מערכת שעות

ariel10

New member
מערכת שעות

איך מהטבלה בקובץ המצב להפוך סיומת ל MDB ניתן להכין מערכת שעות

אריאל לא מתאים לך...

בחנות יש מערכת שעות מוכנה.... בשביל מה להכין לך עוד אחת?????? אבל אם אתה רוצה חו"ד מקצועית אז אני אגיד לך מה חסר לך כאן. 1. טבלת מורים 2. טבלת מקצועות 3. טבלת ימים 4. טבלת שעורים 5. טבלת התאמה למורה (רק אם התוכנה אמורה לשמש את מבצע השיבוץ) ועכשיו אתה תוכל לקשר את הטבלה הקיימת מערכת לכל הטבלאות האחרות... אחר כך בטפסים, אתה תבנה שני סוגי טפסים. 1. טפסי עזר - טפסים אלו יטפלו: א. טבלת מקצועות ב. טבלת מורים ג. טבלת התאמה למורה (רק אם התוכנה אמורה לשמש את מבצע השיבוץ) לגבי שתי הטבלאות הנוספות, אתה תמלא את הערכים ידנית בטבלאות כדי שמשתמש הקצה לא יוכל לשנות ערכים אלו הסוג השני הוא הטופס הראשי למעשה והוא יהיה מערכת השעות שלך... עכשיו אתה צריך לקחת בחשבון שהטופס הזה אמור לתת מענה למספר דברים.... 1) מערכת שעות למורה 2) מערכת שעות לכיתה 3) מערכת כללית 4) מערכת כללית לפי יום הבעיה בתוכנה מסוג זה שכל התצוגות שמניתי כאן, למרות שבתוכנות רגילות אנו נחתוך את זה רק בדוחות כאן, זה יהיה חייב לבוא לידי ביטוי גם בטופס, וזאת בגלל שעושים את השיבוץ. עכשיו סעיפים 1 ו 2 אמורים להיות זהים רק החתך שונה פעם זה שאילתה שעונה לקריטריון כשהמורה הוא .... ופעם שניה זאת שאילתה שעונה לקריטריון כשהכיתה היא ... ברור מאליו, שבסעיף הראשון יוצגו המקצועות והכיתות ובסעיף השני יוצגו המקצועות והמורים. סעיפים 3 ו 4 הם קצת יותר מורכבים כיוון שהם אמורים להציג הכל וההבדל היחידי הוא שבסעיף הרביעי יש קריטריון כשהיום הוא .... וכן התצוגה היא ליום אחד בלבד. עכשיו אני אנסה לפשט לך את התצוגה... בעיקרון השדות בכל שורה בטופס אמורים להגיע מאותו מקור בטבלה מערכת. כלומר אם השדה מציג מקצוע אז השדה הזה יופיע 6 פעמים לרוחב השורה (אחד לכל יום) אבל ככה אנחנו לא יכולים לראות את כל הכיתות, או את כל הימים, או את כל המורים.... ולכן מקור הטופס יהיה מבוסס על שאילתה המבוססת על קריטריונים... אני אסביר את עצמי: המקצוע בכיתה א´ ביום ראשון בשעה הראשונה אינו זהה למקצוע בכיתה ב´ ביום ראשון בשעה הראשונה ולכן בשאילתה שדה המקצוע יופיע בעצם שש פעמים או לפי מספר הכיתות או לפי מספר המורים, (בהתאם לתצוגה המבוקשת) ובכל פעם יהיה לו קריטריון שונה (עוד פעם בהתאם לתצוגה המבוקשת) בצורה כזאת נוכל בתצוגה אחת לראות את כל המקצועות של השעה הראשונה בכיתה במסויימת בכל יום או בכל צורה אחרת... ומצד שני אין לנו כפילות בנתונים אני יודע שזה נשמע מסובך ומורכב, אבל הרבה פעמים עבודה קשה של מתכנת, נותנת תוצאה טובה למשתמש. ואנחנו הרי בסך הכל המלאכים שמשרתים את משתמש הקצה. א. ניקח למשל את היום הראשון, יהיו לי

את הדבר הכי חשוב שכחתי....

טבלת התאמה למורה תכיל את כל השעות בהם המורה לא יכול ללמד, או כן יכול לפי החלטתך. דבר זה יבוא לידי ביטוי בקוד, בעת השיבוץ ועוד דבר שצריך לתת עליו את הדעת זה מניעת כפילויות בשיבוץ! שבת שלום

למעלה