מערכת לרכב

ronny69

New member
מערכת לרכב

יש לי תכנון לעשות מערכת בשלבים באוטו. נכון לעכשיו יש לי פאנל של פנסוניק 4*50 עם MP3 (לא מהארץ). חשבתי בתחילה לחסוך כסף למגבר שיעלה בסביבות ה1000 ש"ח ורמקולים אחוריים וקדמיים כל אחד בסכום של בין 500-700 ש"ח. לאחר מכן כשיהיה עוד כסף אז אולי נוסיף למערכת עוד מגבר עם סאב. ולבסוף אם ישאר עוד כסף אז להחליף את הפאנל לפיוניר דולפינים (המערכת שיש לי דיי טובה אבל אי אפשר להשוות כלום לפיוניר...). השאלה שלי היא איזה מגבר כדאי לקנות בסכום הזה? (חברה ודגם). איזה סוג של רמקולים ואיזה דגם? ואיזה סכום כדאי להשקיע במגבר בשביל סאב ואיזה דגם כדאי ואיזה דגם של סאב? אני לא מדבר על הסאב מהאלה שתופסים את כל תא המטען, אלא יותר בכיון של סאב קטן חביב ואיכותי תודה לכל העוזרים

ShAkaTArShA

New member
תשמע...

אני לא יודע להגיד לך איזה סאב לקנות ואיזה מגבר, אבל אני ממליץ לך לא לקנות את הזבל שמסתובב במכרזים באינטרנט, מגבר זה חלק חשוב מהסאונד והוא עלול לדפוק לך את כל הסאונד אם הוא לא טוב. תלך על חברות ידועות (פיוניר, קנווד, רוקפורד, JL, JBL) אומנם יותר יקר, אבל חבל להרוס מערכת שאתה משקיע בה עם מגבר מעאפן. דבר שני שרציתי להגיד לך זה המשפט שלך "אי אפשר להשוות כלום לפיוניר", זה משפט שבא מחוסר ידיעה בתחום, רק לידיעתך קנווד היו הראשונים בכל התחום הזה של האודיו, והם לא פחות טובים (ובדגמים החדשים הם הרבה יותר טובים) מכל פיוניר שתביא, פיוניר פשוט בנו לעצמם מוניטין טוב, אני לא מטיל ספק באיכות שלהם (שהיא מעולה!) אבל יש עוד חברות שכדאי שתקח בחשבון כמו קונווד וקלאריון (קצת יקר), קישור לאתר של Kenwood, תשוטט קצת ותקרא מפרטים, תראה שהם רמה אחת מעל כולם. ובהצלחה

ronny69

New member
תודה...

ואני באמת לא מבין בתחום... בגלל זה באתי לפה בתקווה שיש פה כאלה שכן מבינים.....

ronny69

New member
איפה כל האנשים שמבינים במערכות?

יש מישהו שיכול להמליץ על פורום ישראלי מקצועי שקשור למערכות לרכב?

Itch

New member
אז ככה

קודם כל - בפעם השלישית בשלושת הימים האחרונים - יש פורום לאודיו ברכב, והוא נמצא ב-www.carsforum.co.il. שנית - זה בוודאי לא נכון שאי אפשר להשוות כלום לפיוניר. בוודאי שאפשר להשוות חברות כמו קלריון או אלפיין לפיוניר, וגם את קנווד ו-JVC. תצטרך למצוא דגם שבאמת מעניין אותך, לשמוע אותו מול דגמים של חברות אחרות מאותה הקטגוריה, ולקבל עליו חוות דעת. אבל ממילא אתה לא מתכוון להתעסק עם זה עכשיו, אז תמתין. אגב, אני לא יודע איזה פנסוניק יש לך, אבל הדגמים של ה-MP3 שלהם נחשבים גם הם ללא רעים בכלל. כשתיכנס לפורום אודיו - תתחיל קודם לעשות חיפושים על שאלות דומות לשלך, וחיפושים כלליים - תקבל הרבה המלצות, ולפיהן תוכל לחפש ממוקד בפורום על דגמי מגברים. אני מסכים לחלוטין עם מה שנכתב כאן - אל תתפתה לכל מיני מגברים עם הספקים מטורפים ומופרכים אבל באיכות זבל שמסתובבים (לא רק באינטרנט). חברות שונות הןגם לא מה שהיו, אלא מדובר בחברה סינית שמשתמשת בשם (כמו PEERLESS לרכב, שאין דבר בינה לבין החברה הדנית). לגבי רמקולים - המחשבה המקובלת היום היא להתקין סט קומפוננט טוב מקדימה, ומאחור רמקולים חלשים יותר (שגם לפעמים מחברים אותם על היוניט ולא על המגבר בכלל) כדי ליצור סאונד היקפי. כל זה בהנחה שאתה מרכיב סאב. ללא סאב, תצטרך רמקולים 6X9 חזקים מאחור (שיישבו על המגבר) שישלימו לך את הצלילים הנמוכים (גם אם לא באסים עמוקים). השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך היא אם אתה מחפש מערכת עם דגש על איכות (SQL) או עוצמה (SP). בהתאם יהיו המגברים, הסאב והרמקולים. לגבי קומפוננט - יש מצויינים של מורל החל מכ-500 ש"ח. יש גם סרווין, רוקפורד ואחרים בכ-700 ומעלה. ממש לא חסרים סטים של קומפוננטים טובים - תעשה חיפוש על קומפוננט בפורום (שם) רק מהימים האחרונים ותקבל הרבה המלצות לדגמים. חשוב להדגיש שזה עניין של טעם אישי, וכל אחד אוהב סט שנשמע אחרת (ותאמין לי - הם נשמעים אחרת). תהיה חייב ללכת ולשמוע ורק אז להחליט ולקנות (באיזו דרך שתבחר). סאב קטן וחביב ? 10" עם תיבה קטנה. יש כאלה של סרווין מעולים. תצליח ותהנה.

למעלה