מערכת מאמרים!!!

noamway

New member
מערכת מאמרים!!!

OK בשעה טובה הצלחתי לכתוב כמה דפים פשוטים ב- XML ועכשיו הגיע הזמן להשתמש בו לדברים קצת יותר מורכבים. אני רוצה לבנות מערכת מאמרים ב- XML, בוא נתחיל בשאלה פשוטה: מה הבסיס שעליו אני בונה? הכוונה היא איך המערכת והבסיס נתונים צריכים להיות בנוים? (דרך אגב עדין לא השתמשתי בבסיס נתונים ב- XML)

nirdagan

New member
האמת שזו שאלה פתוחה בקרב

המפתחים. שילוב של בסיס נתונים טבלאי שיש בו "meta information" על המאמרים (כותרת, מחברים, תאריך,סיווג לפי נושא..), ושמירת המאמרים עצמם ב-XML יכול להתאים לרוב השימושים.

noamway

New member
כן אך נאמר לי שזה יכול להיות נורא

כבד! כיצד אני יכול למנוע את זה?

כבד ומורכב, ולכן

אני מצדד בגישה אחרת לגמרי. מאמרים=תכנים, תכנים=XML. עד כאן זה טריוויאלי. הגישה הקלאסית גורסת שמירה של התכנים כ-XML - מידע לצד meta data. מה שאני מציע זה לשמור את המאמרים כמסמכי XML, בלי שום נגזרות בכל מיני מקומות. כשלם, פיזית ולוגית. לצורך העניין, הייתי עושה שימוש בשרת XML שמכיל את המסמכים ואז מחבר כמה מסכים פשוטים ב-ASP או JSP שמריצים שאילתות XQERY מול המסמכים. הכי פשוט, הכי מהיר, הכי סטנדרטי.

nirdagan

New member
המהירות תלויה בגודל המאגר

אם יש לך רבע מיליון מאמרים מסופקני אם חיפוש בזמן אמת על מסמכי XML יהיה הכי מהיר. במקרה כזה חייבים בסיס נתונים טבלאי בשביל לעשות חיפושים לפי שם מחבר וכדומה.

נכון וגם מספר פאקטורים נוספים

גודל המאגר, גודל מסמך, אינדקסים, כמות פניות ועוד. כיוון שאנו רוצים גם לפשט ולהאיץ את הפיתוח ולעבוד בצורה סטנדרטית, נשאף לעבוד בצורה XML-ית לכל הדרך. כמובן שיש להתייחס לשאלות של עומסים וזמני תגובה, ולכן המלצתי לעשות שימוש בשרת XML, שזה בדיוק מה שהוא יודע לעשות. הוא מאפשר להגדיר אינדקסים על הנתונים וכן הלאה, כך שלמעשה זמני התגובה יהיו משמעותית טובים יותר, גם כאשר מדובר במאות מיליונים של מסמכי XML. צירפתי מאמר שמדבר בדיוק על זה.

nirdagan

New member
הבעיה שלי עם שרתי XML

קשורה לענין שעדיין אין תקן אחיד ליצורים האלה, מבחינת שפת השאילתות למרות שיש דברים בדרך...

למה אין ?

XPATH ו-XQUERY הם לא תקנים אחידים ? הם אפילו בשימוש הולך וגובר ביישומים רבים. זאת, אגב, בניגוד לממשק הקנייני שכל אחד מיצורי הביניים ממציא חדשות לבקרים.

למעלה