מערכת דיחוס

• פותח הנושא KDEN
  • פורסם בתאריך

KDEN

New member
מערכת דיחוס

כייצד מערכת הדיחוס עובדת במטוס ועל מה בדיוק היא אחראית? מהו ה"לחצן" הגדול שיש בסוף המטוס שמרגיש את מידת הלחץ ( אני לא זוכר איך קוראים לו)? מהוא הOutflow? מהו ה"חור" שיש בסוף המטוס שנפתח ונסגר עם השתנות הלחץ? ואם מערכת הדיחוס גורמת לכך שיהיה לחץ סביבתי דומה לקרקע, למה יש סתימה או לחץ באוזניים כאשר המטוס עולה ויורד? אשמח אם מישהוא יודע על המערכות ויכול להסביר.

grants

New member
בקצרה

מערכת הדיחוס מנפחת את חלל המטוס באויר מהמנועים, על מנת לשמור את האויר בלחץ המאפשר נשימה. האויר נכנס כל הזמן ומה שלמעשה מווסת את הלחץ בתא הוא שסתום יציאת האויר, אותו תיארת. בגובה שיוט של מטוס סילון הלחץ בתא הנוסעים מגיע לרמה הדומה לזאת של האטמוספירה ב 8,000 רגל, שזה מספיק טוב בשביל תפקוד בסיסי. הלחץ באזניים נובא משינויי הלחצים, שהרי יש שוני בין הלחץ שמתקבל בגובה השיוט וזה שעל פני הקרקע, בדיוק כמו שמרגישים בירידות לים המלח.

fazer

New member
אז יש לי גם שתי שאלות קטנות...

1. אמרת שגובה 8 מספיק טוב לתפקוד בסיסי, אבל הטייסים צריכים קצת יותר מ"תיפקוד בסיסי"... 2. יש שמועה שאומרת שהטייסים מקבלים אויר "יותר טוב" מזה שאנחנו בקבינה מקבלים, כדי לשפר את יכולת התפקוד שלהם (אפילו שמעתי משהו דומה מדיילת פעם). יש משהו בשמועה?

grants

New member
תשובות

8,000 רגל הוכח כמספיק לתפקוד הטייסים, מטוסים לא מדוחסים עולים גם ל 10,000 בלי הרבה בעיות. לגבי ההבדלים בין האויר בתא הטייס לבין זה שבקבינה, לפחות במטוס שאני מטיס האויר הוא אותו אויר אבל הטייסים מקבלים יותר ממנו - כרבע מתפוקת האויר מגיע לתא הטייס. ייתכן שבמטוסים מודרניים\גדולים יותר יש הבדל משמעותי יותר, אולי בלחות.

RLFD

New member
אני חושב שלא רק יותר, אלא גם בגלל שהם מקבלים

אותו ראשונים, הרי זרימת האוויר היא אחורה, ומי שמקבל ראשון הוא זה שמקבל את האוויר הכי איכותי...

נועם04

New member
מערכת דיחוס

** התשובה מבוססת על מטוסי בואינג ** מערכת הדיחוס מזרימה לגוף המדוחס בלבד [ללא תא הסטבילייזר] אוויר בקצב קבוע בסוף המטוס נמצאים פתחי ה OUTFLOW VLV אשר נפתחים/נסגרים בהתאם לדרוש על מנת לשמור על לחץ תקין בתוך המעטפת הדוחסת לכל OUTFLOW VLV יש שני מנועים AC ו DC כל אחד לגיבוי וכל אחד מהם נשלט ע"י CABIN PRESS CONT שנמצא בדר"כ בתא האוויוניקה/תא מטען קדמי למכשיר זה יש פתח סטטי על מנת למדוד את הגובה הברומטרי ואת שיעור הנסיקה/הנמכה של הקבינהברוב המטוסים יהיו זוג קונטרולרים [אחד עובד השני מפקח]. היה והמטוס נכנס למצב של דיחוס יתר ומסיבה כלשהי זוג הקונטרולרים כשל הטייס יוכל לשלוט על ה OUTFLOW VLV ישירות,ובמקרה של כשל מכני ה OUTFLOW VLV קיימת מערכת בשם PRESS RELIFE שלחץ גבוה מאוד יפרוץ אותה אך גוף המטוס ישאר שלם. אז למה אנחנו מרגישים לחץ באוזניים? ובכן נתחיל בגוף האדם יש כאלה רגישים לשינויי לחץ יש כאלה שלא , שנית לפעמים המטוס מוטס ע"י הצוות בצורה חריפה מעט ואז לבקרת דיחוס לוקח קצת זמן להתארגן עם הדיחוס. איכות אוויר: לקוקפיט תמיד יש PACK אוויר בלעדי עם יכולת קביעת טמפ' רק לקוקפיט ומערכת חמצן בלעדית לקוקפיט בחלק מהמטוסים ישנה מערכת הגברת לחות.

למעלה