מערכת מים לוישרים

jenia121

New member
מערכת מים לוישרים

מישהו יכול להסביר לי איך מערכת המים של הוישרים עובדת יש לי רק את המיכל הארוך שיש לו שני יציאות לאן הוא מתחבר ואולי בכלל חסרים לי עוד חלקים,ואיפה המקום של המיכל שהוא צריך לשבת בו.
עם יש למישהו תמונה עוד יותר טוב.

iziky63

New member
איך פועלת מערכת המים

ג'ניה,
המיכל הארוך, מלמעלה יש לו פתח רחב עם הברגה. לתוכו מתברג בורג פלסטיק, עם צינור גומי. הצינור מתחבר לגלגל הרזרבי, ולחץ האויר של הגלגל הרזרבי נכנס לתוך המיכל. הצינור שמקשר בין הגלגל הרזרבי למיכל, יש בקצהו שסתום, כך שלחץ האויר בגלגל הרזרבי לא ירד מתחת ל-26.
מהצד האחורי של המיכל, המים רוצים לצאת (בגלל לחץ האויר). שם מתחבר צינור מים, שמגיע למפסק (המכני!) של הנהג, שבו הוא שולט על מעבר המים (זהו בעצם ברז). מהמפסק, המים זורמים לשפריצירים (דרך צינור גומי כמובן) שבחזית הרכב.
אצל רוב רובם של החיפושיות, המערכת הזאת הפסיקה לעבוד. בד"כ שמים משאבה חשמלית וזהו. ככל הידוע לי, אני המשוגע היחיד שהקפיד לתחזק את המערכת הזו...
אם תרצה, תוכל להשתגע איתי...

jenia121

New member
תודה

אני מוכן להשתגע גם.
יש איזה קישור לכל החלקים של המערכת ,ואיפה המיכל אמור לשבת.

iziky63

New member
תשובה

המיכל מתחבר פיסית לגלגל הרזרבי. יש למיכל 2 פינים שבולטים ממנו (הם מקשה אחת איתו - מאותו גוש פלסטיק). בכל פין כזה יש חור. הפינים האלו נכנסים ל-2 מתוך 4 חורי הברגים של הגלגל הרזרבי, וכדי שהמיכל לא יצא משם, ישנן 2 פינים שחורים (נפרדים, לא חלק מהמיכל), שאמורים להיכנס לחורים של הפינים הראשוני שדיברתי עליהם. בד"כ הפינים השחורים הללו אובדים, ושמים בורג 8 במקומם. אצלי באוטו אבד פין אחד שחור כזה, ושמתי בורג 8 במקומו.
כל זה שטויות, מבחינת לארגן את המערכת. הבעיה העיקרית שלך היא להשיג את הבורג שסוגר את פתח מילוי המים, ושיש לו צינור גומי עם שסתום, שצריך להתחבר לגלגל הרזרבי. אני קניתי את האוטו שלי לפני 24 שנים. החלק הזה היה חסר וקניתי אותו במוסך המרכזי של פולקסווגן. היום לא נראה לי שיש להם את זה יותר. תנסה להשיג באינטרנט בחו"ל, באתר mid america the samba wolksburgwest cip1 וכו'

efii19

New member
מחפש את שני הפלסטיקים שתופסים את המיכל מים

על הגלגל ספייר.
ודרך אגב המערכת הזאת מצויינת. רק ליפני חודש השלמתי
אותה סופית.

iziky63

New member
ברגי 8

אם אין לך את הפלסטיקים, ברגי 8 יעשו את העבודה...
לי יש פלסטיק בצד אחד ובורג 8 בצד שני

למעלה