מערכה תקופתית

Serpent Axis

New member
בד"כ לא הייתה לו מילה בקשר לבגדים

שים לב שלפעמים הוא מוריד חולצה כי קרעו לו אותה (כמו ב"Enter the Dragon")

Super Monkey

New member
הוא היה שותף בכיר בהפקה

בטח שהיתה לו מילה בבחירה של הבגדים. החולצה נקרעה כי ברוס לי החליט עם הבמאי: בוא נקרע את החולצה ונעשה קלוז-אפ על הפרצופים המצחיקים שלי

Serpent Axis

New member
שכחת מה כתבת מקודם על מצב הסינים

בקולנוע באותם זמנים? הוא צ'ינקי! מי שואל אותו?

Super Monkey

New member
ברוס לי לא היה בדיוק "סיני"

עד שברוס לי זכה לעשות סרטים הוא כבר היה במעמד של כוכב לאחר הופעה בכמה סדרות בטלוויזיה (כמו "הצרעה הירוקה" שהיתה מאוד מצליחה). בכל ארבעת הסרטים שהוא השתתף הוא גם היה שותף בכיר בהפקה (פשוט תראה בכתוביות של הסרט), ככה שכשהוא הגיע להונג קונג לצילומים הוא היה על תקן אמריקאי שבא לשכור עבדים. אותו דבר עושה היום גם ג'קי צאן. זה לא רק תופעה של פעם. למרות שהיום הסרטים ההונג קונגיים ברמה של הוליווד (בהזדמנות זו המלצה: "מדורי הגיהנום" 1,2,3... פשוט משובח)

Nightborn

New member
אין צורך להסביר לי את זה. ../images/Emo3.gif

אני מודעת לכך. רק רציתי להסיב את תשומת לבך שלאצילים אין צבא משלהם במערכת שלטון כזאת, ולמעשה אין להם קיום כמעט בלי המלוכה.

Sabre Runner

New member
Wiki For it

דבר ראשון, גש לוויקיפדיה וחפש את הדברים שאתה בדילמה לגביהם. זה מה שאני עשיתי במקרים מסויימים. דבר שני, למרות שהיה נשק חם זה לא אומר שלא השתמשו בשריונות. בתקופת הקריביים היה להם נשקים חמים (Flintlocks) והם עדיין השתמשו בשריונות (לפחות חיילים לפעמים). למה? כי הכדור חודר השריון לא הומצא יחד עם אבק השריפה. כדורי 5.56 בעלי שפיץ (Spitzer-Pointed) לא היו קיימים אז. היו להם כדורים... כדוריים. אלה אפשר היה להסיט עם שריון מתאים (ע"ע Ironclads) או לספוג עם שריון מתאים.

כמה נקודות

א) תשיגו את הכרך הרלוונטי לתקופה מהסדרה השחורה של טיים-לייף על התקופות הגדולות בהיסטוריה. אאל"ט זה יהיה "עידן המלכים" - יש שם המון תוכן יפה. ב) רעיונות להרפתקאות: גנוב מספרים - "סקרלט פימפרנל" (חלק מהסדרה תורגם לעברית), "בימי שלטון האימים", או "בין שתי ערים". אם אתה מתעניין פחות במהפכה ויותר בחיים הדקדנטיים של האצילים, תקרא את "יחסים מסוכנים". הרפתקאות יכולות להיות גם בסגנון שקצת יותר מזכיר את התפיסה המקובלת של מו"ד, כמו "לפרוץ לבסטיליה ולחלץ את פרנץ", "לחדור לאחוזה של הדוד סלבדור ולהסתלק עם חפצי ערך" או "לסכל את מזימותיו האפלות של הכומר שעוסק בכישוף שחור". הדמויות תמיד יכולות לעשות כמו לפאייט וללכת לעזור למורדים באמריקה, או לשחזר פרקים מסדרת הפעולה הרומנטית "שארפ" ששודרה בעבר בערוץ הראשון ועסקה במלחמות הנפוליאוניות (יצא לה אפילו משחק לוח בשם "המתקפה של שארפ") ג) אפשר בהחלט לקבץ דמויות מרקע חברתי שונה. הם יכולים להיות אצילים דלי-ממון, ידידיהם המתעשרים החדשים מהמעמד הבינוני, ומשרתיהם של אלו ואלו. תמיד אפשר גם לשחק בן אצילים שאיבד את מעמדו בגלל מהפכה או תככיו של דודנו המרושע אנטון, וכעת מסתתר בין פשוטי העם. ד) שריונות בהחלט היו בשימוש במידה די מצומצמת. למרות שקליע רובה מסוגל לחדור שריון לוחות, בשדה הקרב יש גם נשק קר, וגם אם השריון לא יחסום את הקליע, הוא יכול להגן עלייך מרסיסים וריקושטים. ולכן, עדיין ניתן לראות פה ושם קסדות ולוחות-חזה גם במהלך המאה ה18, אם כי לקראת הסוף, הם בהחלט נעלמים. ה) איך מחליפים שריון? הדמויות פשוט נאלצות לתפוס מחסה כשיורים עליהן. במידה ויש קרב פנים-אל-פנים, תצטרך ליצור מערכת כלשהי של גלגול הגנה כנגד ההתקפה, כדי לשקף נסיון פעיל להתחמקות. 1ק20+תוסף זריזות+דרגה יכול להיות פתרון מספיק, גם אם פרימיטיבי ומסורבל מעט (שווה לבדוק שיטות אחרות, אבל לא מחייב). ו) קסם? התקופה היא תקופת ההשכלה והנאורות. קסם לא כל כך במקום כאן. יחד עם זאת, אתה יכול לשלב אותו במידה שנראית לך ראוייה. עוד רעיון ניתן לבסס על הספר הבאמת-מוזר "מילון למפרייר" שהוא "סייברפאנק במאה ה18" - זו תקופת מנגנוני השעון המצועצעים והמחוכמים, וניתן לפזר פה ושם בעולם המשחק דמויות ששריריהן מוגברים בקפיצים וגלגלי שיניים, בעוד תיילי כסף וזהב השזורים בעצביהן שולטים בפעולותיהם. את מקום חפצי הקסם יכולים לתפוס מנגנונים מכניים סבוכים...

Nightborn

New member
קסם במערכה מתקדמת-

אני לא מתכוונת ליצור מערכה שמתרחשת דווקא בצרפת בתקופת לואי ה-14 עד ה-16, אלא בעולם מערכה אחר לחלוטין (שיצרנו לפני כשנה), שבו קיים קסם, למרות שלא בכמות המצויה בעולם המערכה של מו"ד, והוא אינו נפוץ באותה מידה. רוב הלחשים בעולם המערכה שלנו הם לחשי קודש, וכן לחשי אוב ומעט יחסית לחשים ממסורות אחרות.

חשבת אולי על שיטת משחק אחרת?

בלי להכנס לוויכוח הישן נושן סביב מו"ד. אני חושב שבאופן ספציפי כשמדובר על מערכה בתקופה (פסאודו) היסטורית כזאת, מו"ד היא לא בדיוק השיטה הכי מתאימה. יש שיטות שבנויות ממש סביב התקופה הזאת, כמו למשל lace and steel או castle falkenstein. גם שיטות ג'נריות רגילות יכולות להתאים לתקופה כזאת.

אולי שיטות גנריות באמת יתאימו כאן

אני לא אתפלא אם יש לגורפס משהו כמו "גורפס: נפוליאון". פלדה ותחרה מתרחשת בתקופה מוקדמת מידי, וטירת פלקנשטיין - בתקופה מאוחרת מידי.

דווקא לא נראה לי שיש בעיה עם השיטות

הללו, lace & steek מתרחש בעולם מקביל למאה ה-17 שלנו, אבל כלי הנשק החמים שבו קצת מתקדמים יחסית לתקופה, ו falkenstein מתרחש בעולם מקביל לתקופה הויקטוריאנית שזה מקביל למאה ה-19, אבל לא נראה לי שתהיה בעיה להסב שיטה כל כך rules lite כדי שתתאים לתקופה המדוברת.

עוד מקור השראה שנזכרתי בו

ראית את הסרט "אחוות הזאבים"? סרט פעולה לא רע, באווירה פנטסטית, שמתרחש בצרפת של אותה תקופה. החסרון היחיד - הוא דובר צרפתית. להיות הסרט צרפתי ולא אמריקאי, יש כמה השלכות מעניינות. היחס הציני והמזלזל בדת שמוצג שם, למשל, הוא משהו שלא היה עובר בהוליווד. וגם העובדה שלמרות אהבתו הטהורה לבחורה החסודה, הגיבור לא רואה כל פסול בבילוי בבית זונות.

0Pandemonium0

New member
את מתכוונת לפנטזיה נמוכה (ככה

הגדרנו את זה כאן בסוף, לא?
), כלומר עולם שיש בו קסם, אבל מעט, וגם המעט שיש-לא ברור אם הוא בכלל אמיתי ופועל (אולי אצלכם כן, אבל זה לא משנה). אתם יכולים להמציא לכם גם דברים במקום לקחת שיטה קיימת כמו מו"ד, זה קשה, אבל כיף יותר. אם כבר להמציא עולם, תמציאו גם מכניקה למשחק.

אצולה ופשוטי עם

זה לגמרי תלוי בהתייחסות של העולם שלך לאנשים שהם אצילים מול אנשים שהם לא. אני וחבר שלי מריצים קמפיין שמבוסס על העולם של "שיר של אש וקרח", שם האצילות ו/או האבירות של אדם הם גורם מאוד חשוב מבחינת המוניטין וההשפעה החברתית שלו. פשוטי העם ביבשת ו'סטרוז נמצאים בחיסרון ענק מול אצילים, אפילו כאלו שאין להם שליטה ישירה עליהם. כרגע אנחנו מריצים לשני פשוטי עם ואביר (היה אציל, אבל הוא סוג של פרש), ואחת הבעיות הגדולות היא בעיית הגישה לאצילים אחרים, ורמת ההתייחסות שנותנים להם. אם יש לך תואר אז אציל אחר יהיה מוכן לקבל אותך ולהקשיב לך, גם אם הוא לא חייב לתת לך עזרה. למילה שלך יש משקל מסוים, ואולי אפילו תוכל להשיג ראיון עם בעלי תפקידים חשובים בחצר המלך. לפשוט עם, לעומת זאת, אין שום אפשרות כזו. מנגד, שיחקתי במשך זמן מה בקמפיין של Birthright. מדובר בעולם מערכה שהמערכת הפוליטית שלו הרבה פחות מתוחכמת, ובנוסף, האצילות מבוססת על סוג של Blood Magic. ההתייחסות הפילוסופית לאצילות שונה לחלוטין: אתה לא אציל בחסד, אלא בזכות. הדם שלך נותן לך אפשרות להשתלט על אזור או מוסדות, וליהנות מהשליטה בהם, ואכן ניתן להשיג "דם אצילי" בלידה לאציל אחר, אבל ניתן להשיג אותו גם מהריגת אצילים. פירושו של דבר שפשוטי עם מוצלחים (קרי, דמויות שחקן שעושות הרפתקאות) די מהר יכולים להשיג דם אצילי שכזה, וליהנות מהיתרונות שלו. אפילו שהתחלנו בתור משפחה של פשוטי עם, הצלחנו בצורה הדרגתית לצבור השפעה ומעמד, בגלל שיש ניידות אל תוך מעמד האצולה. במידה ואתה בוחר בסוג הראשון של אצולה, ולוקח חלק מהרעיונות שהציעו כאן (למשל אצילים שהם קרובי משפחה ופשוטי עם שהם המשרתים שלהם) אתה צריך לשים לב לבעיות שעלולות לצוץ מגישה כזו. שחקנים שמשחקים דמויות פשוטות עם עלולים להרגיש שהדמויות שלהם תורמות פחות ומקבלות פחות הכרה על אותם מאמצים. ההתמודדות הטובה עם זה יכולה להיות, לדעתי, לנצל את ההבדלים במעמד גם לכיוון השני. אצילים, למשל, סובלים מכך שמכירים אותם. הם צריכים לשמור על התנהגות מסוימת שפשוטי עם לא חייבים. פשוט עם יכול להסתובב עם אנשים מפוקפקים, לאסוף מידע ברחובות ובסימטאות, להשתתף בקטטות ולהתהולל, בעוד שאציל עלול לאבד את יוקרתו וממעמדו. בנוסף, יש פשוטי עם שלא יסכימו להתרועע עם אצילים או לדבר איתם - בשביל אנשים כאלו, אנשי קשר מהמעמד הנמוך יכולים לעזור מאוד.

shadowfax

New member
לWHFRP יש משהו בסיגנון

בעולם של השיטה יש את "האימפריה" שהיא מבחינה היסטורית יותר דומה לתקופה שאתה רוצה, בעיקרון האימפריה עברה ממונרכיה פאודלית לכיוון יותר חופשי עם התחזקות מעמד הבניים של הסוחרים- אצילים קיימים אבל כוחם נחלש למול העוצמה הפיננסית כך שיתכנו אצילים ואוספי אשפה ביחד בחבורה, אתה צריך לזכור שלא כל אציל חיי חיי מותרות ישנם אצילים שאיבדו את הונם, אצילים רק בגלל שולשלת, "אצילים" שקנו את התואר ועוד... במערכה עצמה נשקים קסומים וחפצים הם יקרים ונדירים כך שאין בעיה ממשית- אבל אתה צריך להניח שסה"כ העולם התקדם קדימה ועבר הלאה וחפצים כמו שיריון לוחות 3+ סביר להניח ששוכבים בתצוגה באיזו טירה ישנה להוכחה לעוצמת השולשלת או לחילופין זרוקים בעליית הגג מאחר והם כבר לא בשימוש, מוצר חדש יוציא מוצר ישן מחוץ לשוק- הרי מי יודע כמה חרבות ברונזה קסומות נזרקו לאחר המצאת הברזל? ולכן השאלה היא עד כמה אתה רוצה את החידושים? מרגע המצאת הנשק החם ישנם כמה מהלכים שקובעים את מהירות התפתחותו החל מהמוסקטים הישנים לנשקים החדשים, ליפן לדוגמה הגיע המוסקטים הראשונים אך הם לא התקדמו מעבר לכך למה? אולי כי הם לא היו צריכים אותם או אולי לא קם הבחור שיעשה את המחקר הדרוש לקדם אותם טכנולוגית, אולי האמינות הנמוכה של הנשקים הרתיעה משימוש בהם, יהיה מה שיהיה למרות שהיו ברשותם מוסקטים היפנים לא השתמשו בהם הרבה (סמוראים השתמשו במוסקטים בניגוד למה שמוצג בסרט שיצא לאחרונה) באמריקה מצד שני נשק חם קיבל עדיפות גבוה וקצב פיתוחו היה מהיר -סוגי בריחים שונים, תחמושת, קנים מחורצים, צורת טעינה (קידמית/אחורית). בWHFRP ישנם מוסקטים פשוטים שגורמים נזק אבל שיריון טוב יכול לעזור נגדם (מהירות לוע של כדור מוסקט היית נמוכה ולרוב מוסקט גרם לפציעה ולא הרג) אך הם בעלי אמינות נמוכה ויש אף דגם חדש של בריח יותר אמין אבל הוא עדיין בשלבי פיתוח

למעלה