מערכה ע"פ מוזיקת רקע

Sargon

New member
מערכה ע"פ מוזיקת רקע

רבים משתמשים במוזיקת רקע בכדי להעצים את חווית המשחק, אם בסשן יחיד ואם בסדרת מפגשים מלאה. הפרוצדורה הרגילה היא חיפוש שירים ומנגינות המתאימים לאוירת הסשן/קווסט. בראשי עלה רעיון, למה לא לעשות ההיפך? דוגמא קלאסית היא הסרט פאנטסיה של דיסני, אבל לא נתעמק בזה. אני חשבתי יותר בכיוון של הרצת סשן כשמוזיקת הרקע היא pink floyd השמעת אלבום פיסכודלי שלהם, תוך כדי משחק. אבל אני עדיין צריך לגלף את הרעיון, מה דעתכם?

מתאים לחד-פעמי

הרעיון מתאים למשחק חד-פעמי, שיש בו חופש רב יותר לדמויות. השחקנים צריכים לזרום עם התחושות שלהם ולשחק ולבנות דמויות ע"פ המוזיקה שהם שומעים. מה דעתכם?

backdoorslam

New member
מוזיקה יכולה לתרום לאווירה, אולי.

הסרט פאנטסיה של וולט דיסני, למרות שהוא משלב הרבה מאוד מוסיקה והוא נקרא "סרט מוסיקלי", בכל זאת משלב מדיה חזותית (קולנוע = קול + נוע). בפעם הבאה שתשמע את המוסיקה מפנטסיה משוכנע אני שמוחך ימצא מהר מאוד את ההקשר, ואיווירת הסרט דגאה בדמיונך, ביחד עם "מאיצי אווירה" נוספים. אני רואה כמה בעיות עם מוסיקת רקע בסשנים: 1- לא כל השחקנים מושפעים באותה מידה מהמוסיקה. מה לעשות, אני כמעט מעולם לא חפרתי פינק פלויד ואני דווקא בא מרקע של מוסיקה קלאסית וג'ז. אני לא בטוח שאם אני אשמע פינק פלויד, זה יסייע לי לדמיין. דוגמא נוספת שעלתה לי כרגע (האמת שלא ממש כרגע) זו יצירת בלט בשם: "דפניס וכלואס" של מוריס ראוול. ראוול היה מת (הוא מת - בדקתי) שאני אדמיין בראשי נושאים מתוך תמות מהמיתולוגיה היוונית. אפס, בגלל שבילדותי נהגתי לקרא ז'ול ורן, ומעולם לא צפיתי בביצוע הבלט של היצירה, כאשר אני מקשיב לה, עולות במוחי תמונות מתוך "מסע אל בטן האדמה"; בעיקר התמונה שבה הפרופסור, אחיינו והאיסלנדי השתקן מגיעים אל פיסגתו של סנפלסיוקול. 2- תקרא לי דפוק, תקרא לי אלף מתנשא ומתכופף, אבל מה לעשות, אני פשוט לא מוכן להשמיע מוסיקה כרקע למשהו אחר, אלא אם כן היא נכתבה לאותה מטרה. איך אפשר להתייחס למוסיקה כמשהו משני, כאשר אתה שומע את מיתרי הפסנתר רוטטים, או את הקונטרא-בסון ב"קונצ'רטו ביד שמאל" - האם תוכל להשתיק את שירת המלאכים בדיוק ברגע שהם מזמרים לך ובאוזניך? מצד שני, קח את המוסיקה של The Rock ושים אותה תוך כדי תיאור קרב או מירדף, ואני מבטיח לך שזה יעלה חיוכים וחוויות. 3- "הבעיה הטכנית". לא מספיק ששה"מ צריך לדאוג לכל-כך הרבה דברים, עכשיו הוא צריך להיות גם DJ? אשרי המנחה שיצליח לעשות את כל זה בעת ובעונה אחת. 4- התאמה. כמו שמנצ'קין מת אמר, המוסיקה, אם היא לא מתאימה לעלילה, לא רק שהיא חסרת ערך, היא גורעת. בכל זאת המלצה: נסה לכתוב הרפתקה כאשר אתה שומע מוזיקה שמשפיעה עליך בצורה כזאת או אחרת - מומלץ כקטליזטור למוזות.

אני די מסכים עם דלת

מוסיקה צריכה להיות מוערכת כמוסיקה.. לא כרקע.. וגם אם תמצאו מוזיקה שמתאימה -לכל- השחקנים ולא מפריעה להם עדיין זה עיכוב טכני מעיק קשה לי לדמיין מפגשרץ כשברקע מוזיקה.. לעומת זאת עולה לי בראש תמונה משעשעת של מוזיקה קלאסית רגועה נחמדה כזאת.. "אתם מהלכים לכם ביער בשקט.. הציפורים מצייצות..אין ענן בשמיים.. כשלפתע" טוב חכו שניה רגע אני צריך להחליף את הדיסק הזה שניה.. אוף נו..יאאלה..נגן כבר.. או יופי.. מוזיה מותחת ברקע.. "אתם שומעים רחשים בין השיחים" בלה בלה בודקים בלה בלה.. "מהשיחים קופצים עליכם ארבעה לאמשנהמהם" רגע שניה חכו רגע.. מחליף שוב דיסק.. רוק כבד מהיר מתנגן (אחרי עוד הפסקה מעיקה) ברקע.. "טוב בואו נתחיל בקרב"

לכן המוזיקה צריכה להיות כללית

המוזיקה לא צריכה להיות מותאמת לכל שנייה ושנייה במשחק. היא צריכה להיות יסוד משחקי מיוחד, לא שגרתי. אין פסול בהשמעת מוזיקה ברגעי שיא במערכה או לכל היותר פעם בשניים-שלושה מפגשים, אבל להחליף מוזיקה כל שנייה זה סתם מעיק. עדיף שהמנחה יכין קטע מראש (למשל: ביקשתי מחבר שלי שהוא גם שחקן שלי להקליט עבורי סופה באורגן החשמלי הסופר-משוכלל שלו, ובפעם הבאה שסופה תפקוד את האזור אני אשמיע אותה לחבר'ה).

backdoorslam

New member
אני דווקא חושב שאם הדבר אפשרי..

אם יש למנחה את היכולת הטכנית להשמיע מוסיקה המשתנה בהתאם למהלך העלילה, אז בהחלט כדאי לחשוב לישם את העיניין. זה הכל פונקציה של יכולת טכנית.

BluePrint

New member
עם מחשב הכל אפשרי

MP3 זה הפתרון, וקטעי מוסיקה מכינים מראש. זה לא מסובך, רק מצריך קצת (הרבה) זמן. חשבתי בעצמי לעשות זאת מאז שהתחלתי לאסוף פסקולים של משחקים. כל מה שצריך זה להקשיב לכל רצועה בריכוז, ולקבוע מה מתאים ליער, מרתף, קרב קפא"פ, קרב ירי.... בסוף אפשר גם לצרוב 12-18 קטעים לתקליטור מוסיקה, ולהעביר ביניהם במהירות. כדאי גם לחתוך מראש את הרצועות במקומות הנכונים, כך שיוכלו לחזור על עצמן בלי קיטועים מפריעים. (fade out->in מהיר יכול לעשות את העבודה) אבל דרך מחשב זו כנראה הדרך הטובה ביותר, בגלל הנגנים בתוכנה שיודעים גם לעשות fade בין רצועות בעצמם, וכך אין קיטוע "קשה" כשהמנחה רוצה להעביר ממוסיקת מערה למוסיקת מיסתורין לפני שהוא מתחיל לתאר רחשים וצללים.

זה יכול לעבוד ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

יש משהוא במה שהאנשים כותבים. אבל כיום יש כלים טובים יותר מדיסק-מן או קומפקט. יש מיני דיסק שבו ניתן לערוך וליצור קבוצות. עם הכנה מתאימה וניסוי קטן לפני המשחק זה יכול להיות גדול. מומלץ לדבר עם השחקנים ליפני (עדיף להכיר אותם
)

Sargon

New member
לא הבנתם

מבחינתי אין ויכוח באשר להאם מוזיקה מעצימה את חוויית המשחק, השאלה שלי הייתה אם ניתן לעשות ההיפך מן הרגיל, לכתוב הרפתקאה שתתאים למוזיקה. נתתי את פאנטסיה של וולט דיסני כדוגמא למה זה בדיוק מה שעשו שם. לקחו יצירות אומנות של מלחינים ידועים והוסיפו להם קטעי אנימציה. אני יכול להביא אולי את הסרט למפגש פורום אם לעורכת המפגש יש ליזר-דיסק.

backdoorslam

New member
בעייתי משהו - אסוציאציות שונות

מוסיקה זה מדיום בעייתי משום שהוא מעביר בכל אחד מאיתנו תחושה שונה, אווירה שונה ואסוציאציות שונות. קח את פס הקול של פנטסיה, השמע אותו לאנשים שמעולם לא ראו את הסרט ובקש מהם לתאר באוזניך מה הם חשים, מרגישים או רואים בדמיונם. מובטחני שכל אחד מהם יתאר משהו שונה בתכלית. אגב, חלק מהמוסיקה של פנטסיה נלקחה מאיזהשהו בלט, ככה שכן היה לה צד חזותי עוד לפני הסרט - אבל זה לא העיקר. ומבחינת הצד הטכני. שמעתי פעם על איזה מנחה שיושב מול מסך מחשב, ובלחיצת דאבל קליק אחת הוא משנה את כל אווירת המישחק. כמובן שכאשר המוסיקה "יושבת" בפורמט אמ.פי 3, אין כמעט גבול למשכה, לעומת דיסקים כמובן.

backdoorslam

New member
עכשיו שאלת הבהרה

למה בדיוק המוסיקה משמשת? להשראה עבור המנחה בכתיבת ההרפתקה, בהרצתה, או כמוסיקת רקע "סטנדרטית" עבור הקבוצה בזמן סשן?

Sargon

New member
המוזיקה משמשת כהשראה

ואף מלווה את מהלך הסשן עצמו, לסשן אמור להיות קשר הדוק למוזיקה.

BluePrint

New member
בעצם, זה קרה לי. ממש בזמן האחרון.

שמעתי אלבום חדש בפעם השלישית בערך, ופתאום שמתי לב שאם אסדר את השירים בסדר מסויים ואוסיף כמה דברים, תצא הרפתקה, ככה סתם. וזה מה שניסיתי לעשות, אבל מה... לא מצליח לכתוב את זה. כנראה שאתחיל עם זה TIC, ואנסה לארגן איזו שהיא עלילה on the fly.

BluePrint

New member
(you'll figure it out. (maybe

יורשה לך לשאול, אבל התשובה היא "אין תגובה". אני באמת רוצה להפעיל עליו משחק TIC, אז רק אקשיב לו שוב עוד פעם ואקבע נקודת פתיחה. בTIC יש סיכוי גדול שהעלילה תפנה לכיוונים אחרים לגמרי, אבל בשלב מסויים אני מקווה להכניס את כל החלקים ששאבתי מהאלבום, ואז כולם ידעו. לא Anthrax, אבל אולי גם עליו תוכל להגיד: "וואי, מוסיקה טובה." (ע"ע פיקניק)

backdoorslam

New member
בכל הנוגע להשראה

בהחלט מומלץ להשתמש בכל מה שתוכל כדי להעצים היצירתיות שבך. מובן וברור. בנוגע להרצת משחק על בסיס מוסיקה, שתהווה קשר ישיר לו, אני באמת מסתקרן האם משחק שכזה יכול להתנהל כהלכה..

עשיתי כבר

היה גדול פלוס תוספות עשיתי את זה בהתבסס על השיר דמיאן של אייסד ארת'(סיפור קצת באנלי אבל שטויות). זה רעיון אדיר שעבד אצלי נהדר כולנו נהנו חוץ מאמא של מי שעשינו אצלו את המפגש בגלל שהיא הכינה כיבודים והפרענו לה לראות צעירים חסרי מנוח.

למעלה