מערכת גיבורי-על

neron79

New member
מערכת גיבורי-על

שלום לכולם. רציתי לדעת אם יש מישהו בפורום שמשחק "גיבורי-על" בשיטה זו או אחרת. אם כן, הייתי מעוניין לדעת קצת יותר על עולם המערכה שלכם, איך המשחק מתנהל וכו'. הסיבה שאני שואל היא שבעבר (אני כבר די ישיש, עוד מעט בן 28
) רק "נגעתי" ב Heroes" והיא מאוד עניינה אותי. רציתי לבדוק אם יש מישהו בפורום שמשחק במע' כזו (שיטה לא חשובה) ואם כן, איך עולם המע' מתנהל. תיאורים פרטניים יתקבלו בברכה. אני גם שואל כי אני חושב להתחיל לשחק שוב והייתי מעוניין לשחק דווקא משהו שלא שיחקתי אף פעם ומאוד מושך אותי (ע"ע Super-Heroes). תודה Neron.

ננסק

New member
אני מתכנן משחק גיבורי על

בשיטת Mutants and Masterminds, המבוססת על d20. היא מחליפה חלקים גדולים מהמכניקה כדי לתת אופי הולם יותר לגיבורי על (למשל, הם בקושי יכולים למות, אבל אין בכלל נקודות פגיעה או משהו כזה, והיא מבוססת על רכישה בנקודות.), אבל עדיין מספיק קרובה כדי שהחבורה שאיתה אני משחק עכשיו מו"ד לא תיבהל מדי במעבר (הם שחקנים חדשים רובם, לא רוצה לבלבל אותם עם יותר מדי שיטות שונות). עולם המערכה שלי עומד להיות חדש לגמרי, אולי עם טעימות מהעולם הרשמי של M&M. אני מתכוון לקחת הרבה השראה מ-City of Heroes, משחק המחשב המצויין לגיבורי על, וכמובן גם ממרוול (דווקא לא מ-DC, שהסגנון שלהם מוצא חן בעיני פחות). בלי קשר, אני גם משחק עכשיו במשחק פריפורמיסטי בהשראת סדרת הטלוויזיה Heroes, שהוא כמובן באווירה שונה לגמרי. זהו משחק מתח ומסתורין, עם כוחות על לא ברורים וקונספירציות אדירות.

ogmios

New member
מצאת.

כרגע אני לא משחק בז'אנר, אבל בשנים האחרונות הייתה לי מערכה של גיבורי על בארבע צבעים שרצה במשך כשלוש שנים, ומערכה של גיבורי על Dark & Gritty שרצה במשך פרק זמן דומה, שתיהן במהדורה הרביעית של HERO System (תחת חוקי Champions ו-Dark Champions, בהתאמה). בשנה שחלפה הרצתי מיני קמפיין Dark & Gritty במהדורה המחודשת של Dark Champions (מהדורה 5ER). אבל קצת קשה לי לענות בכלליות כזו. תוכל לחדד את השאלה שלך?

neron79

New member
אני מניח

שאני מחפש לשמוע קצת תיאורים של תהלכי משחק, איך השחקנים מתמודדים עם עוצמה כ"כ גדולה וכד'. מה האווירה, איך יוצרים אותה, איך השחקנים מגיבים וכד'. כאמור, "נגעתי" בשיטה לפני 12 שנה (גיל 16) ואז זה גרם להשתוללות מוחלטת של השחקנים - הם בנו גיבורי-על לשם ההשתוללות החסרת רסן של כל אדם המגלה כי ביכולתו כוחות על-אנושיים. אני מניח כי היינו ילדים, אבל זה לא קרה להם כאשר הם שיחקו Shadowrun וכד'. מנצל: האם מישהו מעוניין ליצור קבוצה באזור ת"א? (אני לא משה"ם אבל אשמח לשחק).

ogmios

New member
כמה תשובות

משחק גיבורי על, כמו כל משחק אחר, צריך להתחיל קודם כל בדמיות. סטן לי הבין את זה עוד בשנות השישים, לפני שחביילת דולרים רדיואקטיבית נשכה אותה והפכה אותו מקומיקסאי נעים הליכות לפוץ-על. לדמויות חייבות להיות אישיות, סיפורים ושדים פנימיםי בהן הן נאבקות, אחרת הן נהפכות ללא יותר מסכום הכוחות והחסרונות שלהן. הדבר השני שצריך לדאוג לו הוא העולם. בז'אנר עם כ"כ הרבה אופציות, יותר הוא פחות. אם תרשה לשחקנים לזרקו כל מה שבא להם לתוך העולם, תקבל זוועה שנראית כמו עולם מערכה של ילד בן עשר שקנה את כל ספרי ההרחבה של מו"ד. מקור אחד או שניים אפשריים לכוחות הם די והותר, ושלוש זה כבר גבולי. יותר משלוש כמעט תמיד ייצא מגוחך. ושלישית, הסיפור עצמו. לטעמי, סיפור גיבורי על טובים נוגע ביותר מאשר "הטובים נגד הרעים", או אפילו "הכוחות שלי יותר מאגניבים משלך". סיפור גיבורי על טוב, מבחינתי, עוסק בכל הנושאים שמסביב לכוחות - מקומם בהגדרת העצמית של הדמות, הדילמות המוסריות שהכרח מתלוות לשימוש בהן, היחס של הסביבה אליהם, וכו'.

l o r e

New member
משחק בשיטת Marvel Universe RPG

אני מריץ כרגע מערכת של MURPG, שיטה נטולת קוביות שמבוססת על חלוקת משאבים. המערכה מבוססת באופן חופשי על Age of Apocalypse מהקומיקסים של מארוול. הקמפיין החל עם דמויות אחרות, שהיו אחראיות באופן חלקי (הן היו אמורות לחשוף את המזימה) להשתלטותו של אפוקליפס על ארה"ב. אחרי שהאירוע המכונן - הפצצת מרכזי השליטה של ארה"ב בפצצות גרעיניות הגיע. כל הדמויות הוחלפו והן עסוקות כעת בהקמה של כוח התנגדות אנטי אפוקליפס. במסגרת הקמפיין הן פגשו את הדמויות הישנות שלהן ושאר פרשנויות שלי לגיבורי מארוול ידועים.

l o r e

New member
הרחבה על MURPG

השיטה פשוטה למדי ומאוד גמישה לשינויים ותוספות אם כי היא גם ניתנת בקלות לניצול. אבנים: בניית הדמות והאנרגיה במשחק מבוצעות בעזרת אבנים בשני צבעים - אדום ולבן. ניתן להשתמש בכל סוג של חפץ קטן בעל שני צבעים. עד השתמשתי בכלים של GO, אבנים מהגינה, חיילי שחמט וכו'... ההגדרה הבסיסית היא שאבן לבנה אחת שווה ל-3 אבנים אדומות. אין קשר בין האבנים המשמשות לבנייה לבין האבנים המשמשות את הדמות כאנרגיה וחיים לאחר מכן. בניית דמות: כל דמות מתחילה את דרכה עם 40 אבני בנייה לבנות. בעזרת האבנים הללו הדמות יכולה לקנות תכונות (Strength, Agility, Intelligence, Speed, Durability), יכולות (דברים שהדמות יכולים לעשות באופן אקטיבי ודורשים ממנה השקעת אנרגיה ומשנים (Modifiers, דברים שפעילים תמיד ולא דורשים השקעת אנרגיה). התכונה Durability היא התכונה החשובה ביותר בד"כ היות והיא זו שממנה נגזרת בריאות הדמות (אבן לבנה לכל נקודת Durability), האנרגיה (3 אבני אנרגיה אדומות על כל נקודה) וקצב שחזור האנרגיה (אבן אנרגיה אדומה אחת בכל פאנל לכל נקודה). הקטע היפה בקנייה הוא שכדי לקנות תכונות/כוחות חזקים מאוד, צריך לשלם באופן מצטבר הרבה יותר. לדוגמא: כדי לקנות כוח ברמה של 1 צריך להשקיע אבן אדומה אחת (שליש אבן לבנה) בעוד שקניית כוח ברמה 10 דורשת 15 אבנים לבנות. כך שלמעשה בשביל לבנות דמויות עם כוחות חזקים יותר, בד"כ כל השחקנים קונים חסרונות לכוחות או לדמות באופן כללי. חסרונות לדמות יכולים להיות שונים ומשונים מבעיות פסיכולוגית או פיזיולוגיות, עקרונות נעלים (שמירה מוחלטת על החוק), אויבים מסוכנים וכו'... חסרונות ליכולות יכולים לכלול נזקים סביבתיים, נזק למשתמש, חוסר יכולת לשיפור, עלות גבוהה יותר ואפילו חוסר שימושיות מוחלט המשחק עצמו: הגדרות הזמן במשחק נגזרו מחוברות הקומיקס. כל דמות מבצעת פעולה בפאנל שלה, כשכולם סיימו את הפאנל שלהם עבר למעשה עמוד. מס' עמודים יוצרים חוברת (הרפתקה). סדר הפאנלים בקרב נקבע לפי ה-Agility של הדמות. כל דמות מתחילה עם אבני חיים לבנות ואבני אנרגיה אדומות כמו שתואר לעיל. כל פעולה שהדמות רוצה לבצע, דורשת ממנה להשקיע כמות אנרגיה כלשהי. הדמות יכולה להשקיע אנרגיה עד המקסימום שיש לה בכוח. לדוגמא: דמות עם 7 בקרני אנרגיה יכולה להשקיע בין 1 ל-7 אבנים ביכולת. כמובן, שככל שמשקיעים יותר אנרגיה כך הסיכוי להצליח גבוה יותר. כל דמות יכולה גם לקבל אבנים אדומות מערימת האבנים החיצונית לדמות, כדי להוסיף אותן לפעולה שלה: 1. הדמות מקבלת אבנים במידה ויש לה משנים מתאימים, למשל טפרים סטייל וולברין או יכולת התחמקות רפלקסיבית כמו ספיידרמן. 2. הדמות מקבלת אבנים בהתאם לציוד שלה, למשל חרב גדולה תוסיף אבנים להתקפות פנ"פ. 3. הדמות מקבל אבנים לפי הסיטואציה ושיקול ה-GM, לדוגמא: דמות שהיא חברה של דב"ש, שעומד לבצע פשע כלשהו, תקבל אבן אחת או יותר לשכנע את אותו הדב"ש להמנע מכך. הדמות תקבל או תאבד אבנים בהתאם לטיעון שלה. 4. פלאשבק - פעם בחוברת (הרפתקה) דמות יכולה להכריז על סיבוב פלאשבק מתי שהיא רוצה. בשלב הזה כולם צועקים פלאשבק והמשחק נעצר. הדמות צריכה לתאר אירוע משמעותי בעברה. הדמות זוכה באבן אחת לפעולה אותה ביקשה לבצע ויכולה גם לזכות באבנים נוספות בהתאם לטיב הסיפור והקשר שלו לעניין. הצלחת הדמות נמדדת מול האבנים שהיריב השקיע, מול תכונה התכונה המתאימה או מול מס' שה-GM קובע. הדגמה של עמוד (סיבוב): Charming היא מוטאנטית צעירה, שמצוידת ביכולות חברתיות (דיפלומטיה) ברמה של 6. בנוסף לצ'ארמינג יש משנה (Modifier) בשם שכנוע ברמה 4. צ'ארמינג מנסה לשכנע קבוצת חוליגנים, שתוקפת בית מחסה למוטאנטים לעזוב את המקום. לפני שצ'ארמינג מודיעה כמה אבנים היא משקיעה בעניין, ה-GM מגדיר שמנהיג החבורה ישקיע 3 אבנים ביכולות החברתיות שלו (חבורות רחוב) ויהנה מתוספת של 5 אבנים, היות והוא המנהיג. היא משקיעה 4 אבנים ביכולת החברתית שלה ומוסיפה 4 אבנים מהערימה החיצונית בגלל המשנה שלה. בנוסף השה"מ מעניק לה אבן נוספת בגלל טיעון משכנע. היא מביסה את המנהיג והחוליגנים מתפזרים לדרכם. הדגמה של עמוד בקרב: ונום וספיידרמן נלחמים אחד בשני. כל אחד מהם מגדיר מראש מה יעשה. ספיידרמן - משקיע 4 אבנים באקרובטיקה בשביל להתגונן ו-5 אבנים בקרב פנ"פ בשביל לחבוט בונום. ונום - משקיע 1 בשינוי הצורה שלו, כדי להגן מהתקפותיו של ספיידרמן ויורה לעברו קורים בעזרת קרב מרוחק ב-4 אבנים. בנוסף, ונום משנה את אחת מידיו לפה אכזרי ב-4 ומשקיע עוד 4 אבנים בקרב פנים אל פנים לחבוט בספיידרמן, לסה"כ של 8. שימו לב, השחקנים יכולים לתאר בפרוטרוט את הפעולות שלהם ולזכות באבנים נוספות על תיאורים איכותיים, שמתאימים למצב. ספיידרמן מתחיל את הסיבוב, היות וה-Agility שלו גבוהה מזו של ונום. הוא מתגלגל לו הצידה, מדלג באוויר ומשגר בעיטה לראשו של ונום. ונום משנה את ידו למגן גדול. לספיידרמן יש 5 אבנים בקרב פנ"פ ואילו לונום יש 1 בהגנה, אבל הוא זוכה לעוד 3 אבנים בגלל המשנה Reflexive Dodge, לסה"כ של 4. ההפרש הוא אבן אחת שחודרת ופוגעת בונום (על כל 1-3 אבנים אדומות שחודרות, נגרם נזק של אבן אחת לבנה), שחוטף נזק של אבן אחת לבנה. השחקן של ספיידרמן, שמחליט שעקב הגנתו הרדודה משהו של ונום, הוא כנראה מתכנן התקפה עוצמית במיוחד, מחליט להכריז על סיבוב פלאשבק. המשחק נעצר והשחקן מתאר את הקרב הגדול שלו בעבר נגד ונום ואיך הוא התחמק ממכותיו. ה-GM מחליט לתת לו 2 אבנים להגנה על תיאור מעניין. בפאנל של ונום הוא יורה בספיידרמן קורים ב-4 וזוכה לעוד 6 אבנים מהערימה הכללית (תוספת הנשק של הקורים) ל-10 בסה"כ. לספיידרמן יש בגנה: 4 מאקרובטיקה, 3 בגלל המשנה Reflexive Dodge ועוד 2 בגלל הפלאשבק לסה"כ של 9. לרוע המזל, ונום עובר אותו ומדביק את ספיידרמן לקיר. הוא חובט בספיידרמן באכזריות ב-8 וזוכה לעוד 3 אבנים כי ספיידרמן דבוק לקיר. 4 אבנים אדומות עוברות וספיידרמן חוטף נזק של 2 אבנים לבנות ומתחיל להרגיש שמצבו לא מזהיר במיוחד (6 אבני חיים בסה"כ). לסיכום, מדובר בשיטת משחק דינאמית וזורמת שנותן המון מקום למשחק תפקידים וחוסך השקעת אנרגיה (גלגולי קוביה מיותרים), היות ובכל מצב שבו הדמות שאינה בלחץ מניחים שהיא משקיעה מקס' אנרגיה. החיסרון היחידי במשחק לטעמי הוא שהחוקים קצת לא מאוזנים וניתנים לניצול יחסית בקלות, אבל ה-GM יכול לשלוט בכך כמובן. מצד שני, השיטה פתוחה ומאפשרת להוסיף ולאזן כוחות בקלות רבה, כך שהיא למעשה בלתי מוגבלת ביכולת ההרחבה שלה.

Engelous

New member
Mutants & Masterminds

השיטה אולי נראית כשיטה שמתאימה רק למשחקי ארבעה-צבעים (מוגזם, לא ריאליסטי וכו'), אבל היא מתאימה לכל סוג משחק. היא נותנת גמישות מדהימה בלי להקריב את הפשטות שלה (שזה משהו שקשה לומר על רוב השיטות בעולם). אפשר לעשות איתה הכל (אני מריץ קמפיין כבר 9 חודשים ועדיין לא מיציתי את הניואנסים הקטנים של השיטה), והיא כיפית להחריד. סקרתי את השיטה באורק. אתה מוזמן לקרוא את הסקירה. אני חושב שהכיתוב "The World's Best Superhero Game" שנמצא על הכריכה הוא מאד נכון, בסופו של דבר.

למעלה