מערכת הפעלה בלפטופ

• פותח הנושא k47
  • פורסם בתאריך

k47

New member
מערכת הפעלה בלפטופ

לדוגמא, ניקח את הלפטופ הזה, כתוב שם שמערכת ההפעלה היא XP HOME. אני משלם על מערכת ההפעלה? פשוט יש לי כבר דיסק מקורי ואני לא צריך עוד אחד, והאם ההתקנה היא אותה ההתקנה כמו במחשב שולחני. תודה.

יאיר B

New member
אתה משלם על כל מערכת הפעלה מסוג

חלונות שמותקנת במחשב. רוב החברות הגדולות לא מאפשרות לקנות נייד ללא מערכת הפעלה (IBM ו-HP ידועות בזה). יש חבורת שיש להן דגמים מסויימים ללא מערכת הפעלה. עם המחשבים הלא ממותגים אפשר להגיע להסכמה על נושא מערכת ההפעלה. הבעיה היא שמערכת הפעלה אסור להתקין על שני מחשבים שונים - לא חוקי מבחינת MS.

bar666xp

New member
כמעט נכון בתיקון קל...

אתה יכול להתקין את המערכת הפעלה גם על 100 ו1000 מחשבים אבל אתה חייב רשיון נפרד לכל מחשב כלומר אתה יכול להשתמש באותו הדיסק אבל לא באותו הרשיון. אגב בעבר כשבניתי/הקמתי איזה רשת קטנה זה חוסך הרבה כשהרשיון ל10 מחשבים.

bar666xp

New member
כן ולא ../images/Emo45.gif ../images/Emo31.gif

ברמת העיקרון אתה יכול אבל תהיה מחויב על פי חוק לרכוש רישיון בכל מקרה אז על 2 מחשבים אין בזה ממש חיסכון עד כמה שידוע לי. אבל אני ביכלל ממליץ לך כן ""לקנות"" את מערכת ההפעלה לנייד (OEM) וזאת מכמה סיבות הראשונה מערכת הפעלה זה מתואמת לנייד ברוב המקרים. סיבה שניה קשורה לאחריות רוב היבואנים ינסו להתחמק מאחריות בכל דרך אחת הנוחות להם ביותר "זה ביגלל שהמערכת הפעלה הזאת לא מתאימה" (שטויות במיץ אבל לא מונע מהם לנסות). בקיצור אתה יכול אישית לא ממליץ שלא יהיה לך את זאת שנמכרת עם המחשב גם אם תבחר להתקין אחת אחרת.

k47

New member
אוקיי

הבנתי בערך, כמה יעלה רישיון? אני ניגש לבעל העסק מראה לו תעודת מקוריות וקונה ממנו רישיון נוסף? ולא עניתם לי על השאלה, האם ההתקנה היא אותו הדבר כמו במחשב שולחני. אין גירסת חלונות ללפטופ וגירסת חלונות שונה למחשב שולחני?

bar666xp

New member
למה לא ??? עניתי לך גירסת הOEM

שאתה מקבל/רוכש עם המחשב לכאורה מתואמת למחשב. בגדול אין לזה ממש חשיבות גדולה מדי אבל טוב שיש עלויות רשיון תוכל לבדוק במיקרוזיפט. אם אני זוכר נכון יש אפילו לינק באתר לרכישת רשיון. ברמת העיקרון ההבדל תגירסאות הוא בעיקר בהתקנה windows oem מתואם למחשב שלך לאומתו בWINDOWS שיש לך אתה צריך לדעת מה להתקין ומה לא כדי שצריכת החשמל תהיה טוב יותר ואתה עשוי למצוא את עצמך שואל איזה מהדריברים שמציע WINDOWS הוא זה שתואם את החומרה שלך בסבירות הרבה יותר גבוהה מאשר בגירסת OEM שאתה רוכש עם המחשב. ו... אם אני זוכר נכון הבדל העלות יהיה זניח משהו כמה 50-100ש"ח כי רכישת רישיון והמחיר שנותנים לך על המערכת הפעלה ביחד עם המחשב כמעט אותו המחיר. זה טוב כשיש לך צורך בהרבה רשיונון כי אז אתה יכול לקבל מחיר ""מוזל"".

למעלה