מערכת הפעלה בבר אילן

tamarhp

New member
מערכת הפעלה בבר אילן

היי, חזרתי! רציתי לשאול - לפי מה שאני זוכרת, אמרו לנו בב"א שבמדעי המחשב משתמשים במערכת ההפעלה לינוקס כי זה קוד פתוח ואפשר לשחק עם המערכת וזה תרגול טוב לסטודנטים. היה קורס קיץ למי שרוצה להתרגל למערכת וללמוד אותה לפני שהוא מגיע לשיעור הראשון - הייתי בטוחה שישלחו לי פרטים אבל לא שלחו לי כלום ופספסתי. מישהו יודע על זה משהו? בחיים לא נגעתי בלינוקס...

1ca1

New member
אין בעיה בכלל

בד"כ יש את הקובץ הזה שמסביר איך להשתמש גם על הרשת. בכל מקרה, אני אישית העדפתי לתכנת בויזואל סיפיפי בבית בתרגילי הבית של שנה א'. אם עברו כבר ללמד את קורסי התיכנות של שנה א' בג'אווה (מקווה שכן), אז סביבת אקליפס המוכרת מוינדוס נמצאת גם על לינוקס. נ.ב. יש טריק של פתיחת חלון טרמינל לוינדוס גם מתוך לינוקס של בר-אילן, תלמיד להשתמש בזה ישר בהתחלה והכל סבבה...

tamarhp

New member
איך?

לא אמורים להשתמש במחשבים של האונ' לפעמים? ואיך עושים את זה בלינוקס? בחיים לא ראיתי אפילו איך המערכת הזו נראית...

1ca1

New member
יותר פשוטה

למשל יש בשפה גארבג' קולקשיין מובנה. לפי דעתי קל יותר לתכנת בה (מצד שני, לקורס תכנות פרוצדורלי בסיסי (שאותו עושים בC בב"א), אין לה יותר מדי יתרונות, מכופפים את המבנה הOOPי של ג'אווה לטובת תכנות פרצדורלי...) בכל מקרה, בעברית (ואני מניח שגם במקומות אחרים), הקורס בOOP שונה לחלוטין מב"א (שוב פעם בעזרת ג'אווה דיברנו המון על design patterns ( the gang of four etc), שלא זכור לי שדיברנו על זה בב"א (פרט אולי לסינגלטון, וגם אז זה לא הוזכר כפטרן)) בסופו של דבר ג'אווה (ובעיקר 1.5) יותר חדשה מC++ ורואים את זה (למשל במנגנון הgenericity, שלמתחילים, הוא נראה לי יותר טוב מאשר הטמפלטים של סי++)

גיל14

New member
כאן אנחנו חלוקים

בדעה. לדעתי מנגנון הGenerics בג'וואה לא יותר פשוט, למרות שאולי לא יותר מסובך, מ++C, ואת האמת - בהתחלה ועד היום ג'וואה הפחיד אותי עם הpublic static void override method()zz. אף הגדרה לא צריכה להיות עם 4 keywords לפניה.
לגבי הDesign Patterns - יש בהם תועלת ועניין, אבל הם לא עניין של שפה. הGarbage Collection הוא מנגנון מעולה, אבל במבוא לOOP צריך ללמד את התלמידים איך עובד הזיכרון ואיך עובדים איתו, ועם Garbage Collection הוא עובד בשבילך. זה כמו לעשות רישיון על אוטומט - אם תצטרך להתעסק עם הידני באיזה שהוא שלב, תצטרך ללמוד מחדש.

גיל14

New member
לא אמרתי שאין לי מושג בJava

אז הנה א ני אומר: אין לי מושג בג'אווה.

SnipeR3

New member
תמר!

איזה קורס? למה אני לא שומע כלום על זה? זה לא רציני מצידם... אולי זה הקורס שאמרתי לך שאמור להיות...

tamarhp

New member
הם אמרו לנו

היה כנס של מועמדים מצטיינים והם הזכירו את זה.. והיינו בטוחים שישלחו לנו מכתבים.. אני לא יודעת מה הסיפור.. אני מקווה שלא נידפק מזה...

SnipeR3

New member
->

אם כל הסיפור הוא להתרגל ללינוקס, אז זה לא בעיה. קחי לך אחר צהריים חיובי, וסעי לבניין 604 בקמפוס. כנסי לאחת הכיתות, הצטיידי ביוזר ניים (יכול להיות שזה אותו יוזר וסיסמא שאיתם נרשמת לקורסים, אני לא בטוח), ותתחילי ל"שחק" עם המערכת. חבר שלי (סיים שנה א') אמר לי, שלהם היה סדנה להכרת המחשב שארכה כחודש, לימודים ביום שישי, מספר שעות לפני מועד תחילת הלימודים, וגם להם לא הודיעו על זה.הוא גם טען שמי שפספס את הסדנה, התקשה בהמשך, ושלא כדאי להקטין ראש בנושא. הבעיה היא שאני לא מצליח לתפוס את המחלקה בטלפון. צריך לנסות בבוקר. נסי גם את, ותעדכני אם יש משהו.

tamarhp

New member
אולי יש אפשרות

לתרגל בבית? או אתר עם הסבר על לינוקס או משהו?

גיל14

New member
וודאי

בUnderWarrior (אתר ישראלי - תמצאי אותו בגוגל) יש כל מיני סיכומים על פקודות בסיסיות בלינוקס. בknopper.net תמצאי את Knoppix - הLiveCD הכי נפוץ. הרעיון הוא שאת מכניסה אותו לכונן דיסקים, עושה ריסטרט והוא מעלה לך מהדיסק לינוקס, חדש ויפה ומוכן לשימוש; תוציאי מהכונן ותעשי ריסטרט ואת חוזרת לווינדוס. בנוסף יש לך פורום לינוקס פה בתפוז שזה מקום מצוין לשאול איך מתחילים, את המעבדה ב604, אותי במסרים (או במעבדה ב604..
) ואת האנשים הנחמדים מbiux (גגלי - קבוצת משתמשי לינוקס בבר אילן).

Crag Hack

New member
הסבר קצר

ראשית בבר-אילן עובדים במערכת הפעלב UNIX שהרבה יותר מסובכת מ-Windows. לא קיים סטודנט שמותר לו להתעסק אם איזושהי תוכנה פרט לאלה שכתב בעצמו. הקורס אותו הם מציעים להכרת ה-UNIX אינו חובה אך אנחנו נבחנו עליו בתחילת השנה והוא היווה 10% מהציון במבוא למדעי המחשב.כיוון שרק מעטים היו בקורס כולם נכשלו והיה פקטור שהעביר כל מי שענה על שאלה אחת נכון. בקשר לעבודה ב-Windows דרך ה-UNIX זה אפשרי אבל לא מומלץ כיוון שעבודות מגישים רק ב-UNIX ולפעמים יש בעיות במעבר. בהצלחה בלימודים הכותב מסיים שנה א' ברגעים אלו ממש

tamarhp

New member
שניה אחת...

לא אמרו לנו שם לינוקס? טעיתי? או שזה אותו דבר? ואיך אנחנו אמורים להבחן על משהו שלא הודיעו לנו עליו??? לא היו שום מכתבים על קורסי הקיץ, וגם מה שאמרו לנו - זכינו לשמוע רק כ20 איש מתוך כל המועמדים!!! זה ממש לא הוגן!!! אז איך אני אמורה עכשיו להתכונן לזה?!

Crag Hack

New member
תשובה

אם לא אמרו לכם ולא יהיה את המבחן הרווחתם.לנו ,ובשנים קודמות ,היה מבחן אבל אולי ההתבכינות עזרה והם גידלו שכל וביטלו אותו . אני לא מקור מוסמך רק סטונדנט שנה א' כמו שנאמר מקודם. בכל מקרה לא לימדו שם משהו שעזר במהלך השנה.

גיל14

New member
התיאור שלו נשמע לי הזוי לחלוטין

קודם כל את צודקת, והמערכת בבר אילן היא Red Hat Linux. לגבי המבחן במבוא, אנחנו עושים עכשיו את מבוא לחישוב, שזה אותו דבר בדיוק כמו מבוא למדעי המחשב רק במחלקה למתמטיקה, ולא אמרו לנו שום דבר על אף מבחן - גם לא תלמידים משנים קודמות. אני אישית לא הייתי דואג לגבי מבחן. לקראג, אני ממליץ לפנות לראש המחלקה בטענות ואם הוא לא עוזר, אז לרקטור. בכ"ז אני ממליץ לך לשבת כמה שעות במחשבים שם ולהכיר את הסביבה, כי יש הרבה יתרונות בהכרתה.

Crag Hack

New member
הכל עובדות

הקורס מבוא לחישוב לא מתקרב ברמת קושי למבוא למדעי המחשב ואת זה אמר המרצה בשיעור הראשון כששלח את השניים שלושה תלמידי מתמטיקה שהיו בשיעור לקורס הזה. יכול להיות ש-red hat זה לינוקס זה לא חשוב כי את התרגילים מגישים ב-submitex,sunshine שזה UNIX לי אין מה להתלונן את הקורסים שלי אני בממוצע על 90 וההתבכינות שדיברתי עליה רק מציגה את הלך הרוח במחלקה בכל מקרה אם תרצי לאמת את המידע יש פורום מדעי המחשב בבר-אילן את יכולה להכנס ללינק ולשאול שם.

1ca1

New member
עובדות לא מבוססות...

לפחות מלפני שנתיים, אותו מרצה לימד את 2 הקורסים אם אני לא טועה (מאיר קלך). מרבית שאלות הבית היו משותפות (קצת הנחות למתמטיקאים, ככה שנניח הייתה שאלה עם 3 סעיפים, קיבלו לפתור 2 ועוד סעיף אחד קל יותר או משהו כזה) החומר שהוספק היה זהה, מבנה המבחן כמעט זהה, נראה לי שהיו טיפה הקלות בבדיקה למתמטיקאים, אבל עדיין, מרבית הבדיקות בש"ב היו אוטומטיות... בקיצור, לא להלחיץ סתם. sunshine זהו שרת יוניקס, המערכת שעליה עובדים הסטודנטים היא לינוקס, היא מעין פורט גרפי של יוניקס (יוניקס עצמה עובדת רק בקומנד ליין, לא הכי נוח).

למעלה