מערכה תקופתית

Nightborn

New member
מערכה תקופתית

אני וכמה מחברי יצרנו מערכת D&D המתרחשת בתקופה המקבילה לרוקוקו (התקופה של לואי ה-16, שהסתיימה במהפיכה הצרפתית). הרכב הדמויות בעייתי במקצת, משום שהוא כולל בני אצולה, מלוכה ובני המעמד הבינוני והנמוך, מה שמקשה על בניית הרפתקאות. אם מישהו יוכל לתת לי רעיונות להרפתקאות במערכה כזו, אודה לו מאוד. בנוסף, תהינו לגבי חפצי קסם. בתקופה הנתונה (מקבילה ל-1760-1800) יש שימוש בנשק חם, לכן שריונות אינם בשימוש. האם זה אומר שכל הדמויות חשופות ונטולות הגנה? בנוסף, איך ניתן להחליף את כל השריונות הקסומים ושאר חפצים שאינם רלוונטיים?

אנשים המשיכו להשתמש בשריון גם

בתקופות מאוחרות יותר. למעשה אפילו במלחמת העולם הראשונה עוד היו כאלה שהשתמשו בשריון. מה שכן, כמובן שלאחר המצאת הנשק החם השריון החל להיות פחות יעיל ולכן כבר לא נהגו ללבוש שריון מלא (כמו האבירים) אלא בעיקר שריון חזה וקסדה (כמו למשל אצל הקונקויסטדורים הספרדים). כמו כן שימוש בשריון בדרך כלל היה מוגבל בעיקר לפרשים ופחות אצל חיל רגלים. בעניין צירוף הדמויות לקבוצה אחת, אפשר למשל שהאצילים יהיו קרובי משפחה, בעוד שבני המעמד הנמוך יותר יהיו משרתים של האצילים או חיילים בשירותם.

JuffoWup

New member
אפשר לקחת כהשראה את העולם של

שמשות דועכות (Fading Suns). אמנם הוא עתידני; אבל הוא עם המון מוטיבים של שיתוף פעולה בין אצילים והפמליה שלהם.

Nightborn

New member
אין פיאודליזם במערכת ה-D&D הנ"ל

השלטון הוא כעקרון מונרכיסטי, אבל אני מודה לך מאוד על הרעיונות.

אני לא כל כך רואה את הקשר לפיאודליז

ם. אני מניח שאתה מתכוון לעניין של צירוף החבורה, ובכן גם הרבה לאחר ביטול הפיאודליזם עדיין היה מקובל שלאצילים יש משרתים ובני פמליא שמלווים אותם.

אצילים מסתובבים עם קרקס שלם

זה יכול להגיע למצב בו אציל אחד מסתובב עם משרת אישי, טבח, רכב, שומר ראש, ונפקנית. וזה רק אציל אחד. מכיוון שהחבר'ה האלה מאוד נהנים זה מחברתו של זה, תאר לעצמך מה קורה במפגש של כמה אצילים...

זה לא חייב להיות קרקס,

למשל בחבורה של ארבעה שחקנים יכול להיות ששניים יהיו אצילים, נניח שהם אחים כדי שתהיה להם סיבה טובה להיות ביחד תמיד. שחקן שלישי יכול לשחק את ראש המשמר של משפחת האצולה, רב אמן בלחימה שתפקידו להיות שומר הראש הפרטי של האצלים. והשחקן רביעי משחק משרת של אחד האחים האצילים (שבעברו היה גנב ונוכל לא קטן ועדיין זוכר את הכישורים הישנים שלו).

זה הכיוון

גם האביר מימי הביניים לא היה פרש בודד. הוא פעל ביחידה שנקראה "רומח", שכללה פרט לאביר עצמו גם נושא כלים ו/או קשת, ולפעמים גם מנהל אחוזה חמוש ובחור שנקרא "סרג'נט" שהיה מצוייד כמו אביר אבל לא היה אציל.

נכון, ואם אני זוכר נכון בפנדרגון יש

הצעה כזאת שהחבורה תהיה מורכבת משחקן אחד שהוא אביר, ושחקן אחר שהוא פייז' של האביר, נושא כלים וכדומה.

Super Monkey

New member
קטע נחמד לרעיון האצילים+משרתים

הזכיר לי את הסדרה הישנה "הצרעה הירוקה" שמספרת על מליונר עם נהג (ברוס לי) שהיו הופכים בלילה לסופר גיבורים ולמרות שהמליונר היה מקבל את כל הקרדיט ברוס לי היה זה שבפועל מכסח את הרעים. הרעיון למשחק התפקידים בצרפת: אציל רברבן שטוב יותר בלרדוף אחרי נשים (אחראי יותר לצד ה"בלשי" בסיפור) ומשרתו הצנוע שהוא סייף אומן שמומחה בחרב אבל ביישן בדיבור. כל אחד יכול לקדם את הההרפתקה מזווית שונה. פרט טריוויה לא קשור: התלבושת של חברי ה"קרייזי 88" מקיל ביל 1 הן אותן תלבושות שלבש ברוס לי בסדרה הנ"ל בעוד התלבושת של אומה תורמן היא מחווה לסרט שברוס לי התחיל לצלם אולם לא סיים בגלל מותו המסתורי.

והמקור - באטמן

המליונר, המשרת, הבת של המשרת, והילד מהרחוב. כולם בחבורה אחת. פתרון יפה לבעיית פערי המעמד, הוא לזרוק את הדמויות למקום בו לאלו אין חשיבות, והאווירה לוחצת ודורשת שיתוף פעולה כדי להסתדר - ניצולי ספינה טרופה באי בודד, אסירים בכלא, גולים בארץ גזירה.

Super Monkey

New member
כן אבל לזרוק אותם לאי בודד

מוציא את כל הכיף מהקטע של לשחק בתקופת לואי ה-14 בצרפת. האווירה זה כל הקטע... אגב באותה תקופה בצרפת גם היה עוד מעמד בין פשוטי העם לאצילים וזה הבורגנות - אנשים עשירים עם כוח והשפעה ללא תואר אצולה.

הם תמיד יכולים לחזור הביתה

לאחר שהפכו לחברים טובים למרות הבדלי המעמד, בעקבות החוויות המשותפות. אם אני זוכר נכון (העת החדשה המוקדמת היא תחום שאני פחות מתמצא בו מאשר כמה תקופות אחרות) בצרפת של אותה תקופה, הייתה אצולה פקידותית של כל מיני קומבינטורים שזכו לתארי אצולה מהמלך תמורת שירותיהם הטובים. האצילים ה"אמיתיים" שקיבלו את התארים שלהם מאבות-אבותיהם הגיבורים, די תיעבו אותם. יכול להיות שכבר קראתם את זה, אבל אם לא, אולי המאמר הבא יכול להועיל, למרות שהוא יותר תיאורטי-כללי מאשר היסטורי:

ותוספת לגבי קיל-ביל

ברוס לי שיחק כאמור בתפקיד משני בסדרה "הצרעה הירוקה" משום שבאותה תקופה היה יחס גזעני מאוד כלפי אסיאתים. מסיבה זו הוא הפסיד גם את התפקיד הראשי בסדרה המצליחה מאוד "קונג-פו" (זוכר את דבריו של סמואל ג'קסון בסוף pulp fiction לגבי קֵיין?). מי שזכה בתפקיד היה לא אחר מאשר דיוויד קראדין שמשחק בקיל-ביל את ביל. כך שכאשר אומה תורמן בלבוש של בגדי ברוס לי בסוף מכסחת את קראדין יש בכך מעין סגירת מעגל.

tapas tapas

New member
זו הייתה אמורה להיות שאלה/הצהרה

כלומר, רציתי לכתוב סימן שאלה אבל לא היה מקום. אבל מצד שני אני גם שואל את זה בתור הצהרה שבדרך כלל רואים אותו בסרטים בלי חולצה

Super Monkey

New member
לא בדיוק

דבר ראשון ברוס לי עשה כולה 4 סרטים לפני שהוא מת. בדרך כלל הוא מתחיל עם בגדים רגילים, מתחיל קרב עם 2-3 טמבלים, פתאום מופיעים משום מקום איזה 500 נינג'ות ואז הוא מוריד את החולצה ומכסח את כולם. הדמות שמתחילה ללא חולצה זה ליו-קאנג ממורטל קומבט שעוצב בהשראתו.

Serpent Axis

New member
היו לו לפעמים בגדי טריינינג צהובים

כאלה עם פסים שחורים... כמו של אומה תורמן...

Super Monkey

New member
הוא דווקא היה מחליף הרבה בגדים

את הסרטים למשל הוא היה מתחיל תמיד עם חליפה ועניבה. המכנס השחור היה הסמל המסחרי שלו לסצינת הסיום. את הטרנינג הצהוב הוא לבש בסרטו האחרון שהוא מעולם לא זכה להשלים אותו בגלל מותו המסתורי והוא הושלם בעזרת כפילים. (בדיוק כמו "העורב" עם הבן שלו...מזל נאחס למשפחה הזאת...)

למעלה