מערכים...

nirtheking

New member
מערכים...

אני צריך ליצור מערך דו מימדי שמימד אחד שלו הוא מסוג int ומימד שני הוא מסוג string. יש דרך נוספת חוץ מלהגדיר מערך דו מימדי מסוג object ? תודה

nirtheking

New member
עוד שאלה (Regex)

ב-JS כדי לקבוע שה-Regex יעבור על כל הטקסט ולא יעצור בפעם הראשונה שהוא מוצא את ה-pattern המבוקש הייתי מכריז על Global ביצירה (ע"י האות g). השאלה היא מה המקביל ל-Global באובייקט RegexOptions ? תודה רבה

סומבודי

New member
זה לא ב-RegexOptions

אינני מכיר את ה-REGEX ב-JS, אך ממה שהתרשמתי בדוט נט זה עובד אחרת. בכדי לקבוע בכמה חזרות אתה מעוניין אתה מציב את אחד הביטויים הבאים אחרי הביטוי המבוקש: * לאפס או יותר חזרות + אחד או יותר ? בין אפס לאחד {n} בדיוק n פעמים {n,m} בין n ל-m. ישנם עוד אפשרויות.

nirtheking

New member
זה לא כוונתי ../images/Emo13.gif

נגיד לי את המחרוזת הזו: b3df5r43kx (סתם לדוגמא) ואני רוצה להוציא ממנה רק את המספרים אז ב-JS הייתי עושה ככה:
var text = "b3df5r43kx" var onlyNumbers = text.replace(/\D/g,"");​
ואז זה היה עובר לי על כל הטקסט ולא אחרי המציאה הראשונה שהיא b ואז נעצר. את מה שאתה רשמת אני יודע אבל אילו תווים שבאים אחד אחרי השני ז"א אם היה לי מחרוזת כזו: "bvbvbvvbvbfbfdh4343bvbvbv" והייתי עושה את ה-RegExp הקודם בתוספת {1,} אז זה היה מוחק לי את כל הטקסט עד המספר ולא מעבר לזה. לכן אני צריך את האפשרות ל-global מה שאני לא בדיוק מוצא כאן ב-Regex (וזה אמור להיות
)

סומבודי

New member
יועיל

אם תיתן דוגמא מפורטת יותר. מהי המחרוזת הנתונה, ומה אתה מנסה למצוא בה?

nirtheking

New member
זה לא ממש משנה מה המחרוזת

כי היום זו תהיה המחרוזת הזו ומחר זו תהיה מחרוזת אחרת. השימוש ב-Global אצלי הוא רב. במקרה הזה אני צריך להוציא מספר ממחרוזת: AQ_nQ כאשר n זה המספר. ואם נגיד אני רוצה למצוא כתובות http בתוך הטקסט שלי ? אז אני אשתמש ב-RegExp הבא:
\bhttp\:\/\/(www\.)?.+\b​
אבל כדי למצוא את כל הכתובות אני זקוק ל-Global . ועוד שאלה בנושא של ה-Regex : למה אני צריך להכניס את התבנית שלי כמחרוזת זה מחליא
(לשכפל escaping
)

סומבודי

New member
אתה עורך השוואות מיותרות

ב-.NET זה עובד אחרת. עצתי לך, הורד תוכנה בשם The Regulator. התוכנה מאפשרת לך לבדוק במהירות Regex-ים. כמו כן, יש שם מדריך תמציתי מעולה שיכניס אותך לעניינים.

nirtheking

New member
יש לי בעיה קטנה עם התוכנה

היא לא מותאמת ל-dotnet 2b ואני לא יכול להתקין אותה. אבל אני לא רוצה לחזור ל-dotnet 1.1 sp1 כי כך אני אוכל ללמוד גם כלים יותר מתקדמים. יש תוכנה אחרת ?

סומבודי

New member
ככל הידוע לי

אין שינויים מהותיים בנושא זה. אתה יכול ללמוד את המחלקה מ-1.1 ולהשתמש בצורה זהה ב-2.0.

gilad g

New member
עצתי לך:

אם אתה לא מתכוון לפתח ל-1.1, תתקין רק את ה-runtime שלה - כדי שתוכל להריץ תוכנות net. אחרות (כמו regulator, reflector, וכו')

סומבודי

New member
ייתכן שאתה מתכוון

ל-ArrayList. אמנם הוא לא דו מימדי, אך ייתכן וזה מה שאתה מחפש. HashTable גם עשוי לענות על צרכיך. אפשרות נוספת היא להגדיר מחלקה או מבנה עם שני השדות, וליצור מערך שלו.

itzikbs

New member
למה אתה מתכוון מימד אחד INT ???

למה אתה מתכוון מימד אחד INT והשני STRING ??? מה הכוונה שלך בדיוק ??? נניח Arr[][] Arr[0][0] יהיה INT Arr[0][1] יהיה STRING מה זה ??? נדמה לי שלא יהיה לך מנוס מלהגדיר מערך OBJECT כפי שאמרת או STRING ולבצע CASTING או זה או שלט הבנתי את שאלתך ...

nirtheking

New member
...

אכן טעיתי בניסוח. אם מערך דו מימדי מסוג int אני עושה כך:
int[,] intArray = new int[5,2];​
עכשיו כשאני מכניס אני צריך לעשות כך:
intArray[0,0] = 1; intArray[0,1] = 2;​
אני רוצה להכניס באיבר [0,1] מחרוזת. אני יודע שבמקרה הזה זה לא יתבצע. השאלה שלי מה אני צריך לעשות כדי שאני אוכל להכניס באיבר אחד int ובשני מחרוזת? האם יש אפשרות אחרת מלעשות מערך מסוג object. תודה

סומבודי

New member
עברית אתה קורא?

לא נעים לטרוח לתת תשובה ולגלות שלא עיינת בה. עיין בפתרונות שהצעתי. כמו כן, אם תפרט יותר את הסיטואציה (האם יש קשר בין המספר למחרוזת? האם המספרים הם סידוריים? האם המחרוזת מתארת את המספר?) נוכל לעזור לך יותר.

nirtheking

New member
קראתי ואני עדיין בודק אותן ../images/Emo13.gif

ואני קורא עברית
תודה ששאלת יש לי טופס מסויים שנבנה דינמית ע"פ שאלות שבאות מהמסד. יש לי שאלות פתוחות ושאלות אמריקניות. בשאלות הפתוחות אני צריך לשמור את המס' של השאלה (שזהו השם של הפקד בנוסף לכמה אותיות - ID לא יכול להיות מספרי) והתון נכתב ע"פ המשתמש כדי להכניס למסד אני צריך שיהיה דיוק והתאמה בין המספר של השאלה לסוג התשובה שהיא מכילה. ולכן חשבתי שמערך דו מימדי יהיה הפיתרון הטוב ביותר לסיטואציה. אני לא ממש מכיר את HashTable ואני עדיין רק קורא (ומנסה להבין אותו) ב-MSDN לגביו. תודה על העזרה אנשים

סומבודי

New member
הגישה היעילה ביותר

במקרה זה, לדעתי, היא לבנות מחלקה אבסטרקטית שמייצגת שאלה, ושתי מחלקות, שאלה פתוחה ושאלה אמריקנית שיורשות ממנה. כך תוכל גם ליצור פקדים שמבוססים על המחלקות, ולתת גמישות לתוכנה שלך. ייתכן שמערך עונה על הצרכים שלך ברגע זה, אך קרוב למדי שתיאלץ לכתוב מחלקות במוקדם או במאוחר.

nirtheking

New member
ספרים ../images/Emo13.gif

האם הספר הבא הוא ספר טוב ללימוד ASP.NET

Programming Microsoft ASP.NET by Dino Esposito ISBN:0735619034 Microsoft Press © 2003​
אם לא אז האם יש לכם המלצות על ספר באנגלית ?

למעלה