לא פסלתי את הפירוש שלך
ואני מצטערת אם ככה נראה. זה פירוש לגיטימי ואחד הפירושים שהעברתי בראש לאחר הקריאה. מה שפסלתי (ואולי לא ניסחתי את זה כהלכה) זה את האופן שבו ניסחת את זה, שממנו השתמע שיש פירוש אחד ושורה תחתונה אחת וזהו. לזה התכוונתי בפישוט היצירה, לא לפירוש עצמו. בכל אופן, את עדיין כותבת "לי נראה העניין לא כמו פרשנות (שלי) אלא פשוט זה מה שנכתב שם למטה". אני לא מאמינה ששום דבר הוא פשוט מה שיש שם, ועוד פחות כשמדובר באמנות. אני מאמינה שאנשים שונים יראו דברים שונים, ולאף אחד אין זכות להגיד שמה שהוא רואה זה מה שיש ואם מישהו אחר רואה משהו אחר אז הוא מטומטם/בור/לא מבין כלום באמנות. החוויה שלך של היצירה היא תוצר של החיבור של היצירה לקורא/צופה/צורך. נורא תלוי מה את מביאה לזה; איזה מן בן אדם את, איזו מודעות יש לך לנושאים מסוימים, האם את מכירה יצירות שונות מאותו ז´אנר. מכיוון שאין שום שני אנשים שהם זהים, גם לא יהיו פירושים זהים. ובעולם של ריבוי פירושים, מי בדיוק יכול להיות האסמכתא שתטען שהיא יודעת את האמת האחת? דבר אחרון, כשאני מדברת על מורכבות אנושית אני לא מזלזלת בעובדה שיש בעיות שצריך לטפל בהן. כשאת מציעה "לקרוא לילד בשמו" את יוצאת מהנחה שאני ואת מסכימות מהו השם של הילד, וזה לא תמיד המצב.