מערכת למחזור מים

goro11

New member
מערכת למחזור מים

מחפש מערכת הממחזרת מים של המקלחת אם אפשר גם כביסה ברמה שאפשר להפנות מים לגינה. הכיוון הוא מערכת שאפשר להרכיב ותחזק לבד.

רוניניר

New member
מערכת מיחזור

את המערכת הפשוטה אתה יכול לבנות לבד קונים משאבת ניקוז לביוב משהו כמו 350 שח את הביוב (כיורים +מקלחות) מפנים למיכל גדול(100 ליטר כמו בריכת ביוב מפלסטיק עוד כ 350 שח)את המשאבה שמים בתוך המיכל יש לה מפסק שכשהיא מתמלאת המשאבה מתחילה לעבוד ושהיא מתרוקנת היא מפסיקה את הקצה העליון מחברים לביוב הרגיל כדי שאם לא היה חשמל אז הבריכה מתמלאת ושהיא מלאה ואין חשמל הביוב ממשיך לזרום למערכת הביוב הרגילה למשאבה בקצה מחברים צינור השקיה גמיש (1 צול) ומשקים היכן שרוצים כדי להמנע מריחות ביום אפשר לחבר את המשאבה לשעון חשמלי (של דוד חשמל בייתי )ולכוון שיעבוד רק באמצא הלילה אל תחבר ממטרות וכו בקצה הכל יסתם אל תחבר שום מסנן אם אתה משקה דשא אין שום בעיה בכל הסבונים שיש במים רוני ניר מהנדס הסקה ומיזוג אוויר

עדילי11

New member
שימוש במים ללא סינון מזיק לקרקע ולמי התהום!!

ראה כאן הסברים של פיטנגו בעניין לא ניתן לבנות מערכת מחזור מים לבד (כלומר מבלי לרכוש מסננים העומדים בתקן) וחבל שאתה מטעה.

רוניניר

New member
מיחזור

אשמח ללמוד משהו חדש נא לא לשכוח מדובר במי מקלחת וכיורים מים שהיו על גופכם הסבון ממש לא... אם יש מסמך שאני לא מכיר אנא הפנה אותי אליו רוני ניר מהנדס הסקה ומיזוג אוויר

binbal3011

New member
אלכסון

למה שיהיה יותר בלאי? אחרי ההנחה זה כמו מרצפת ישרה. לרצף יהיה קשה יותר ליישר את המרצפות לפי האלכסון מעבר לזה לא רואה הבדל. בהנחה שאת רוצה את אותו חומר אבל מונח אלכסונית למה שיהיה הבדל במחיר?

צימעס

New member
עונה לך בכ"ז

בחיבור של האלכסון לקיר, חותכים את המרצפת. החלק שנחתך, אם לא ניתן להשתמש בו במקום אחר, הולך לפח. לכן פחת מוגדל.

פיטנגו4

New member
מסמך שאתה לא מכיר? החוק !!!

אולי כוונותיך טובות, והמטרה "לחסוך מים" היא נהדרת, אבל כל מה שכתבת מנוגד לחוק אסור להתקין דבר כזה !!! א. זה לא חוקי ב. זה מזיק לסביבה ג. זה מזיק לאדמה ולצמחים ד. זה עלול בהחלט להזיק לבריאות שלך ושל שכניך ה. גם כשיהיה תקן ישראלי, אינשאללה בימינו אמן, אז יהיה צורך בסינון . ההסברים כבר נמצאים בשרשור שעדילי נתנה

רוניניר

New member
החוק ופיטנגו 4

לדאבונך לא קיים חוק כזה גם לא קיים תקן כזה לא מספיקלהגיד חוק ותקן צריך שיהיה משהו מאחורה גם ההסברים הנחמדים ונכונים לא תמיד מתאימים יש חוק שמסביר מה זה בעל קרקע והוא רחוק מרצונותיך (ראה קורס בקניין לעורכי דין שנה שניה) רוני ניר מהנדס הסקה ומיזוג אויר בשבילך גם משפטן בפוטנציה

binbal3011

New member
זה בדיוק מה שהיא אמרה!

שאין חוק ותקן. האם הפירוש שלך זה שאין חוק ולכן אפשר לעשות מה שרוצים?!

tutinenner

New member
לא כל דבר שאין לו עדיין חוק, מותר לעשות...

בחברה מתוקנת. גם אין חוק שאסור להפליץ... אז אתה מפליץ חופשי בחברה? הזרמת מים דלוחים לקרקע יוצרת מפגעים לאורך זמן. מעשית - חובה להזרים את מי הדלוחים לביוב...לזה יש חוק וגם חובה לבצע בדיקות אינסטלציה לטופס 4 שיאשרו שהחיבורים בוצעו בצורה תקינה. יש מתמחים במערכות מחזור מים, לא יקרות כל-כך למי שבשבילו המחזור חשוב יותר מחופשה אחת בחו"ל למשל, ואותם ניתן לאתר בגוגל.

פיטנגו4

New member
יש חוק נגד זה !!!

רוני, במקום לפסול אותי, כדאי שתבדוק. אני לא משפטנית ולא יודעת את הסעיף בחוק, וגם בכלל לא בא לי לחפש. אולי ההגדרה המשפטית היא "תקנה" או "צו" ולא "חוק" אבל זה לא חוקי בודאות. לגבי התקן - אין בינתיים תקן ישראלי. כאשר יהיה - תהיה הגדרה בדיוק מהי מערכת תקנית. אבל, נכון להיום, במדינה החלמאית שלנו, לא נותנים לזה עדיפות. בינתיים כל המערכות , כולל אלה עם סינון מעולה, כולן אינן חוקיות.

פיטנגו4

New member
אם זה יעזור לך לחפש

נדמה לי שההתיחסות לזה היא איפה שמתיחסים לביוב שופכין ולבורות ספיגה.

fireman

New member
יישמע מעוות אבל יש מה שנקרא תל"ח

(תקן לא חל) כאשר התקן לא חל, אתה לא מחוייב בעמידה בתנאי תקן כלשהו.....מה שבעצם "מכשיר" את המוצר\מערכת לשימוש ללא בדיקת תקינה וקביעת תקן מוסדר למוצר\מערכת. חוסר התקינה לא יוצר מצב של איסור או כלשונך חוק שכנגד. עיקר המוצרים המיובאים כיום לארץ הם מוצרים שהתקן לא חל עליהם ולא מבוצעות בהם בדיקות של מכון התקנים.....מכאן ועד ללהגדיר את אותם מוצרים כ"לא חוקיים" המרחק רחוק אלפי קילומטרים. חשוב להדגיש שהודעתי נוגעת לנושא תקינה ולא לנושא חוקיות, אם קיים חוק האוסר התקנת מערכות מסוג זה מדובר במשהו שהוא מעבר לסמכויות התקינה.

רוניניר

New member
פילטרים

תבדוק לעומק מה מציעים ותבין שכל הדברים הללו נסתמים מיד וצריך פעם בשבוע לטפל כל המומחים למיניהם שודדים אותך ועושים את הסיפור ללא כדאי בסוף עם כל מי שעשה מתברר שביטל את כל הפילטרים למיניהם או שביטל את כל הנושא תבדוק עלות מול תועלת הדוגמא שהבאת לא מתאימה לכאן רוני

KajaGugu

New member
איזה חוק? שכחת איפה אתה חי?

אני גר במושב שהוא אחד הנחשבים והיקרים בשרון. לשכנים שלי, מותיקי המושב זורם הביוב בחצר וכך גם המים שיוצאים מהמקלחת או הכיורים. כבר כמה שנים אני פונה לרשויות בנושא, זה לא מעניין אף אחד. אני מסכים איתך שזה לא חוקי, אבל במדינה כמו שלנו זה פשוט לא רלבנטי.

פיטנגו4

New member
נכון, וכולם נוהגים בפראות בכבישים. אז מה???

פונה אדם לפורום, מבקש ייעוץ, ונותנים לו המלצות לנהוג נגד החוק, ונגד הסביבה ונגד הבריאות שלו ושל שכניו. לי זה מאד מפריע כאלה תגובות לא אחראיות, (למרות שהן ניתנו עם כוונה טובה)

KajaGugu

New member
אני רק אומר...

אני רק אומר שהטיעון החוקי מיותר כאן, תגיד לאנשים שזה מסוכן או לא בריא, אבל את הרשויות זה לא באמת מעניין והן לא יפעלו בנושא.

למעלה