מערכת שעות

galitvalin

New member
מערכת שעות

אני עובדת כמורה מקצועית בבי"ס אזורי זו השנה הרביעית. יש לי קביעות.
בסוף שנת הלימודים תשע"ה ביקשתי מהמנהל שלי שני בקרים חופשיים לצורך טיפול בילד שלי שיש לו עיכוב התפתחותי. אכן קיבלתי את מבוקשי.
היום, 3 ימים לפני תחילת הלימודים מודיע לי המנהל שהמערכת השתנתה ובשל אילוצים לו יהיו לי את שני הבקרים הפנויים. יש לציין שכבר תיאמתי טיפולים פרטיים מול מומחים ללקות של בני ושהדבר הוא קריטי מבחינתי. כמו כן את האישור למערכת השעות כבר קיבלתי ממנהלת המערכת במהלך החופשה (ובה אכן היו שני בקרים חופשיים).
מה ניתן לעשות בעניין? האם אני יכולה לסרב לבקשה?

מערכת שעות

אין ספק שמדובר כאן בחוסר התחשבות קשה, אלא שבכוח אי אפשר לשנות.
הדרך היחידה היא לפנות ללב הטוב של מנהל ביה"ס. מותר לו לעשות שינויים גם לאחר שקיבלת מערכת. הוא יטען שצרכי המערכת השתנו ואין אפשרות להתווכח עם זה. בשום מקום לא כתוב שחייבים לתת לך מערכת סופית עד תחילת שנה"ל.
את צריכה לתת לא להבין שהוא יפגע מזה יותר ממך ובצורה עדינה. הרי מותר לך לקחת שישה ימי מחלה על חשבון מחלת ילד וכך את יכולה בכל מקרה לא להגיע לביה"ס לפחות שש פעמים. יש עוד דרכים לפגוע במערכת בלי שיבואו לקאתך. מורה שלא מבין את זה יש לו בעיה ניהולית.

galitvalin

New member
מבקשת התייחסות של אריה

עירית חוסר התחשבות זה אנדרסטייטמנט... אני לא חושבת שיש הורה בעולם שיוותר על טיפול תומך לילד שלו שיש לו עיכוב התפתחותי... העניין הוא שאם הייתי יודעת שמערכת השעות היא כזו פשוט לא הייתי מסכימה גם במחיר של חיפוש בי"ס אחר עם שעות שמתאימות לי או ויתור על מספר שעות לטובת מורה אחרת שתלמד אותן. אבל יומיים לפני תחילת לימודים זה פשוט ללחוץ אותי לקיר. שאלתי לאריה - האם בכל זאת יש משהו שאני יכולה לעזר בו כדי לבסס את הסירוב שלי למערכת השעות החדשה?

למעלה