מערכות הפעלה

MmMm20

New member
מערכות הפעלה

שלום, אני מעונין לדעת על מערכות הפעלה, איך הן עובדות והכל. אני עשיתי קורס במערכות הפעלה ולכן אני מדבר על משהו של מתקדמים. אז אם למישהו יש מקורות של זה באינטרנט, או יכול להמליץ לי על ספר, אני אודה מאוד. תודה מראש!

vinney

Well-known member
יש את הספר של טננבאום למשל

לא יודע אם אתה מכיר... באיזו מסגרת עשית את הקורס? במה בדיוק אתה רוצה להתעמק?

MmMm20

New member
עשיתי קורס במסגרת התואר שאני עושה במדעי המחשב

באת"א... קורס מעניין אבל לא מעמיק במיוחד. אני רוצה להתעמק יותר בקטע של הרשת והזכרון של מערכת ההפעלה. אני לא מכיר את הספר של טננבאום, עד כמה הוא מתעמק בעניין? אגב, אני רוצה ללמוד דברים פרקטיים שקשורים למערכת ההפעלה. תודה.

vinney

Well-known member
יש שני ספרים של טננבאום

אחד מתייחס לרשתות (אין שום קשר למערכות הפעלה אגב), והאחר למערכות הפעלה (שכולל שיטות שונות לניהול זכרון ותהליכים, ואבסטרקציה לחומרה, אלה התפקידים של מערכת ההפעלה).
A. S. Tanenbaum, Modern Operating Systems, 2nd ed. (Prentice Hall, 2001). A. S. Tanenbaum, Computer Networks, 4th ed. (Prentice Hall, 2003).​
הספרים האלה משמשים את הקורסים המתאימים של האוניברסיטה הפתוחה, ונחשבים לטובים בתחומים הנ"ל. עוד ספר שיכול לעניין אותך (ומשמש כספר הקורס של קורס אבטחת מערכות מחשב באו"פ) הוא הספר הזה:
C. P. Pfleeger and S. L. Pfleeger, Security in Computing, 3rd ed. (Prentice Hall, 2003).​
בנוסף, כמובן, יש ספרים שמתעמקים ספציפית בנושאים מסוימים, ובספרים של טננבאום ופליגרים יש הפניות למקורות טובים מאוד בתחומים האלה. את כל אחד משלושת הספרים לדעתי תוכל למצוא בכל ספריה אקדמית.

johnny d

New member
הספר שלו סוגר כל פינה אפשרית

שקשורה למערכות הפעלה. לרשתות תקשורת אין שום קשר לעניין. דרך אגב הבחור כתב מערכת הפעלה בעצמו (עד כמה שזכור לי מקווה שאני לא טועה).

למעלה