מערכות מידע

dana932

New member
מערכות מידע

היי, אני בוגרת תואר ראשון בכלכלה ועובדת בתחום.
אני ממשיכה לתואר שני ומתלבטת לגבי תואר שני במערכות מידע. יש לציין שאני מתחברת לשני התחומים ויצא לי לעבוד בשניהם. אשמח לשמוע מאנשים שמכירים לגבי המסלול באוניברסיטת חיפה- ראיתי שזה המסלול היחיד לתואר שני במערכות מידע.
תודה לעונים

alien life form

New member
יש לפחות שני תארים נוספים שפתוחים לבעלי תואר בכלכלה

בהנחה שאת עומדת בתנאי הקבלה. הנדסת תעשיה וניהול עם התמחות במערכות מידע באב"ג ומערכות מידע במסגרת ביה"ס לניהול באת"א. שני התארים ברמה גבוהה מאד ויש ביקוש מתמיד לבוגרים, במיוחד כאלה עם ניסיון.

dana932

New member
מערכות מידע

תודה על התגובה המהירה. לפי מה שהבנתי באת"א זהו MBA תואר שני במנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע- איך מסתכלים על התואר הזה בשוק העבודה? זה הרי לא תואר במערכות מידע. לאיזה סוג עבודות התואר פונה?

alien life form

New member
לא, זה משהו אחר, אני מדבר על MSc במערכות מידע

או בשמו המדוייק והמלא

ניהול טכנולוגיה ומערכות מידע (.M.Sc)

חפשי בפקולטה לניהול.

יש דיעות לכאן ולכאן מה עדיף, אישית אני לא מחזיק הרבה מה MBA אבל רבים חושבים ההיפך. אמנם אני למדתי מדעי המחשב אבל יש לי וותק של 28 שנה במערכות מידע, משמש כיום סמנכ"ל מערכות מידע בחברה בצפון.

dana932

New member
מערכות מידע

תודה רבה, קודם לא בדיוק הבנתי מה התוכנית אומרת. האם זה מסלול שכדאי ללכת אליו מתחום של כלכלה כדי להשתלב בתפקידים כמו ניתוח/איפיון/הטמעה של מערכות מידע? התוכנית מוכרת למעסיקים?

alien life form

New member
תואר טוב לתפקיד של מנתח מערכות באגף מערכות מידע

טיפ: חשוב מאד לתגבר את הידע התיאורטי בקורס מעשי בבסיסי נתונים ו-SQL. אם אין קורס כזה ברשימת קורסי הבחירה לתואר, לקחת מחוץ לתואר. למשל באוניברסיטה הפתוחה.

לזכור שכעבור כמה שנים הניסיון הופך יותר חשוב מהתואר.

סיכויי ההשתלבות בעבודה הראשונה אחרי התואר תלויים בציונים וניסיון הקודם אם יש. בפועל כולם מוצאים עבודה אבל יש עבודות שתרצי יותר מאחרות.

למעלה