מערך הקלטה בסיסי

rocinante

New member
מערך הקלטה בסיסי

שלום,

אני מנגן בגיטרה ושר קצת, מקליט את עצמי פה ושם בצורה הכי פושטית בעולם דרך מיקרופון של איזה קומבו שכזה של מיקרופון-אזניות. כמובן שאיכות הסאונד נוראית ורוב הצלילים פשוט הולכים לאיבוד. אני מעוניין לקדם את העניין הזה מעט בתקציב מצומצם של כמה מאות שקלים (1000 ש"ח מקסימום, וגם זה עדיף שלא) - אבל איך בכלל עובד מערך הקלטה בסיסי? צריך מיקרופון ומיקסר? כרטיס קול ייעודי? חיצוני? קדם מגבר? מה?
אני מבין שכנראה אם אני מעוניין בקונדנסר בסיסי בחיבור XLR אז אצטרך גם כנראה משהו שיתחבר אליו (מיקסר?)...

בכל מקרה, אשמח לסדר בבלאגן ועצות בסיסי למה חיוני ומה לא (זה לא הקלטות לתקליט או משהו אלא רק משהו כדי שאוכל להקליט סקיצות באיכות סבירה, אז לא צריך להשתגע).

אודה לכל עזרה/הכוונה,
תודה ויום טוב

rocinante

New member
המשך

קודם כל תודה על התשובה.

- לגבי ה-USB - אני מעט מסתייג ממנו, ואולי לחינם - האם אין בעיה עם מהירות הדגימה? ואיך זה בהשוואה לחיבורי 3.5 מ"מ שמתחברים ישירות לכרטיס המסך?
- הסתכלתי באמאזון על כמה קונדנסרים ומיקסרים, שמחיריהם 60-100 דולר פר כלי, כך שאני מניח שבתוספת של 80-100 ש"ח משלוח, אוכל להביא את אותו מיקרופון ב-60% ממחירו בישראל, כך שזה מרחיב את האופציות (משאיר אותי בפועל עם מיקרופון ומיקסר יחדיו ב-900 שקל בערך.
להלן הדגמים, אשמח לשמוע דעתך -
מיקרופון
מיקסר #1
מיקסר #2

ושוב אני חוזר לשאלה הראשונה שלי - האם אני בכלל מבין את "טכנולוגיה" נכון? כלומר, זה בכלל מערך הגיוני או שאני סתם מגזים ואין צורך בכל זה? והאם במידה ורוכשים מיקרופון XLR ומיקסר יש גם צורך לצרף כבר כרטיס קול הולם?

תודה

היי

קודם כל שתדע שהכרטיס הראשי אצלי באולפן 32 in 32out באיכות מטורפת יושב על usb בודד
הכרטיס עלה לי מעל 15 אלף ככה שאני מאמין שusb יכול להחזיק מיקרופון בודד אחד

לגבי הציוד שהראת
המיקרופון חמוד אבל הבלו לגמרי עדיף ברמת האיכות
המיקסרים הם ברמה נמוכה מאוד ורק יהרסו את הסאונד.....הם מיועדים למסיבות
והרחבת כניסות, לא להקלטה באיכות טובה.....

בהצלחה

rocinante

New member
ולאחר התלבטות נוספת -

כעת שואל את עצמי אולי בעצם עדיף מיקרופון דינמי. אני מקליט בעיקר גיטרה עם דיסטורשן כבד ומחוספס ואני רוצה שהסאונד הזה יישמר (פחות אכפת לי שישמעו כל מעבר עדין שאני עושה על האקוסטית...). מה אתה אומר על הSM57, או לחילופין על ES57 (דומה מאד באיכויותיו, ב--35% מהמחיר של ה-SHURE).
כמובן שאצטרך להזמין יחד איתם כבל XLR ל-USB...

והאם אין טעם לשדרג במקביל את כרטיס הקול (חשבתי על זה)?

קונדנסר

לדעתי עדיף ברוב יישומי האולפן, הוא נותן לך טווח דינמי וטווח תדרים רחב יותר
והתוצאות איתו לרוב ישמעו יותר טוב

הדינמי הוא מיקרופון מעולה להמון דברים אבל אם האופציה היא או זה או זה עדיף קונדנסר

אתה עדיין יכול ללכת על הכרטיס קול שהראת פה ולהוסיף לו קונדנסר רגיל.....

ImaginaryFriend

New member
SHURE 57 זה מקום טוב להתחיל בו

הES הזה אני מוכן לשים את הראש שלי שכמו שהוא עולה 35 אחוז מהשור כך הוא גם נשמע 35 אחוז מהשור!
מעביר מXLR לUSB לא יעזור לך אם תחבר סתם מיקרופון ליו אס בי לא יקרה כלום, אתה צריך מגבר שיגביר אותו לעצמה הרצויה וממיר שימיר אותו לדיגיטל!
לפני שאתה משדרג דברים תחליט מה הצרכים שלך ותנסה לענות עליהם.
אם אתה שואל אותי לך על שור 57 כרטיס קול פשוט עם שתי כניסות ותתחיל להתאמן ולתרגל תוכנות, הקלטות מעבדים, אפקטים, יש הרבה מה ללמוד!

למעלה