מערכת חלקיקימס

mejisa

New member
מערכת חלקיקימס

אני כרגע עובד על מערכת חלקיקים (Particle System) למשחק שאני עובד עליו, ובעלת פוטנציאל לפיתוח כספרייה חיצונית. המערכת עדיין בשלב בסיסי מאוד ומטרתה היא ממשק לשליטה דינמית בזמן אמת על מערכת חלקיקים המושפעת מהסביבה (כוחות חיצוניים, גופים אחרים וכו'). כמה דוגמאות מהמערכת בשלב הפיתוח הנוכחי, כפי שניתן לראות, שלב מוקדם למדי.

yoniBLA

New member
אי אפשר להגיב יותר מדי ע"פ הדמוים הנ"ל

כשאתה מציג ספרייה יותר מעניינים הממשקים שלה מאשר התוצאה הסופית. איך נוצרו כל אחת מהדוגמאות האלה? האם הממשק היה קובץ טקסט בפורמט "please give me fire effect!!!1" או שאולי יותר בסגנון לינקוג' סטטי לקוד C וקוד: paint(4.0,55.0, RGBA(4.0,2.0,6.0, 0.4))? (שתי הדוגמאות שלי הן כמובן קיצוניות עד לרמה לא שימושית, רק כדי להבהיר שחשוב להסביר איך זה נוצר ולא רק להראות את התוצאה הסופית).

mejisa

New member
המנשק

המנשק יאפשר שימוש באפקטים קבועיים מראש עם שינוי פרמטרים כשליטה על התנהגותם, כמו כן הוספת אפקטים וכל העולה על רוחם של המשתמשים. פירוט המנשק עצמו כאן הוא לא אפשרי, כי הוא עוד לא מושלם והמערכת עצמה אינה בשלבי סיום. אופי המימוש יאפשר מנשקים שונים לכן אני לא מגביל את עצמי. ישנם אפשרויות רבות, קבצי טקסט האחראיים על הפרמטרים,הטמעת שפת scripting שתאפשר שינוי דינמי יותר באפקטים, או שינוי עצמו בקוד. קצת קשה לי לפרט בשלב זה כי המערכת במצב בסיסי ביותר ולמרות שהרעיון המצוי הוא תכנון המערכת והממשק לגמרי ואז מימושה, אבל מכיוון שחלק מפיתוח המערכת הוא תהליך למידה בשבילי והכרות עם טכנולוגיות שונות קצת קשה לראות קדימה. בנוסף, פירסום הדוגמאות האלה והמערכת היה (בעיקר) למען יצירת מוטיבציה אצלי ואולי גם אצל אחרים.

למעלה