מערכת ניהול לאתר

alexasp1

New member
מערכת ניהול לאתר

שלום,
בניתי כמה אתרים בבית אך עדיין לא העלתי אף אחד מהם לרשת.
עכשיו יש לי בן אדם שרוצה שאני אבנה לו אתר עם מוצרים ורכישה .
איך אני בונה לו מערכת ניהול? או שיש מערכות קיימות שאפשר להשתמש בהן? אני רוצה שהוא לבד יוסיף ויסיר מוצרים ויעשה עריכה לטקסט בדפים.
האתר
תודה רבה על העזרה.

nocgod

New member
אם המטרה שלו זה לעשות חנות

אז הוא לא צריך לבנות אתר - שיכנס לפלטפורמות הקיימות לecommerce, לדוגמא shopify או magento

לא הייתי נחרץ כל כך בהמלצה הזו.

בעיקר אחרי שהתנסיתי בשתי הפלטפורמות שהזכרת. יש אחרות שהייתי מעדיף, ולמרבה הצער אף אחת מהן לא בדוט נט.
shopify לוקחים לך אחוזים מהמכירות, לא כל אחד אוהב את זה.
magento היא מערכת כבדה מאד שדורשת אחסון ייחודי ויקר יחסית. בנוסף היא מאד מסובכת ודורשת התמחות מהמתכנת. לי אישית זה היה מאד קשה. היכולות והאפשרויות הן מתקדמות מאד, למי שצריך. (ריבוי שפות, ריבוי מטבעות, ריבוי אתרים עם אותם מוצרים, ועוד).
&nbsp

nocgod

New member
בניית אתר e-commerce

לא פשוטה בכלל, מכילה בתוכה הרבה טריקים ושטיקים, חלקם אפילו משפטיים (כמו נגיד עמידה בתקנים)
אני לא מדבר פה אפילו על רמת נראות האתר וכו וכו וכד'
לגבי זה שאף אחת מהן לא בדוטנט - מה זאת אומרת בכלל?
שתיהן חושפות API ג'סוני לחלוטין אותו אתה יכול לצרוך אם אתה רוצה. (אנחנו עובדים מול שתי ה APIים שלהם בחברה שלי)
באופן כללי אתה לא באמת צריך לכתוב שורת קוד כדי להקים חנות בshopify. מצד שני אתה מקבל פלטפורמה מתוחזקת מאוד שאומנם לא פופולרית בארץ אבל היא מאוד חזקה ופופולרית בחו"ל.
יש ל shopify את אחד ה APIים הכי מתועדים שראיתי בחיים שלי.

alexasp1

New member
בהמשך לשאלה

אני לא צריך חנות ענקית. בערך 10 מוצרים. אבל אני צריך בכל מקרה שתיהיה לו מערכת ניהול קטנה של הוספת תמונה עם מחיר + עריכת טקסט בדפים

nocgod

New member
איך תבצע סליקה?

איזה מערכות סליקה אתה צריך?
פייפאל בלבד? כרטיסי אשראי? איזה מערכת סליקה לכרטיסים תבחר? לפי המערכת סליקה נגזרים גם התקנים שאתה צריך לעמוד בהם כדי להעביר כרטיסי אשראי
תעודות SSL יש?

לבנות אתר עם datagrid שמראה קצת מידע מאיזה DB זה צ'יפס... כל האבטחה מסביב, זה הסיפור האמיתי...גודל החנות פה לא משנה בכלל 10 מוצרים או אלף...

תשתמש עם MVC 4/5/6 מה שיהיה לך יותר נוח כדי לייצר משהו מהיר ופשוט יחסית, תשתמש עם EF כדי לא לכתוב SQL עבור פעולות CRUD בסיסיות.
תדאג לעשות רישום וכניסה מאובטחות לאתר, תדאג שכל האתר יהיה ב HTTPS (כלומר אתה חייב תעודות SSL -> משהו טוב עולה כסף)

לגבי "משהו טוב עולה כסף"

רכשתי SSL לאחד האתרים שלי, את אחד הזולים שמצאתי, באתר הזה:
https://www.ssls.com/
&nbsp
מה רע בו? והאם יש יתרונות משמעותיים לSSL שנרכש ב 1000 דולר מחברה אחרת, כמו thawte ?

nocgod

New member
לגבי ניהול מידע

תשמור את המידע ב DB, כשמבקשים את הדף תאחזר את המידע הזה ותציג אותו.
כדי לנהל תוכן (טקסט, תמונות, מוצרים וכד) אתה יכול לבנות פאנל שהכניסה אליו מתבצעת רק באמצעות שם וססמא מסויימים של אדמין
שם הוא יוכל לשנות את הערכים האלה

alexasp1

New member
בדיוק חשבתי על זה

חשבתי על זה , לדעתי זה הכי פשוט.
שמעתי הרבה שמדברים על wordpress כמערכת ניהול אז חשבתי אולי להשתמש בזה.(לא יודע אם בכלל אפשרי בasp.net)
הבעיה זה התשלום, אני רוצה שאפשר יהיה לרכוש באשראי ופייפל.. צריך לשלם על זה כסף בנפרד? או איך?

nocgod

New member
wordpress לדעתי מרחיבים ב php אבל יש סיכוי סביר שאני טועה...

לגבי סליקה, יש כל מיני חברות (אצלנו משתמשים ב bluesnap ו stripe)
אחד זה gateway השני נותן API
לא יודע אם זה תשלום בנפרד (לא נכנסתי בעובי הקורה פה)
אני רק יודע שצריך לעמוד בתקנים מאוד קשיחים כשעובדים עם כרטיסי אשראי.
לגבי פייפאל לדעתי הם עוקצים אותך קצת בכל טרנסאקציה (לא בדיוק אותך, את המוכר), ככה גם סטרייפ לדעתי...

alexasp1

New member
שיטות תשלום

נניח ולא נעשה פייפל. יש איזשהם שיטות לקניית מוצרים אחרת?
למשל להשאיר פרטים ואז יחזרו אליו (עלה לי רעיון כזה) או שאולי אתם מכירים שיטות מקוריות נוספות.. אשמח לשמוע,תודה!

alexasp1

New member
עיצוב האתר

תודה לכולם על התגובות!
החלטתי לעשות לו דף ניפרד לניהול האתר.
מישהו מכיר אולי אתר טוב (זול או מחיר סמלי) לטמפלטים? אני לא רוצה לבזבז זמן על עיצוב.

MoAtlow

New member
החסכון הזה עולה כסף ללקות

במקום להשקיע בגרפיקאי/ת מחלטרים טמפלטים סיניים. לא אוהב את זה, וסירבתי בעבר לעשות עבודות ללא מעצב/ת צמוד/ה

למעלה