מערך צופי האש

Fireboy

New member
מערך צופי האש

אהלן חבר'ה, מה עניינים? הרבה זמן שלא הייתי כאן ועכשיו אני מנצל את העובדה שיש לי כמה גימלים בבית להיות כאן קצת. רציתי להעלות כאן את נושא צופי האש. מה זה? זה גוף? ארגון? סתם 10 חבר'ה מהעיר שקוראים לעצמם "צופים"? אני לא מבין למה יש כזה אי סדר בנושא הצופים. אז נכון שיש חלוקה בין רשויות כבאות שהן חלק מהעירייה וישנן רשויות כבאות שהן איגוד ערים ושייכות לנציבות, אבל כל מערך הכבאות הוא אותו מערך ארצי שמשותף לכולם. למה אותו מערך לא מכיר בצופי האש כחלק אינטגרלי ממנו? למה יש כל כך הרבה אי סדר בנושא? למה לא יכולים לקום בנציבות אנשים (שזה תפקידם) ולסדר את עניין הצופים? במיוחד בימים כאלה, שכל-כך הרבה כוח אדם חסר, ויש חבר'ה צעירים שיכולים לתרום המון, דווקא כאן המערכת באה כנגדם ומכשילה בעצם את עצמה. מה הסיבה לכך? אני מודע לעניין שאין הרבה כסף מיותר לכבאות ובכלל כל מערכת הכבאות על סף פשיטת רגל, אבל פרוייקט קטן של יישור קו בין תחנות הכיבוי לא מצריך תקציבי ענק... בסה"כ צופי האש באים לעזור למערך הכבאות, אך במקום שהמערכת תעודד אותם, היא דוחה אותם ורק נפגעת מכך. הגיון בריא לא נמצא שם למעלה? בקיצור, אני חושב שיש לקחת ברצינות רבה את עניין צופי האש, לא לזלזל בהם כי הם רק באים לעזור (ואם מעדיפים לגייס "מילואימניקים ירוקים" במקום - מה אני אגיד...) אני מקווה שמישהו בעתיד יקח את נושא הצופים ברצינות, כי על גוף איכותי כזה חבל לוותר. איתמר

fireman

New member
מוסד צופי האש כבדיחה

ב90% אם לא יותר ממערכי הכבאות בארץ הוא מוסד שולי או שהוא בכלל לא בגדר הנמצא. איתמר אני ואתה מכירים אחד את השני זמן רב ויצא לנו לחלוק לא מעט בנושא הן אם בשיחות כאן באינטרנט, בשיחות טלפוניות ואף במפגשים פנים אל פנים, בכל אותן שיחות נאמר בסוף נואש. כשעומדים מול מערכת שמתפוררת בקצב קטסטרופלי קשה מאוד להבין כיצד מוותרים על כוח אדם זמין וזול באופן מאוד משמעותי לעומת עלויות כוח האדם המקצועי אם נגדיר אותו כך המשתכר מעבודה זו, כוח שיכול לתת סיוע רב להמון תחנות שנמצאות בקשיים ובמצוקת כוח אדם רצינית. אני חושב שכאן הגיע השלב לספר את הסיפור המלא של אשר אירע לי בתחנת באר שבע לפני מספר חודשים כשכבאי התחיל לעשות לי דווקא ובתור פרנציפ התחיל לאבד שליטה בגלל שלא הורדתי לו את התיק מהרכב, אני הבהרתי לו שאני לא עובד אצלו ואת התיק הוא יכול להוריד בעצמו ומכאן התפתח ויכוח סוער, בשלב זה התערב קצין המשמרת שהתחיל לצעוק על אותו כבאי שבכלל העיז להעיר לי ולצעוק עליי, אני באותו שלב קיפלתי את עצמי ונסעתי הביתה בכדי לא להגיע למצב שאני אעשה או אגיד דברים שאני אתחרט עליהם אחר כך והחלטתי להתרחק מהתחנה כמה שיותר. אני מתנדב בתחנה הזאת כבר 5 שנים, בכל אותן 5 שנים ב2 מתוך 3 המשמרות בתחנה יש עדיין אנשים שלא יודעים איך קוראים לי, מדים לא קיבלתי אפילו פעם אחת בכל ה5 שנים, זוג נעלים קיבלתי אחרי שנתיים של התנדבות אחרי ששיגעתי את סגן מפקד האיגוד, בחלק מהמשמרות ההתייחסות לצופי האש ולמתנדבים היא כאל אנשים שבאים לאירוע בשביל לשמור על הרכב ואלו דברים שצריך לתקן, אני הבלגתי על כל אלו במשך 5 שנים, השתקעתי במשמרת אחת שידעה להעריך את העזרה ואת החשיבות שיש לכל דקה שאני תורם מזמני ועשו הרבה מאמצים בכדי להחזיר אותי לתחנה, אחרי 3 חודשים (ביום ראשון האחרון) חזרתי לתחנה אחרי שראש המשמרת תפס אותי לשיחה בנושא, והגעתי להתנדבות של כמה שעות, אני יודע שאחרי אותה תקרית אני אגיע פחות ואתרום פחות למערכת הכבאות כי מבחינתי היום כשאני נכנס לתחנת הכיבוי בבאר שבע אני חש שיש עויינות כלפיי במקום הזה, כל הציפיה שלי לעבוד במערך הכבאות מייד לאחר תום שירותי הצבאי התפוגגה, אינני מתכוון להכנס למקצוע ובטח שבטח לא באיגוד ערים באר שבע, בימים אלו אני נלחם מלחמת עיקש במערכת הצבאית בכדי לצאת לקורס קצינים דבר שהוא קצת בעייתי אחרי שנתיים בצבא (חריג פז"ם) למי שבקיא במושגי הצבא) ולחתום קבע כי בחוץ אין לי ממש מה לעשות עם ניסיון של 5 שנים בכיבוי אש במקום שהוא לא כיבוי אש ועם 12 שנות לימוד ובגרות מלאה אין הרבה מה לעשות היום וקצונה היא האפשרות שנמצאת כרגע בגדר ברירה אחרונה, אם זה לא ייצא לפועל איאלץ להשתחרר ולנסות למצוא את עצמי לומד או משתלב במקצוע אחר. ואם דיברת על פשיטת רגל ידעת על מה דיברת תקראו ותפנימו.

Squad 55 Taylor

New member
ערן...

אני לא יודע אם אתה צודק כי אני לא מרגיש שיש לי זכות לשפוט את המערכת מכוון שיש לי בקושי חודשיים של התנדבות אבל זה נשמע ממש עצוב, אבל דבר אחד אני יכול להציע.. אם אתה לא רוצה לעבוד באיגוד ב"ש תבוא לאיילון, תגור אצלי יש חדר פנוי

תגובה לפיירמן

חבל שככה מתייחסים למי שתרם 5 שנים כדי לסייע לקהילה ולכבאים. אני גם נתקלתי במקרים דומים בעבר של חוסר הערכה , גם מטעם כבאים וגם מטעם חברים שלי שאמרו לי שאני מבזבז את שמני שם...אבל כמו שכתבת שידעת להבליג אז גם אני הבלגתי כי תמיד יש את אלו שכן מעריכים ושחושבים שאתה כן חשוב לעבודה. סה"כ אני יכול להעיד , שמערך הצופים בהרצליה מאוד מוערך ע"י כבאי התחנה , ההנהלה והפיקוד .רואים את זה באירועים כשהצופים מתפקדים ככבאים לכל דבר,דבר שאני אישית יכול להעיד עליו,ורואים את זה יומיום בתחנה ורואים את בעיקר בעיקר כשהם הולכים לצבא. כל צופה שמתגייס זוכה לטקס מרשים , הענקת גביע והרבה שיבוחים מטעם כל התחנה.גם דבר שאני יכול להעיד עליו. בקשר לדבריך בסוף , אני דוקא חושב שעליך כן לנסות להכנס לעבוד ככבאי כי רק אנשים כמוך יכולים לשנות את המצב והיחס כלפי צופים , אני מאמין שיש לך הרבה מה לתרום לכבאות עם ידע שצברת במשך 5 שנים. גם אני כשאשתחרר מתכוון להכנס לעבוד כי אני מאמין שיש לי הרבה מה לתרום וגם כדי שיום אחד אני אוכל לעריך את העבודה של הצופים מנקודת ראות של כבאי.

צופי אש

אז דבר ראשון גם אני רוצה לציין שרק לאחרונה חזרתי לפורום ,מה לעשות לא תמיד הצבא מאפשר. רציתי לציין לטובה את הרעיון של פיירבוי כשהוא מציע לגייס חיילים אשר בעברם היו צופים , אם וכאשר תפרוץ מלחמה כדי לסייע למערך הכבאות מכיוון שהם כבר מנוסים בעבודה ואף יותר מקצועיים מאשר כבאי ירוק שסה"כ עבר קורס של שבועיים ונקרא "כבאי" .זאת בהחלט הצעה טובה אבל אחי, אנחנו רק יכולים לחלום ! שום גורם צבאי לא יאשר דבר שכזה . לגבי מערך הצופים,אני בהחלט מסכים איתך שחבל שאין יישור קו בנושא צופי האש בישראל ואולי זה המקום לפנות לכבאים שנמצאים בפורום ולהעלות הצעה זאת בפניהם. זה באמת לא עניין מסובך למדי ,הנה הצעה : מטעם הנציבות יהיה קצין אשר יפקד על כל מערך הצופים בארץ אשר יקשר בין מערך הכבאים למערך הצופים, תחתיו יעבדו אחראיי הצופים מטעם התחנות השונות בכל הארץ. ניתן יהיה לארגן השתלמויות שונות לצופים בבית ספר בראשון,קורסים שונים וכן טקסים שונים וכדומה. הכבאים אשר מפקחים כעת על ארגון הצופים הוכיחו את עצמם פעמים רבות בעבר ככבאים שדואגים ומעריכים את הצופים בכך שארגנו טיולי צופים למופת,כך גם הם יוכלו לאחד את צופי האש בארץ. בתור צופה לשעבר , שתרם 4 שנים בתחנת הרצליה,חבל לי לראות שארגון הצופים לא הופך לארדון מסודר יותר ,שיכול רק לתרום למערך הכבאות בארץ , ואכן בשביל זה יש צופים !! לכל הצופי האש - תמשיכו להתנדב , אתם עושים עבודה מצוינת ואל תרגישו לא מוערכים כי הכי חשוב שאתם מרגישים שאתם תורמים . נועם עוזרי,הרצליה

נועם אני מצדיק אותך ב100%

תמיד יש אנשים שינסו לפגוע ולהרוס בכל מקום. כן גם אצלנו במערך הכבאות יש כאלה אנשים אבל כמו שנועם אמר הכי חשוב שאנחנו עוזרים וומרגישים שאנחנו תורמים. ואנחנו הצופים הם אלה שצריכים להמשיך ולהיות בעתיד כבאים כי אנחנו לא סתם משקיעים ואותי לימדו שצריך לעסוק רק במה שאוהבים וכל מתנדב אוהב את מה שהוא עושה ואם יהיו כמונו במערך הכבאות בעתיד אז יהיה יותר טוב לצופים.

תגובתי לנושא צופי אש בכלל

שלום לכולם אני מצדד בדבריכם שהמערך לא ממש מיועל . כידוע ישנה ועדת צופי אש שאני נמצא בתוכה . לאחרונה פנינו לנציב כבאות והצלה לאשר לנו את המשך קיום הועדה. כנראה בעקבות בעיות אחרות שקיימות במערך הכבאות ואני לא אומר שהם לא חשובות וצריך לדאוג לבעיות מערך הכבאות . יש צורך גם לדאוג למערך הצופים הכללי בארץ. הגשנו תוכניות לערוך קורסים בבית הספר לצופי אש. הגשנו בקשות לטיפול בנושא ביגוד וציוד מגן לצופים. עדיין לא קבלנו תשובות ולא זומנו לנציבות. בכל מקרה אנו משתדלים לדאוג למערך הצופים בארץ. בכל תחנה כיודע יש קצין צופים או אחראי צופים מטעם האיגוד/תחנה. בשירותי כבאות והצלה תל אביב יפו הצלחנו כרגע לרכוש עבור הצופים מדים בסיבסוד חלקי של הצופה והתחנה. כל צופה מקבל חולצת עבודה עם תג הצופים, מכנסי דגמ"ח וחגורה. אנו משתדלים לדאוג לרווחת הצופים אצלנו בתחנה. תמיד טענתי ואמרתי שיש לערוך מפגשי בין הצופים בתחנות אם לתרגילים אם למפגשי חברה או לטיולים. אני רוצה לציין שלא אפסיק לתמוך בצופי אש ואנסה יחד עם חברי מתחנות הכיבוי לתרום להעלאת המורל והצלחת צופי אש בארץ.

Fireboy

New member
ה"כבאים הירוקים"

הם לא צופים לשעבר או מתנדבים, הם פשוט מילואימניקים שבמקום לעשות במילואים שלהם שמירות או אבט"ש או משהו בסגנון, פשוט ילכו לתחנות כיבוי אש ברחבי הארץ ויעזרו שם, והם יגויסו רק במקרי חירום. הבנתי שכבר היה איזשהו קורס קצרצר בבית ספר לכבאות...

shiri9

New member
וואלה, כל הכבוד

זה עושה כל כך טוב לשמוע שיש גם אנשים שפועלים לטובת המצב. אני רק התחלתי את ההתנדבות שלי, ואפילו לא יצאתי ליציאה עדיין (הייתי יוצאת היום, אם הייתי מחכה עוד שתי דקות לפני שהחזרתי את הנעליים למקום). בכל אופן, אני מתנדבת בש"י, ובגלל שרק התחלתי, אני לא יכולה להגיד מה דעתי בנושא של קיפוח צופים, בכלל לא הרגשתי עד עכשיו בבעיה, ואני מקווה גם שאני לא ארגיש. אני רק חייבת להגיד, זה משהו שמציק לי כמה זמן, הבעיה בנעלי מגן. הנעליים שעומדות לרשות הצופים בתחנה הן מגפיים ישנות, מאוד לא נוחות, ויש איתן גם בעיה חמורה במידות הזמינות (הנעליים הכי קטנות שיש גדולות עלי בשתי מידות, ואני לא היחידה). מובן שהבעייתיות בנעליים מקשה על העבודה הפיזית. אפשר לקנות נעלי מגן, אבל לא כולם יכולים להרשות לעצמם להוציא כסף על נעליים, כשהם לא בטוחים בכלל עוד כמה זמן הם ישתמשו בהם. אז אני לא אומרת שתחלקו נעליים לצופים, כי אני מבינה שיש בעיות בתקציב, אבל אפילו להביא רק שני זוגות של מגפיים במידות קצת יותר קטנות, אם זה אפשרי, זה ממש יעזור. תודה וכל הכבוד לך ולכל מי שפועל לשיפור תנאי הצופים, ובכלל.

למעלה