מערכת auto deployment

ronenb75

New member
מערכת auto deployment

הי ח'ברה, הייתי רוצה להתייעץ עם מי מהנוכחים שמכיר והתנסה. הרקע: חברה גדולה, ואני מתכוון גדולה - אלפי מכונות בסביבה מאוד מאוד הטרוגנית: Microsoft, RedHat, CentOS, SUSE, FreeBSD, Solaris, HP-UX, AIX מכל הגרסאות הקיימות ובכל מיני תצורות מוזרות. הבעיה: אני מחפש מערכת שתאפשר לי התקנה של כמה שיותר מערכות, ע"י המשתמשים עם כמה שפחות שאלות ומאמץ (להם, אני מוכן להתאמץ כדי לבנות אותה ככה...). משהו בסגנון kickstart או jumpstart של סולריס, אבל מתאים ליותר מערכות. רעיונות יתקבלו בשמחה. תודה. הפתרון שעלה כרגע: מערכת OpenSource שנקראת SIS Systemimager. פתרון שנראה בהחלט יעיל, למערכות Linux בעיקר (נעזוב כרגע Solaris ודומיו ונעזוב Windows שאין מצב שידע לעשות דברים כאלה), אבל יש משהו שמטריד אותי: המכונות אינן דומות, מעבר לעובדה שחלק עם דיסקים IDE וחלק SCSI (שהבנתי שזה דורש Image שונה), יש כרטיסי רשת שונים, מספר מעבדים שונה, כמות זכרון שונה, כרטיסי מסך שונים וכו'. האם הפתרון הזה יכול להתאים, בהנחה שאני מסוגל לבנות Image-ים שבקרנל שלהם יש כמה שיותר מודולים לכמה שיותר קונפיגורציות שונות? האם יש למישהו רעיון למערכת אחרת? טובה יותר שתעשה את הדברים האלה? באותה מסגרת, לגבי מערכות ה-Windows, חשבתי על מערכת ה-Unattended שנמצאת ב-SourcePorge. מה אתם אומרים? למישהו יש ניסיון איתה?

liadn18

New member
לגבי חלונות

לגבי חלונות הכי טוב זה RIS מהיר ופשוט

antidot

New member
------>

את SIS Imager אני מכיר די מקרוב. כלי מאוד חביב ומאוד חזק מבחינת אפשרויות. אתה יכול להחזיק כמה קרנלים, לגרום לו לייצר INITRD מתאים בתהליך התקנה, לדחוף לו מודולים דינמית על בסיס תהליך שיהוי חומרה של SIS IMAGER וכו'. כעקרון, אתה יכול בעזרתו לפרוס כמעט כל הפצה מבוססת RPM (לא יודע לגבי DEB וכו' - אז לא כ"כ עניין אותי ולא בדקתי). לגבי חלונות: RIS בד"כ מספיק לצרכים בסיסיים, אבל אם אתה מתכוון לפרוס כמה עשרות שרתים במקביל, תקח בחשבון שהוא לא תומך Multicast. שאלות נוספות: - האם יש SMS בארגון ? (מודול הOSD שלו יכול להוות פתרון מתאים) - כמה שרתים אתה מצפה שיהיה צורך להתקין במקביל ? - עד כמה השרתים זהים ? כעקרון יש כמה גישות: 1) פריסת Image בסיסי ואוטומציה של הבאת השרת למצב הרצוי (כולל קונפיגורציה של השירותים הנחוצים) 2) הכנת כמה image-ים לפי תפקידים.

ronenb75

New member
ובכן.....

הרעיון הוא לא מספר התקנות במקביל, אלא משתמשים רבים, בסביבת פיתוח שצריכים כל הזמן להתקין מערכות (אחרי שהם קורעים להם את הצורה או סתם משום שצריך לבצע בדיקות על מערכת אחרת), לכן אין הרבה התקנות במקביל - אבל הרבה התקנות באופן כללי. מבחינת זהות המכונות - הם שונות לחלוטין זו מזו - ליד מכונת פנטיום 2 עם 512M ודיסק של 20G יכולה לשבת מפלצת עם 4 או 8 מעבדים, 4G ו-8 דיסקים SCSI שעושה רעש של מטוס בנחיתת אונס - ועל כולן יכולים לרצות להריץ כל מיני קונפיגורציות. אתה אומר ש-SIS עובדת טוב עם RPM? אני דווקא מחפש קצת להשתחרר מהאחיזה של RPM, ולאפשר לעצמי מערכת שתדע, לפחות בעתיד, גם להתקין עבורי מערכות שאינן RH. לגבי SMS, הארגון דוגל בפרייקטים של הקוד הפתוח ואנחנו, לפחות במחלקה שלי, מנסים להמנע ככל הניתן מלהתבסס על מיקרוסופט... אבל אמרת כמה דברים מעניינים - אתה אומר שעם-SIS ניתן לבנות מספק "סקריפטים" (יענו initrd שונה וכו') כך שנוכל להתאים מערכת בסיסית שתבנה תוך כדי התקנה? (היום זה מבוצע ע"י kickstart, אבל אני מחפש כדי יותר גינרי ולא מבוסס RH).

eliranitzhak

New member
שמעתי דברים טובים על ZenWorks

של נובל. יושע לנהל את כל גרסאות ה Windows האפשריות, Hand helds, Redhat ו סוסה. אולי גם גרסאות יוניקס / לינוקס אחרות, שווה לבדוק. אבל זה *לא* open source, זה מוצר מסחרי, שעולה לא מעט. HTH.

למעלה