מערכת למחזור מים

רשר

Well-known member
מנהל
מעט הדגמה למהנדס מ"א והסקה

שאינו יודע מה זה ליגיונלה ומחפש דרך להתקל בה בביתו שיהיה מזל טוב כשאת עצתו המוצלחת יבצע בביתו וכשיחזור מהעבודה לאחר ביקור באתרים עם מעט חידקי ליגיונלה, יכנס למקלחת ויפיץ אותם לילדיו בגינה, לשכניו מעבר לגדר,,, יש מספיק מערכות מחזור מים מקצועיות בארץ ואין כל סיבה אמיתית להתעסק בשטויות בחצר הבית עם חסכון שנתי של 1000 ש"ח,

רוניניר

New member
ליגיונלה

מה שלא ברור לי איך המים שהשקתי את הדשא בחצרי יגיעו למאגר מים חמים בביתי רוני

רשר

Well-known member
מנהל
כשאתה מבקר באתרי הסקה/מ"א אתה עלול

לרכוש לך חידקי ליגיונלה ולחזור איתם לביתך, אם מי המקלחת (גם אתה לא מתקלח עם חומר חיטוי אלא סבון שרק ממיס שומן) שלך יזרמו כחוק לביוב לא תהיה בכך כל בעיה, אך אם המים יזרמו לגינה באופן חופשי כהמלצתך ואולי בהתזה יש סיכון סביר שהם יתרבו ויפיצו עצמם בסביבתך, הצעתך מחזירה אותנו לימי זרימת הביוב ברחוב ותוחלת חיים של 45 שנה!

msvnk

New member
עזוב לרגע את החוק בצד

אני לא מבין את כל אלו שמקשקשים על פטנטים למחזור מים מהכיור והמקלחת. כאילו מהכיור ומהמקלחת זורמים מים נקיים שנמהלים במעט סבון וזהו. באיזה סרט אתם חיים ? מה עם בוץ ? שיערות גוף ? שטיפת רצפה שגרפתם לניקוז של המקלחת ? טינופת אחרת ששטפתם ממשהו ? מה זה השטויות האלו.

צימעס

New member
לא "מערכת מחזור" אלא "מערכת טיהור"

אם מתקינים מערכת טיהור טובה (ולא מסתפקים בלהגיד לאינטלטור תעביר את הצינור הזה מפה לשם) - סינון + ביולוגית, המים טובים להשקיה ונטולי פתוגנים.

גרזנית

New member
כיוון אחר למיחזור מים

אני מתכוונת לעשות מערכת אגירה רק למי מכונת הכביסה ולהשיב אותם למילוי ניאגרות, כך גם אחסוך מים וגם לא אפגע בסביבה. נכון שזה לא כלכלי אבל מתאים לתפיסת עולמי.

רשר

Well-known member
מנהל
תפיסת עולמך מעוותת מעט

לתפיסתך מיחזור בקטן ללא כל פיקוח מקצועי הנו טוב יותר ממיחזור מרכזי ע"י מערכת מקצועית מפוקחת ע"י משרד הבריאות, רשות מקומית, שמוצריה נמכרים לשימוש שאינו יכול לחדור חזרה למזון אדם - אם טעיתי תקני אותי בדקי ברשות המקומית שאת גרה בה מה עושים עם מי הביוב ורק אחרי שיש בידך ידע תחליטי מה יותר טוב אך בהחלטה הביאי בחשבון גם את שאר תושבי הסביבה ולא רק את עצמך כי המים שאת משקה בגינתך יכולים להפריע לשכניך ואף להזיק להם ולגופם, את מעוניינת להתחיל מחדש את מחזור חייהם של נגיפי "שיתוק ילדים" (קראי בקישור וחשבי איך יגלו את הנגיף בגינתך) או חידקי "כולירע" (בקישור גם דכי הפצה כולל השקיה במי ביוב)?

צימעס

New member
גרזנית מחזירה את המים מהכביסה לניאגרה

איך הם בדיוק יגיעו לגינתה?

רשר

Well-known member
מנהל
אופס טעות שלי!!

עקרונית זה רק מחמיר את הבעיה כי כבר נכתב לא אחת על התזת מים מניאגרות שיוצרת טיפות מרחפות (יש המלצה לסגור מכסה לפני הורדת המים) וכשמשתמשים במים מזוהמים המצב מחמיר, בנוסף כמובן ששימוש במים מזוהמים יצריך עוד חומרי נקוי לאסלה שיגבירו את הזיהום במקום להפחית אותו,

גרזנית

New member
מיים מהכביסה מזוהמים?

וואללה חידשת לי. כשמצמצמים למינימום את השימוש בדטרגנטים ומחליפים מרכך בחומץ, גם חוסכים בחומרי ניקוי לשרותים וגם חוסכים מיים, ההתלהמות שלך היתה לא במקום.

צימעס

New member
מזוהמים - בחידקים. לא בחומרים אנאורגניים.

אם על הבגדים יש פתוגנים, הם יהיו גם במי הכביסה. את אף פעם לא מכבסת תחתונים שחטפו קקי של ילד משלשל?

רשר

Well-known member
מנהל
חבל"ז אצלה הקקי צח וטהור ללא חידקים

לעומת זאת כשאני חזרתי מהעבודה (החלפת מסנן של יט"א בבית חולים) עם כל פלאי הארץ התיחסתי למי המקלחת והכביסה כאל חומר מסוכן ומרחיק אותו מביתי למערכת המרכזית כמה שיותר מהר, אני מכיר אחד שמכבס כל שבוע ערמת בגדי חדר ניתוח ירוקים בבית במקום בעבודה רק כדי שיהיו לו בגדים יפים ומתאימים אך לא מבין שהוא מסכן את בני ביתו ואת לקוחותיו

צימעס

New member
בבי"ח מרתיחים/מחטאים את הכביסה?

רשר, אתה יודע... יש מי שלא מפחד מכל חיידק. יש מי שלא מקפיד לרחוץ ידיים לילדים כל שניה, והפלא ופלא - הילדים בריאים. יש אפילו מי שמקמפסט את הקקי של עצמו, והפתעה - אין שום ריחות קקי - לא בשירותים, ולא בערמות הקומפוסט. לא הייתי מאשימה כל אחד כזה בהפצת חידקים ומחלות קשות.

msvnk

New member
יש הבדל

בין לא להיות פדנט לבין להיות חסר אחריות.

צימעס

New member
מנסיוני בכמה תחומים

בהם אני *נתפסת* כחסרת אחריות, אני יודעת שגם כשאני לומדת היטב את הנושא וההשלכות של כל בחירה, לוקחת עלי את מלוא האחריות על תוצאותיהן של החלטות שאינן רגילות/מקובלות/חוקיות/שגרתיות/נפוצות, קורה שלמתבונן מהצד זה נראה חסר אחריות, ושום דבר שאני אגיד לא ישכנע אותו שאני אחראית. הוא את הדעה הקדומה שלו קבע.

רשר

Well-known member
מנהל
את משתמשת בחיסון הכללי כחיסון פרטי

כאשר רוב האוכלוסיה מחוסנת יכול אדם בודד להשאר בריא גם ללא חיסון הבעיה מתחילה כאשר יש נשא אחד (ההוא שהביא מהמזרח/דרום/צפון,,,) והרבה לא מחוסנים (כי כבר נעלמה המחלה והחיסון מסוכן,,,) הסיפור יוצא משליטה, במתקן השפד"ן התגלה פוליו - בביתך הוא לא יתגלה לפני שיהיה חולה במצב קשה שיגיע לבית חולים כי אינך יכולה לבצע בדיקות ברמה סבירה למתקן ביוב כפי שמבוצע במתקנים מסחריים/מקצועיים, כשאת רוצה מתקן קטן וחמוד,, ביתי כזה,, שיציל את המחסור במים,, עליך להביא בחשבון גם את שכניך שירצו כזה והתוצאה "כפר נידח בלב אפריקה"

למעלה