מערכת החינוך ואני

sovlanit

New member
רונן מירושליים,הרשה

לי להודות לך על המחמאות ועל דבריך. אכן,עבירה גוררת עבירה.מעיפרון לאגרוף ומאגרוף...חלילה לאולר. אכן,יש לעצור זאת באיבו. אלא,שלשם כך דרושה מערכת כללים ונורמות שחובה ליישם כל העת. לצערי,מערכת החינוך-מתנערת מאחריות מהרבה סיבות. אולי באמת הפיתרון האידיאלי קיים במערכת החינוך התורנית. הצעת ייעול: קורסי-חובה למורים ולסמינריסטים במערכת החינוך התורני כתנאי להעסקתם. לעולם אני לא עוברת בשתיקה ולסדר היום בכל הקשור לאלימות. תודה על המידע,החיזוקים והעידוד. יישר כח וכל טוב.

אנילה1

New member
רונן מירושלים , גם בבתי ספר מסורתי

וחרדי שי יוצאי דופן. ויש כאלה שנפלטים ממערכת החינוך. האלימות שלנו היא לא ייחודית, יש אלימות גדולה בבתי ספר ציבוריים בארה"ב. שם יש תלמידים שטובחים תלמידים אחרים בבתי ספר. שם נכנסים לבית הספר דרך שער של גלאי מתכות כמו בשדה התעופה. אנחנו חברה אלימה. הכביש הוא זירת קרב, בית הספר הוא זירת קרב, הלימודים משעממים. המורות משעממות. המוטו הוא שלימודים זה משהו ליורמים. אני הייתי מורה בבית ספר הומוגני, שנחשב ליוקרתי. וגם שם הייתה אלימות נוראית. המורות עשו מכל דבר קטן צימס גדול. ההתנהגות של המורות היא לפעמים בלתי נסבלת. אני חושבת שהן מעודדות את האלימות בהיסטריה שלהן. באלימות צריך לטפל מייד, בצורה חד משמעית, ובלי היסטריה. להראות לתלמידים שזאת התנהגות לא מקובלת ולא נסבלת בצורה הכי ישירה, בלי שיחות נפש מיותרות. אני מנעתי המון פעמים אלימות, כי לא נבהלתי מכלום. וגם לא סיפרתי למנהלת כי היא הייתה מענישה את הכיתה, או את המתכננים של העניין, וזה בדיוק למה שהם חיכו, לא נתתי לכיתה את התענוג הזה. צריך שהאלימות לא תהיה מעניינת, שלא תגרור אחריה כל מיני ספיחים, שיחות נפש בנוסח של איך אני מרגיש, עונשים אישיים וקולקטיביים, משטרה ומה לא. ממש טלנובלה. יוצא שהדבר הכי מעניין בבית הספר היא האלימות כי זה גורר אחריו המון עניינים נוספים. אלימות גם באה מתוך שיעמום. אם במקום זה המורות תעשינה עסק גדול מהלימודים והכל יהיה יותר מעניין אז לא יהיה מקום לאלימות. לא מדובר כמובן בעניינים פלילים, ששם כן צריך לעשות טראסק גדול. זה כמו לחנך ילד בבית. לא קוראים למשטרה כל פעם שהוא מכה את אחיו. פשוט מפסיקים את זה בלי הסברים מיותרים, ואומרים שזה לא מקובל עלינו. ומייד נותנים לו משהו אחר לעשות.

ראו ותשפטו לבד...

זהו מחקר שנמצא במשרד החינות ובאונברסיטת בר אילן ובעוד מקומות.... דו''ח נוסף מוכיח: המערכת החילונית מתחת לאפס פערים אדירים לטובת החינוך החרדי בתחום האווירה הלימודית. ח''כ יולי תמיר: ''בחינוך החרדי יש ערכים ואידיאולוגיה'' ShofarNews במשרד החינוך עוד לא התאוששו מהדו''ח החמור המתעד את מחדלי מערכת ה'חינוך' החילונית בתחום הלימודי, כעת מתברר שבתחום החינוכי המצב חמור אף יותר. את הדו''ח הזה היו מעדיפים שם לקבור עמוק באדמה. לפי מחקר ראשון מסוגו שביצעו ד''ר ברכה קרמרסקי ופרופסור ז. מברך מאוניבסיטת בר אילן עולים פערים עצומים לטובת מערכת החינוך החרדי במגוון של מדדים הקשורים לאקלים הלימודי ולקשר בין התלמיד לבית סיפרו. בתחום המשמעת קיבלו החרדים 28 נקודות לעומת חמישים ושתים נקודות מינוס במערכת החילונית – פער של יותר משמונים נקודות! בנושא של יחסי מורים ותלמידים קיבל החינוך החרדי 100 נקודות לעומת 24 נקודות לממ''ד ו - 7 נקודות בלבד למערכת החילונית. בנושא תמיכת המורה, החינוך החרדי קיבל 36 נקודות, לעומת מינוס אחד למערכת החילונית. בנושא שייכות לבית הספר: החרדים 74 נקודות, לעומת 39 נקודות למערכת החילונית. פערים משעותיים נמצאו גם בנושא של מורל המורים, בתחום זה זכתה מערכת החינוך החרדית ב –29 נקודות, לעומת 14 נקודות של המערכת החילונית. ממצאי הדו''ח עוררו דיון נרחב בועדת החינוך של הכנסת במהלכה נשמעו דעות מסקרנות למדי. למשל, ח''כ מ'העבודה' יולי תמיר הסבירה כי הנתונים משקפים חברה ישראלית אלימה ונטולת דרך לעומת החינוך החרדי שבו יש ערכים ואידיאולוגיה. גם ח''כ מרינה סולודקין סבורה כי ממצאי הדו''ח משקפים את המצב החברתי, ''הליקויים אינם רק של התלמידים, הם משקפים את הפרצוף האמיתי שלנו''. ראוי לציין, כי בשנים האחרונות נרשם גידול חד במספר תלמידי מערכות החינוך התורניות. נתון זה משקף את העובדה שמספר הולך וגדל של הורים חילוניים רואים במערכות הללו את האלטרנטיבה היחידה לקריסת ה'חינוך' החילוני. בעבר היו מי שטענו שהורים חילונים שולחים את ילדיהם לבית ספר תורני כדי לקבל ארוחת צהרים חינם. כעת מתברר שהם מחפשים שם משהו הרבה יותר בסיסי. הם פשוט רוצים לקבל חינוך. * * *

זוהי תגובה על המחקר שנערך

זוהי תגובה על המחקר שנערך.. מישהו שלח זאת כתגובה על המחקר שהתפרסם אז.... הפרטים האישיים שמורים במערכת.. סיפור אישי קרוב משפחה רחוק שלי, קיבוצניק במקורו שחי בכרמיאל, החליט להעביר את הילד שלו מגן הילדים חילוני לגן דתי, לאחר שזה החל להתנהג בצורה פרועה ולדבר לא יפה. וראה זה פלא לאחר מספר ימים או אולי קצת יותר כבר הורגש שינוי בהתנהגותו. ואני מזכירה שמדובר באדם לא דתי שהבין שחינוך דתי מקנה ערכים מוסר. וזוהי עוד תגובה שנשלחה הפרטיים האישיים שמורים במערכת מי שולט בחינוך החילוני או יותר נכון מה שולט מה ששולט זה פשוט מאוד העינים והלב כמו שכתוב``עינא וליבא תרין סרסורין דחטאה``(העיניים והלב הם שני הסרסורים של העברה) הבנות שם בלא מלבוש בלא בושה בלא דעה והבנים כמו תינוק אחרי הממתק ככה אי אפשר לעולם ללמוד חוץ מיחידי/ות סגולה שגם אצלם אין שום ערכים למרות שיש ``ציון`` טוב כביכול. וזוהי עוד תגובה וכ'ו והכל זה רק חלק מן התגובות מאנשים חילוניים כמוני.. דוגמא קטנה לחינוך חילוני ילדה בת 10 מהדרום שבאה פעם ראשונה לכותל לא ידעה מה זה תפילה יהודית ולכן היא עשתה את הצלב של הנוצרים כי זה מה שהיא ראתה שעושים בטלויזה בהצלחה לכולם..

..............

ילדים יקרים, לא לגנוב! מצלמים אתכם! מנהלת תיכון בנתניה, הגיעה למסקנה שרק מצלמות ימנעו גניבות והשחתת ציוד יונתן אריאל \ Shofar News זו יכולה להיות בשורה טובה לבתי ספר רבים בישראל, שסובלים מבעיות דומות: מערכת משוכללת של מצלמות נסתרות במעגל סגור מפקחת על תלמידי תיכון ''ריגלר'' בנתניה, לבל יעשו שטויות. הידיעה פורסמה ב'מעריב' (יום ד' ט''ו כסלו תשס''ד). ''בהתחלה רציתי שהמצלמות ירתיעו את התלמידים מלהשחית את הציוד'' – אומרת המנהלת אילנה כהן. ''יש הרבה ילדים שאוהבים להשחית את הרכוש ולקשקש על הקירות, וככה אנחנו מונעים את זה. בהמשך זה עזר גם במניעת אלימות. אין גניבות, אין אלימות, ואין השחתת ציוד''. מורה בכיר בבית הספר סיפר לעיתון: ''יש אצלנו ילדים שגונבים כרטיסייה. יש פה גם גניבות של עטים, מחברות וציוד, ואנחנו צריכים למנוע את זה...'' בקרוב, מן הסתם, יצטרפו לשיטה בתי ספר נוספים, וכך ניתן יהיה לחסוך עלויות גבוהות של טיפול משטרתי ומתקני כליאה לנוער. רעיון נפלא ממש. * * *

מחקר שנערך באונבריסת ת"א

מה אומרים באוניברסיטת ת''א על החינוך התורני? הערכתנו נתונה למסירותם של המורים. נוכחנו כי המלמדים משתדלים לגוון ולהתאים את ההוראה לילדים ולהמשיך ללמוד. אנחנו חושבות שלמידה מתמשכת ומחשבה על דרכי הוראה חשובות במיוחד. לדעתנו, בנוסף לתשומת הלב הרבה הנתונה לתחומי הלמידה ולהוראת הקריאה בגילים אלה, ראוי להתייחס לצדדים נוספים באישיותם של הילדים... אוניברסיטת ת``א \ פרופ` איריס לוין וד``ר דורית ארם לכבוד הנהלת תלמוד התורה המסילה שלום רב, בביקורנו בתלמוד תורה ''המסילה'', סיירנו בכיתות הגיל הצעיר 3-6 וקבלנו הסברים לגבי דרכי העבודה במסגרות אלה תוך התמקדות בתהליכים של רכישת הקריאה והכתיבה. אנחנו מודות מאוד על הכנסת האורחים, הפתיחות והנכונות לארח אותנו ולהסביר לנו את דרכי העבודה. התרשמנו מהישגי הילדים, מיכולתם של הילדים הצעירים לזהות את האותיות והצירופים, ונכונותם להתנסות בקריאה קולית. התרשמנו מהדרך בה הם לומדים לשאול שאלות, להבין אותן ולחפש את התשובות בטקסט. במיוחד הופתענו מהישגי ילדי כיתה א' (ילדים בני 5-6), אשר קראו בשטף ואף ענו על שאלות בכתב. נוכחנו שגם הישגיהם בחשבון ראויים לציון ועולים באופן כללי על ההישגים של ילדים בישראל בגיל מקביל. המורה של כיתה זו בלט בקשר שלו עם הילדים ובחוש ההומור והשמחה שבהוראה. הערכתנו נתונה למסירותם של המורים. נוכחנו כי המלמדים משתדלים לגוון ולהתאים את ההוראה לילדים ולהמשיך ללמוד. אנחנו חושבות שלמידה מתמשכת ומחשבה על דרכי הוראה חשובות במיוחד. לדעתנו, בנוסף לתשומת הלב הרבה הנתונה לתחומי הלמידה ולהוראת הקריאה בגילים אלה, ראוי להתייחס לצדדים נוספים באישיותם של הילדים. להערכתנו יש מקום להרחיב את החלקים המשחקיים ולהעשיר את החצר והפעילות הפיזית של הילדים. אנחנו מאחלות לכם כל טוב. בברכה, פרופ' איריס לוין וד''ר דורית ארם * * *

משרד החינוך...

משרד החינוך, והחזרה בתשובה בבתי הספר הממלכתים יש לאפשר יצוג לדעות השונות הקיימות בחברה הישראלית בתנאי שהם מובעות בצורה תרבותית ואינם נוגדות את חוקי המדינה... קלטת מס` 20, ``ארבעים שנה אקוט בדור`` \ הרב אמנון יצחק, שליט``א אני אראה לכם דבר אחד... אני לא הייתי מאמין אם לא הייתי רואה את זה כתוב כאן בפירוש... הייתי אומר לכם שזה דברי גוזמא. לא יתכן שבארץ הקודש (אפילו אם יש חילונים) יכולים לעשות כזה דבר לעם ישראל! אז אני אשתף אותכם. תחליטו אתם בעצמכם אם אכן יתכן... אם זה מוצדק, ומקובל עליכם. כתוב כאן: חוזר של המנהל הכללי של משרד החינוך... (זה מסמך רשמי של המדינה. זה מועבר לכל מנהלי בתי הספר ומורים. אלה הם החוקים של משרד החינוך, כיצד להתנהג בנושאים מסוימים החל משנת 1986, ראשון לדצמבר. שימו לב הנושא 131 שדובר בו הוא החזרה בתשובה - נושא שנידון במשרד החינוך. ואלה הם המסקנות. בכדי להסיר כל ספק ברצוננו לסכם את ההוראות בנושא 1. יש לאפשר יצוג לדעות השונות הקיימות בחברה הישראלית בתנאי שהם מובעות בצורה תרבותית ואינם נוגדות את חוקי המדינה... האם זה סעיף מקובל או לא? כן? לא. לא? כן... הרוב אומרים כן. הלאה. בבתי הספר הממלכתים אין לאפשר שום פעולה שיש בה משום הטפה למה שקרוי ''חזרה בתשובה,'' לא בשיעורי יהדות, ולא במסגרות אחרות. יש להקפיד כי מורה, או מרצה, או אורח המוזמן לבית הספר לא יטיף לחזרה בתשובה. זה מקובל או לא? לא! זה סותר את סעיף א'... [אשה בקהל:]-זה אסון. נכון גבירתי. את הבנת בדיוק מה שזה. זה אסון! אני חוזר על סעיף א עוד פעם, ונראה איך סעיף ב משתלב פה. ''יש לאפשר יצוג לדעות השונות הקיימות בחברה הישראלית...'' איסלם, נצרות...מסיון, כולם יכולים לדבר, ולהציג את מה שמאמינים בו... ''בתנאי שיהיה מובע בצורה תרבותית ואינם נוגדות את חוקי המדינה.'' ...אבל פרט ולמעט יהדות, ואפילו בשיעורי יהדות. אני שואל שאלה. רבותיי! היתכן? זה בדיוק חוק מתרבות יוון. זה יוונים! הקב''ה - אנחנו אומרים בכל יום שלוש תפילות ''ברוך אתה השם: הרוצה בתשובה.'' משרד החינוך אומר לקב''ה: 'לא רוצים תשובה!' אחד מעיקרי היהדות - שיהודי, אם חטא, יכול לחזור לאבינו שבשמים. משרד החינוך... וכי אתם חושבים שזה דבר יחידי נגד התורה והיהדות... * * * מי שרוצה או מעונין בעור מחקרים נוספים על כך יכול לפנות ואשמח להפנות אותו ולהראות לו עד כאן לבינתיים המון הצלחה לכולם

אנילה1

New member
אין ספק שחינוך חרדי הוא חינוך

יותר מובנה. כל אחד יודע מה מקומו. אבל יש בעיה של אחידות מחשבה. וגם אי אפשר לכפות על הורים חילוניים שילדיהם יהיו בחינוך דתי. זה לא מסתדר עם הבית. אבל אפשר לקחת כמה דברים טובים מהחינוך הזה. אחד מהם זה הפרדה בין המינים. עירוב המינים מפריע לכל אחד ללמוד. בנים עסוקים באיך להראות לפני הבנות, והבנות כנ"ל. מי צריך את זה בכיתה. לגבי שאר הדברים, שזה חומר הלימוד אין לי מושג. אני יודעת שחרדי בארץ לא מקבל השכלה חילונית וכך הוא לא יכול להיות חלק ממערך העבודה היוקרתי במדינה. בארה"ב מקובל שהחרדים מקבלים גם השכלה כללית וגם השכלה תורנית, והרבה לומדים באוניברסיטאות. זה לא מפריע לדתיות שלהם. כי הגישה האמריקאית היא שאסור לכל החרדים ללמוד כל היום, רק למעטי מעט, שרואים ביעודם להיות רבנים. השאר צריכים לעבוד ולפרנס את המשפחות הגדולות שלהם. בארץ רוב הפרנסה מוטלת על האשה כי הבעל לומד בישיבה. מה שהופך את החרדים בארץ לעניים.

אנילה1

New member
גם אני בעד לימודים חד מיניים

בבתי ספר, למרות שאני חילונית. עשו מחקרים ומצאו שבנות שלמדו בבתי ספר חד מיניים הגיעו להשגים גבוהיים יותר, כי לא היו עסוקות בענינים שקשורים לבנים. בנות בדרך כלל לא משתתפות בכיתה כי הן פוחדות להראות טיפשות בעיני הבנים הלגלגנים. וככה הן לומדות להיות כנועות. לא מבינה מדוע לא מפרידים. שיפגשו אחרי הצהרים במסיבות.

sovlanit

New member
רונן מירושליים,שוב תודה,זה

רק מוכיח ש"פני העם -כפני הדור". שוב תודה וכל טוב

olga4444

New member
תגובה לאלימות

אני מאוד מסכימה איתך אני נמצאת באותה בעיה הבעיה הרצינית שלנו כאמהות היא שחינכנו את הילדים שלנו לא להחזיר כשהם מותקפים בעצם גם הילד מקבל מכות גם את מסובכת עם עצמך כאמא וזה חבל עלי לציין שיש לי את אותה בעיה עם בני בכיתה א גם הוא מותקף ואין מענה בהנהלת בית הספר וחבל לדעתי צריך לחנך את הילדים לתקוף חזרה רק ככה הם ישרדו.

sovlanit

New member
OLGA444,תודה על דברייך

מדוייק ביותר. נותר לי רק להצטער על היקף התופעה ,מימדיה וגילוייה. לסיום,אני מאחלת לכולם שלום ושלווה אחווה ורעות. לתקוף חזרה בשפה המשפטית="הגנה עצמית". את ילדי רשמתי לחוג ג'ודו. הלוואי שכולם יחזרו הביתה לשלום ובשלום... כל טוב

קראתי את כל השרשור מתחילתו ועד סופו

ואני עדיין מזועזעת.. אני עצמי גננת, ואני שייכת לחינוך הממלכתי - דתי.. אולם אני גם מכירה את מוסדות החינוך החילוני - ממלכתי ואף לעיתים עובדת שם. עד כמה שאינני מתחברת למושגים של אלימות כתגובה לאלימות, ישנם פעמים שבפירוש אם ילדים לא יגיבו לאלימות כלפיהם, הם יספגו אלימות בלתי פוסקת... אולם יחד עם זאת.. לא ניתן לשלוח את כל הילדים לקורסים להגנה עצמית.. עצם המחשבה מעוררת בי דאגה עצומה עד פחד! אלימות בגני ילדים לדעתי עדיין ניתנת לשליטה.. מצער אותי לדעת שישנן גננות שאינן מתייחסות לאלימות בכובד ראש, או שנוטות לטפח את הגישה הסובלנית מבלי לנקוט בצידה את גישת הסנקציות.. כי ילד שמרביץ בגן, ירביץ גם בבית הספר! אנחנו חיים בחברה מאוד מתוחה, מאוד לחוצה, והרבה פעמים ילדים מביאים את התסכולים שלהם מהבית אל כתלי בית הספר בצורה של אלימות.. לעיתים מאוד קרובות זו אלימות שגם מופנית אל אנשי החינוך! אני חושבת שהעבודה המוטלת על אנשי החינוך להפסיק את האלימות בבתי הספר היא לא מציאותית, היות וההורים עצמם אינם משתפים פעולה, ולכן אנשי החינוך הם חסרי אונים וחסרי שיניים.. אני מציעה שני דברים: להתלונן במשטרה! להעביר את הילדים לבתי ספר אחרים, או לגני ילדים אחרים... אני חושבת כמו רונן מירושלים, כי במוסדות החינוך המסורתיים ישנה אלימות מופחתת.. אבל זה עניין של שיקול דעת ההורים. כמו כן בבתי הספר הפתוחים ישנו דגש על אינדבידואל הילד וטיפול מסור יותר וסובלני, גם אם אני סקפטית לגבי החומר הלימודי שמועבר שם... אבל זה זניח לעומת אלימות. ביטחונם של ילדיכם הוא הדבר החשוב ביותר!! רצוי להשקיע אנרגיות במציאת מסגרת חינוך מתאימה ונעימה, מאשר להשקיע אנרגיות במלחמה נגד האלימות... את זה לצערי הורים של ילדים שסופגים אלימות בבתי הספר ובגני הילדים, אינם יכולים לפתור.. שיהיה בהצלחה!

sovlanit

New member
אין ייאוש בעולם כלל,

ראשית,מוצא חן בעיני הניק שבחרת. את זה אני רוצה להפוך למוטו בחיי. שנית,תתתתתתתתתתוווווווווווווווודדדדדדדדדדדדדדדההההההההההההה ושוב תודה. אכן,דברים שרואים מכאן לא רואים משם. כל הכבוד לך. מסכימה בנוגע לכך שבמדינת ישראל קיימים לחצים סוציו-אקונומיים וביטחוניים רבים.מסכימה גם עם הרעיון שזה משפיע. מסכימה שללא שיתוף פעולה מההורים למערכת החינוך נהרסות השיניים. עם כל זאת ילדי מחונכים לסובלנות ולערכים. הם לא מכים-גם לאחר שהותקפו,ופונים לממונים. הצרה היא שמערכת החינוך הלא-דתית מנערת חוצנה ומגלגלת את האחריות לפתחה של הכנסת. חינוך הוא לא פונקציה של כלים לענישה אלא פונקציה של ערכים ודרכי הטמעתם. אכן,אלימות מתחילה בגני הילדים , אכן,רבים מדי עוצמים עין נוכח התופעה המתגברת. העברתי את בני הצעיר למסגרת אחרת והוא פורח. בני הבכור העדיף להשאר בבי"הס הנוכחי. אם יבחר ללמוד במקום אחר -אשמח להעבירו. וכן,צר לי שעלי לשלוח אותו לחוג הגנה עצמית, אלא-שזה הפף מבחינתי לכורח מציאות. העברת ילדי לחינוך דתי היא אופציה שאני שוקלת. תודה רבה רבה. כל טוב.

Hallie

New member
שלחי לבית ספר דתי.

ועדיף דתי חצי פרטי, מאלו שמפרידים בין המינים מאז כיתה א'. (יש את האלו הציבוריים-עירוניים שהם עלק-דתיים. רוב הילדים שם מסורתיים או חילונים, ושם יש מכות) אני למדתי בבית ספר כזה (אם את רוצה לדעת-נועם פתח תקווה), ושם מישהי הרביצה לי פעם אחת בלבד!! הייתי כ"כ בשוק מזה...עד היום אני לא אשכח את אותה בעיטה... עניין המכות נדיר מאד, עובדה שאני זוכרת במדוייק את אותה פעם שקרתה לפני כעשר שנים... בקיצור-בית ספר דתי עדיף!! יותר מחונכים שם, וגם לומדים יותר טוב...

למעלה