא אומר שאני מתה או משהו. זה אומר שאת המהלך החשוב ביותר שלי על שרשרת השתלשלויות בעולם ביצעתי, ועכשיו אני יכולה להגשים את המטרות שאני קבעתי לעצמי. אני חושבת שהמטרה שכל אחד באמת פה נסתרת, וסביר להניח שלא נדע אותה. למה אני מרגישה כ"כ מטומטמת?!

OrdinaryDay

New member
Bloofy../images/Emo156.gif

אוקי, ברוריע, אני חושבת שנסים כאן את הדיון הנ"ל. הרי זה ברור שלכל אחד דעות משל עצמו, כל אחד בחר להאמין או לא להאמין במשהו אחר. ואם את בחרת להאמין בכוח עליון שמכוון אותנו לאיזושהי מטרה בחיים, או שסתם נמצא שם בשביל ליצור ניסים שצריך, so hip hip hurry for you! (ולא, לשם שינוי זה לא נאמר בצורה צינית
) וכמו שאת בחרת להאמין, אני בחרתי שלא, ואני לא חושבת שלכל דבר יש סיבה/מטרה ושאין כוח עליון שם למעלה, רק שמים כחולים ועננים לבנים שנחמד לבהות בהם שנוסעים עם אמא והיא מתחילה לקשקש בלי רחמים.

לוידעת...../images/Emo68.gif../images/Emo105.gif

דבר ראשון, את מדברת על שני נושאים שונים בהודעה שאני רוצה להגיב אליהם. ראשית- הקונספט שלכל דבר יש מטרה מאחוריו שנראה לך לא הגיוני בגלל שקורים בעולם המון דברים רעים, מיותרים, כואבים וחסרי טעם ושנית- העובדה שלפי דעתך אלוהים לא יכול להתגלות בפני אנשים. בקשר לנושא הראשון- במשך הרבה זמן גם אני שאלתי את עצמי את השאלה הזו. איך יתכן שאם קיים אלוהים הוא נותן לדברים נוראים לקרות בעולם הזה? ומה בדיוק התועלת שנובעת ממוות של אנשים צעירים שלא עשו רע לאף אחד? אז אחרי (די הרבה
) מחשבה, נראה לי שיכול להיות שהסיבה היא פשוט בגלל שיש תמונה גדולה יותר. (כן, אני יודעת שזה נשמע פלצני ולא הגיוני בעליל, וזה אולי מאין תירוץ שהמצאתי לעצמי בשביל להסביר את כל מה שקורה- אבל אפאחד מהדברים שהם אנחנו דנים הוא הגיוני.) מה אם ישנה מטרה, אבל אנחנו לא יודעים עליה או לא מסוגלים להעריך אותה? מה אם אותו מוות של התינוק, נועד בשביל למנוע ממנו לגדול לאדם אומלל? או אולי בשביל לקחת אותו אל עולם טוב יותר? אני לא אומרת חס וחלילה שכל מי שמת הוא אדם אומלל פוטנציאלי, אלא שאולי יש תועלת שאנחנו פשוט לא יכולים לראות שצומחת מזה? (לטובתו ולטובת הסובבים שלו) אולי ישנן מטרות נסתרות בכל דבר ודבר שקורה בעולם ואנחנו לא מודעים אליהן? אולי דברים איומים כאלו קוראים על מנת שנפיק מהם לקחים לגבי העתיד? אולי מדובר במסע נפשי כלשהו שמישהו מהסביבה של האנשים שסובבים את אותם האחרים שמתו או נפגעו צריכים לעבור? יש אין-סוף השערות מה המטרה מאחורי כל מה שקורה, אבל אני חושבת שבטוח יש מטרה כלשהי. ואת יודעת מה, גם אם באמת אין שום תועלת והעולם מלא בכל הדברים העצובים האלו סתם ככה- עצם האמונה שכן יש מטרה מאחורי הכל שינתה לחלוטין את הדרך שבה אני רואה ומתמודדת עם דברים. ובקצרה מאוד על הנושא השני (צריך ללכת לישון)- את אומרת "זו טיפשות לחשוב שאלוהים יתגלה בפני אנשים." אני אומרת "למה לא?" כל נושא אלוהים מעורפל כ"כ מבחינתינו ואין לנו שום קנה מידה להחליט מה מציאותי והגיוני ומה לא.
מקווה ש*מישהו* קרא את המגילה הארוכה והמייגעת שמנוסחת באופן איום ונורא, והצליח להבין מה אני רוצה ממנו...
ושכותבת ההודעה המקורית לא נעלבה או משהו כזה.

OrdinaryDay

New member
Woofy../images/Emo122.gif

וואפידי! הבעיה הכי גדולה של האנושות היא, שתמיד שלא מבינים משהו, מקישרים אותו לאלוהים. למה? למה?! למה אי אפשר פשוא להניח לזה כי אולי אין לזה באמת סיבה שזה קורה? למה לכל דבר צריך להיות סיבה? אני יכולה להבין את כל אסונות הטבע שקורים, אני יכולה להבין מגפות וכ'ו. אין אין שום סיבה מוצדקת בעולם, שמישהו יקום יום אחד ויחליט שהוא הולך לפוצץ כמה אנשים רק בגלל גזע/צבע/דת! אין לזה סיבה, וברוב הפעמיים ההמשכיות נשמכת בצורה רעה או שנגמרת בכלל. אז כן, יש כמה וכמה שיוכלו להגיד שפיצוץ שינה להם את החיים מלמטה עד למעלה בצורה הטובה. אך מה עם אלה שנשארים נכים? מה עם אלה שמתיתמים? אלה שהחיים נגמרו להם עוד לפני שהתחילו? והתשובה שלך ללמה תינוקות מתים די מטופשת...אחרי הכל, ראית כמה אנשים אומללים יש בעולם? אך הם עדיין סובלים את זה? ולמרות זאת, הם מתמודדים עם זה. הם קמים כל בוקר, אוכלים, הולכים לעבודה ואפילו מידי פעם מוצאים משהו שנחמד להם לעשות. "אולי דברים איומים כאלו קוראים על מנת שנפיק מהם לקחים לגבי העתיד?" (ציטוט שלך) העולם לא נמצא כאן מאתמול וגם אנחנו לא. אנחנו נמצאים כאם כבר אלפי שנים. וכבר אלפי שנים חוץ מתנאים טובים יותר, שום דבר לא משתנה מבחינת מלחמות הרג והרס. כבר אלפי שני םשאנחנו נלחמים אחד בשני בגלל שטויות פשעוטות כגון כזע, דת וצבע. שום דבר לא נלמד, הלקח לא נלמד אצל האדם. וגם אני לא כאן בכדי לעליב אף אחד
מקווה שדברי לא פגעו בשום דרך אפשרית בכל קורא/ת
.

הגרהS

New member
Wow הרבה אמרתם פה.. אני אוסיף..

זה דיי מבולבל לי בראש אבל אני אנסה להגיב. לדעתי כמו שאמרו פה אנחנו אחראים על הגורל שלו, אבל בעצם לא כול כך.. כי כול מעשה גורם למעשה אחר וכך הלאה. אז אולי מישו אחר ביצע משהו שגרר אותנו להחלטה הזאתי? אבל בעצם זה "רצון חופשי" ואנחנו אלה שמחליטים,לא?? בכול רע יש טוב ולהיפך.. אבל לדעתי ממוות של ילד אנחנו לא לומדים כלום, מפיגועים לא משנה כמה ננסה לא נוכל להימנע. אנחנו לא יודעים דברים כאלה מראש!! זה קורה..פשוט קורה וכול פעם בצורה אחרת ובדרך אחרת, אי אפשר להפיק מזה לקח ואם כן במילא יום אחרי יהיה אסון אחר שצץ משום מקום. זאת אחת מהסיבות שאני לא מאמינה באלוהים,למה?? איך הוא נותן לכול הסבל הזה בעולם להימשך..אם הוא באמת שם שייראה את הכוח ה"אדיר" שלו מדי פעם שלא ייתן לילד קטן למות מבלי לחוות את החיים, שלא ייתן לנו להתפוצץ בפיגועים
חחחחחחחח וואי איזה פלצני זה נישמע..אבל אני באמת לא מאמינה בו! אבל כול פעם שאני רוצה משו אני מתפללת,למי?? אליו.. אז כניראה יש לי טיפת אמונה ואני איכשהו מקווה שהוא באמת שם. אהבתי את הרעיון של הסידרה שלכל מעשה שלנו יש השלכה שלא משפיעה רק עלינו.. אהבתי את השנינות של אלוהים, אבל תודו בסך-הכול זאת סידרה דיי מבדרת וזהו, אנחנו נהנים לראות אותה.. אין בה ממש עומק. אבל היא גורמת לנו לחשוב,לא?? תראו איזה דיון פתחנו פה
הגר :)

נכון.../images/Emo68.gif../images/Emo105.gif

אני לגמרי מבינה ומכבדת את הדעה שלך. אני גם מסכימה לחלוטין שכשמדובר בפיגועים שונים- אין שום מטרה ושום טובה שצומחת מזה. (לפחות ברוב המקרים) גם לא ממלחמות. אבל קחי בחשבון את הבחירה האישית. אני תמיד האמנתי שהיא קיימת, בלי שום קשר לאלוהים. האפשרות של אדם להפעיל את שיקול דעתו ולפעול בהתאם לכך תמיד הייתה ותמיד תהיה שם. ואני חושבת שאפילו אם אכן קיים אלוהים, הוא רוצה להפסיק אותה. כי בכך שאנחנו בוחרים אנחנו יכולים לשנות את "גורלינו" (אין לי מילה יותר טובה) לחיוב או לשלילה.
: ואיך כל זה מתקשר לנושא הפיגועים והמלחמות? הילד בחר למות באותו יום? זה מתקשר לנושא בגלל שאנחנו גורמים לכל המוות וההרס הזה. זה לא היה כוח עליון, או תופעת טבע בלתי נמנעת. זה היה אדם, בשר ודם שלחץ על השלט (או מה שזה לא היה) וביצע את הפיגוע. לכן, כל אותם דברים רעים שהמין האנושי מביא על עצמו הם אכן חסרי תועלת. הם לא היו אמורים לקרות. וכל זה מוביל אותנו למסקנה- אם אנחנו הם אלו שגורמים לזה, אין שום סיבה שנבוא בטענות ובתלונות לכוחות עליונים. רק לעצמינו. בקשר למה שאמרת שכבר אלפי שנים אנחנו נלחמים אחד עם השני ולא מסיקים שום מסקנות- שוב, זה נכון. אבל: 1. ישנן בעולם המון תנועות המתנגדות למלחמה ושפועלות להפסיקה. ישנן פעולות של צבא השלום, הצלב האדום ועוד שנועדו להביא שלום. אני לא חושבת שזה היה קיים לפני אלפיים שנה. 2. הלקחים לעתיד לא מתחייסים למלחמות. (למרות שלדעתי בהחלט אפשר להבין שכל יום מתים אנשים בגלל השטויות האלו והגיע הזמן להפסיק אותן.) הלקחים מתייחסים לדוגמא... מצופים. המצופים לא ניתנו לאדם מהשמיים. הם הומצאו כתוצאה מהמון מקרי טביעה. אוקיי, אז אולי הדוגמא קצת מעפנה, אבל הבנתם את הרעיון. ואם כבר מדברים על דוגמאות מעפנות- לא נתתי תשובה לסיבה שבגללה תינוקות מתים. העלתי אפשרות, אולי *מאוד* מטופשת, אבל רק אפשרות. אין לי שמץ של מושג מה ההגיון במוות של תינוקות, ובדיוק לזה התכוונתי כשדיברתי על תמונה גדולה יותר. שאנחנו לא יכולים לראות אותה... ובנושא אחר- אין לכם מושג כמה מוזר לי לנהל את הדיון הזה...
אני לא מאמינה נלהבת. בלשון המעטה. נראה לי שאולי קצת בלבלתי בין השקפות עולם, אז הנה הגרסא המתוקנת: עזבו אתכם מאלוהים ומהתוכנית הנסתרת שלו. עזבו את הרעיון שמאחורי כל דבר יש מטרה. אולי אין מטרה מאחורי כל אירוע- אבל אפשר להוציא משהו חיובי, קטן ככל שיהיה מכל דבר שקורה לנו. אולי אני אומרת את זה כי אני אופטימית מבטבעי, או כי לא ראיתי וחוויתי מספיק דברים שיהפכו אותו לפיסימית- אבל כרגע אני חושבת שאפשר למצוא משהו חיובי בכל דבר ובכל אחד. אולי לא תמיד מודעים אליו או אולי יש הרבה יותר דברים שליליים שנובעים מזה, אבל משהו קיים שם, עם או בלי אלוהים.

OrdinaryDay

New member
Mooofy(למה אין איקון של פרה?)

ובכן, כמו שאמרתי למעלה, כל אחד והאמונה שלו. אם להאמין בכוח עליון נותן לך תקווה והרגשה של ביטחון וציפיות לעולם טוב יותר, אז המשיכי להאמין. רק זיכרי שיותר מידי אופטימיות זה לא טוב ותמיד צריך לצפות גם לרע. וכמובן, שתמיד תמיד תמיד זיכרי ש: עז זו אינה חיה, זו ארוחה!
ותמיד עדיף ינשוף אחד ביד משני ביצים על הראש!

oasis147

New member
../images/Emo80.gif יש כזה אייקון P: ../images/Emo80.gif

נגמרו לי דברים חכמים להגיד.

הגרהS

New member
אני קראתי ../images/Emo13.gif

אבל אני לא ממש מסכימה.. במיוחד בקטע שה' לוקח את אותו הילד כדי שלא ייגדל להיות בנאדם אומלל. אנחנו קובעים את הגורל שלנו? שייתן לו לגדול.. לנסות לשנות את הגורל שה' "קבע לו מראש". הרי יש לנו רצון חופשי? הוא היה יכול לשנות את מה שהיה כתוב לו,לא?? או שבעצם אני סתם סותרת את עצמי עם ההודעה למטה.. וכול אדם יכול להאמין במה שעושה לו טוב ונותן לו עוד "סיבה" לקום בבוקר. אם הוא מאמין שאלוהים התגלה לפניו.. אחלה לו חחחחח אם זה מה שעושה אותו מאושר? או שמא זה נכון..? נראה לי שלעולם לא נידע.. זאת השעה.. מאוחר מדי
אז אני אלך לישון ומקווה שמחר ייצא לי להגיד.. לילע טוב
...

../images/Emo4.gif

בקשר למה שאמרתן על העניים, הנה ההסבר שלי: באופן אישי כל פעם שאני רואה בן-אדם עני או הומלס אני נותנת לו כמה שקלים בתקווה שהוא באמת ישתמש בהם למשהו טוב, וזה גורם לי הרגשה טובה לכל היום, וההרגשה שלי משפיעה על האנשים בסביבתי וגם הם מתחילים להרגיש יותר טוב, וזה משפיע על סביבתם. ונניח שלאחד מהאנשים האלה בד"כ האווירה בבית די מתוחה אז ברגע שהוא מגיע הביתה בהרגשה טובה זה יכול להשפיע גם על בני ביתו. בקיצר אני מנסה להסביר מפה שגם לדבר הכי פשוט כמו להלוות כסף לעני יכול להוביל למשהו טוב, ובשבילי האמונה באל היא רק להאמין בו ובניסים שלו, לא לקוות שהוא יבוא להציל אותנו...

למעלה