מערכת תאורת לילה

• פותח הנושא td12
  • פורסם בתאריך

td12

New member
מערכת תאורת לילה

שלום לכולם. אני עושה הזמנה של לדים מאתר אינטרנט בשביל שימוש אחר, אבל המחיר יותר זול ליותר לדים וגם אני מתכנן בקיץ להתקין מערכת לטיסות לילה על טרינר 46 אז חשבתי כבר להזמין מעכשיו. אני יודע שצריך לדים אדומים, לדים ירוקים לדים שקופים ולדים כחולים. השאלה שלי היא כמה לקנות מכל צבע?? אני יודע שכל אחד ומה שהוא עושה אבל אשמח להמלצות מהסט-אפים שלכם. בעיקון אני מעדיף שהטיסן יהיה קל לזיהוי, ומערכת פשוטה כמה שאפשר. ידוע לי שמתח עבודה של לד הוא 3 וולט, האם אפשר להשתמש בסוללת תא אחד של ליטיום לכל המערכת? חוץ מהלדים איזה רכיבים בדיוק וכמה מכל דבר אני צריך- בהתחשב בסט-אפ המוצע? תודה רבה מראש, תומר.

IgalR

New member
שים לב להזמין לדים בהירים

ולא לדים רגילים. לכל קצה כנף אתה צריך שני לדים אחד מעל הכנף ואחד מתחת . על הזנב גם כן שני לדים אחד בחלק העליון של הגה הכיוון ואחד מתחת לגוף . על האף תצטרך לפחות 4 לדים לבנים שיאירו בזווית קדימה את המסלול . הלדים הבהירים מרכזים את האור כך שתצטרך משהו כדי לפזר את האור . הדרך הכי פשוטה היא להלביש צינורית דלק באורך כ 5 ס"מ על כל לד מה יצור לך אפקט וניראות כמו של סטיקלייט. דרך נוספת היא לצקת דבק חם על הלד מה שיקנה לו גם הגנה . על הלדים באף שאמורים להארי את המסלול לא צריך להתקין כלום והכיווניות שלהם רק תעזור לך . את החיוט תעביר בנפרד מהגוף לכל לד כלומר שני חוטים לכל לד רצוי חוטים נפרדים כך שאם בהמראה תפגע באיזה שיח או משהו כזה בהמראה רק צד אחד יפסיק לעבוד. לכל לד כדאי לחבר נגד 100-300 אוהם יעבוד בסדר למתחים של 3V-9V . הנגד יפחית קצת את תצרוכת הזרם אבל יותר חשוב למקרה של קצר בחוט או באחד הלדים הנגד יאפשר לשאר הלדים לעבוד . עוד טריק קטן : אם תקנה לד מהבהב ותחבר ביחד עם ללד בהיר שניהם יהבהבו . הלדים צורכים כ 10 מיליאפר ללד כך ש 10 לדים צורכים כ100 מילי וכל סוללה מספיקה למספר שעות הטסה לא קטן .

sagife

New member
טיפ נוסף,

בדר"כ כאשר אנחנו ממתקנים את הטיסן אנחנו מסתכלים עליו מלמעלה, ורב מיתקוני הלילה שראיתי עד היום האירו את הטיסן כחנוכיה בעיקר בצידו העליון. זו טעות! למעשה במהלך ההטסה, אנחנו מביטים (ברב הזמן) על בטן הטיסן.יש להקפיד להאיר בעיקר את האיזור הנ"ל. אם תבחר להעביר זו חוטים לאורך הכנף,קידמית לקורה המרכזית, תוכל לחתוך בציפוי "חלונות" ולכסותם אח"כ בנייר דבק שקוף ורחב. (מיושם במספר טיסנים בדרום בהצלחה רבה). דאג לבצע חיבור מקבילי של הלדים ע"מ שאם אחד ימות, לא ימות איתו הטיסן כולו. כמה לדים? זוג בין כל שני פרופילים עושה את העבודה מעל ומעבר,כמו כן לד גדול (מהסוג השמן) בקצה כל כנף. נחיתה- אשכול חביב,של ארבעה לדים לא יכול להזיק.נסה לחבר אותו לפלדה של הגלגל הקידמי. יעזור לך להציף בזמן.... תא ליתיום זקן, יעשה את העבודה בכבוד. זו התורה כולה על רגל אחת. בהצלחה!

sagife

New member
מה תודה??

תצלם!

למעלה