מערב ארה"ב

thomas17

New member
מערב ארה"ב

אהלן חבר'ה!
בחודש הבא אני נוסעת עם כמה חברים לטיול במערב ארה"ב.
לפארקים השונים נגיע עם רכב שכור,אך בפארקים נישן בשטח ללא גישה לרכב. כל פעם 2-3 לילות.
אני לא כ"כ יודעת איזה ציוד אני צריכה והאם כדאי לי לרכוש או לקחת בגדי יום-יום שכבר יש לי בבית(יש לציין שאין לי כלל בגדי טיולים כי בארץ אני מטיילת יום אחד וחוזרת הביתה כך שאף פעם לא ראיתי צורך לקנות את הביגוד היקר הזה)

אז לכן אני פונה אליכם, אני מאמינה שביגוד איכותי וטוב יכול להקל עליי בטיול , וג'ינס/טייץ/וחולצות מכותנה יכולות להקשות עליי מאוד.
אז איזה ציוד אני צריכה? מכנסי טיולים? חולצה טרמית? פליז?

כמה מכל דבר?

יש לציין שלא מתחשק לי להוציא כסף על דברים מיותרים אלא רק על דברים חיוניים ובהם אני מוכנה להשקיע ,מה גם שישארו לי לאורך זמן.

תודה ולילה טובבב!

thomas17

New member
נוחתים בניו יורק

עוד לא ברור אם בjfk\newark
וגם לא ברור אם נשאר כמה ימים בניו יורק או ניקח טיסה ישירה למערב.
בכל מקרה אין לי בעיה לקנות בארה"ב,אפילו להזמין באינטרנט לחבר שגר בניו יורק. השאלה שלי היא כמה לקנות,מה לקנות והאם יש איזה שהיא חברה מומלצת? (והאם בכלל יש צורך בלבוש בטיולים מסוג כזה ..)

אני פשוט קצת בורה בכל התחום של לבוש לטיולים.

תודה.

זמי

New member
אופי מסלול

הררי? מישורי? תשנו בשלטרים או אוהל? כמה משקל תרצו לסחוב על הגב? תבשלו בחוץ?כמה ק"מ תלכו ביום?
ביגוד וציוד הכרחי לפי מה שכתבת שתלכו 2-3 ימים בשטח :
נעלי הליכה טובות אטומות למים במידה גדולה מהרגיל, שני זוגות מכנסי הליכה, חולצות הליכה מנדפות זיעה, גרבים מקצועיות, תרמיל שיחזיק את כל המשקל שתצטרכו לסחוב על הגב, מיכל מים גמיש, ציוד בישול, ציוד גשם, אוהל, שק"ש, מזרן,

thomas17

New member
אז ככה..

המסלולים יהיו משולבים ברמת קושי קלילה עד רמה של טיפוס הרים. נישן באוהלים. נבשל בחוץ,לגבי כמה ק"מ ביום אני לא יודעת.
נעליים טובות כבר יש לי של חברת asolo, חשבתי על כיוון של מכנס אחד אם מדובר ב2-4 לילות,לא מספיק ?
גרבים מקצועיות,באמת יש צורך בזה? תמיד תהיתי האם זה סתם גימיק או משהו שזקוקים לו על אמת .
תרמיל יש לי של חברת dueter, שק"ש גם טוב,מזרן גם כן,שלוקר כבר יש,ציוד בישול נתאבזר שם.., ציוד גשם(מעיל גשם?) לא נראה לי שאקח איתי על הגב,אשאיר אותו ברכב..

טוב נראה לי שיהיה בסדר רק צריכה לרכוש פליז,מכנסיים,כמה חולצות וגרביים לפי מה שאמרת.

תודה!

זמי

New member
יפה. התחלה טובה.

עשו חשבון משקלים- אוהל, שק"ש,ציוד בישול, אוכל, מים שתצטרכו לסחוב.
סה"כ אסור לתרמיל ,כולל מה שבתוכו, לעבור 15-17 ק"ג אחרת תסבלו קשות.
שני מכנסיים מקצועיות להליכה מבד סינטתי, כנ"ל חולצות.
3 זוגות גרבים מקצועיות מנדפות זיעה. זה לא גימיק. כותנה וצמר לא מתאים למשקל.
ציוד גשם חובה- מכנס ומעיל סערה דק פשוט.
לגבי פליז- לאלו גבהים תגיעו?
קחו חולצה טרמית אחת לערב. קר? לבשו אותה על הטישרט ועליה מעיל הסערה. קר יותר? אוכלים והוכלכם לישון.
איזה אוהל יש לך? איזה שק"ש? מזרן? מה משקלם? הדברים הללו הם הכי כבדים בתרמיל.
אני תמיד אומר- ברגע שיוצאים לשטח ללילה אחד צריך אותו ציוד כמו לחצי שנה. מינימלי והכרחי.
בהחלט אפשר ורצוי לקנות בארה"ב- אם את יודעת מה אתר וצה וצריכה, אם את יודעת אם יש חנות ציוד טובה לפני המסלול, נעלים ותרמיל לא קונים אלא אם את יודעת בודאות מה את צריכה.
(זכרו נעל להליכה-גדולה במידה אחת מהרגיל)

thomas17

New member
אם ככה..

אז נעליים קיבלתי מתנה של חברת asolo אני באמת צריכה לבדוק שהן מידה אחת מעל .
אוהל נקנה שם. ככה שאני לא יודעת איזה ...
שק"ש יש לי רגיל של אאוטדור ואולי אוכל להשאיל ממישהו שיש לו שק"שׁ קצת יותר טוב בגלל הלילות הקרים. אבל בהחלט אי אפשר להגיד עליו שהוא קטן וקומפקטי.
המזרן שיש לי הוא המזרן הרגיל הזה מצבע טורקיז שיש לחצי מהמטיילים

איזה סוג של חולצות לקנות? הייתי היום גם בחנות לריקושט וגם בחנות של קולומביה ובשתי החנויות המוכרים לא היו ממש נחמדים ורק הרגיש לי שהם מנסים לדחוף לי דברים ללא צורך. היו בקולומביה חולצות טי-שרט שנראות כמו החולצות שעושים איתן כושר עם כל מיני מערכות נידוף זיעה ,וכאלו. בכזו מדובר? כי היתה שם חולצה מכופתרת מהבד של הכמנס שנראתה לי הרבה יותר מתאימה מאשר חולצה שמרגישה כמו לייקרה צמודה. אני טועה?

מכנס,יש צורך ב2 זוגות ל2-4 לילות בשטח?
ציוד גשם,אני צריכה לראות איך אני מתארגנת על זה.
פליז- לפי הסבר של מישהו פחות או יותר הגבהים של מצפה רמון עם הרבה יותר משקעים.
קיבלתי את ההערה לגבי הגרביים. האם מדובר באותן "גרבי חיילים" ? או בגרבים שעולות בסביבות ה100 ש"ח לזוג?

תודה רבה רבה על העזרה!!
מאוד לא מובן מאליו

jeshu

New member
אם אתם כבר שם, הייתי מתכנן איזה יומיים קניות וטיול. יש שם היצע גדול ומחירים נוחים (לפחות ממה שואים באינטרנט). חפשו חנויות שם ומבצעים אם יש והחליטו לבד. יש דברים שהייתי מעדיף למדוד. בנוגע לגרביים - ברגע שמתרגלים כבר לא הולכים עם משהו אחר.

natyh

New member
רק שאלה לאור הציטוט הזה :

"אז לכן אני פונה אליכם, אני מאמינה שביגוד איכותי וטוב יכול להקל עליי בטיול , וג'ינס/טייץ/וחולצות מכותנה יכולות להקשות עליי מאוד."

על פניו לפני ששאלת כבר החלטת מה את רוצה לשמוע .
אז מן הסתם התשובות יהיו תשובות מכוונות בדיוק להזמנה .
אז בסופו של דבר לא תדעי .

jeshu

New member
אגב,, כמה זמן הטיול ומתי? אם בחורף, אז בהחלט יהיה קר בפארקים הגדולים. ככל שתשהי שם יותר זמן - יותר כדאי לקנות. אגב, חנויות ציוד טיולים יש בכל מקום. כך שאם לא תקני ותרצי להשלים ציוד, זו לא בעיה כי הרי בערים המרכזיות תבקרו בכל מקרה, אני מניח.

זה לא נוח לעשות טרק עם ג'ינס

מה שכן, באמת אין חובה בביגוד מיוחד לטרקים. מכנסיים נוחים וחולצה קצרה או גופיה.

הכי חשוב: תרמיל גב מעולה ונוח לגב האישי שלך ונעליים טובות.
והמלצה: מאחר ומעולם לא טיילת יותר מיום אחד, כלומר לא עם ציוד על הגב, נסי את זה *לפני* הנסיעה לארה"ב. יש כאלו שמגלים שזה לא מתאים להם, או שהם פשוט לא אורזים נכון ונאנקים תחת משקל מטורף. עדיף לנסות את החוויה מראש (עם התרמיל והנעליים שאיתם את נוסעת) ולהסיק מסקנות מה לשפר.

jeshu

New member
טיול יומיים לפחות בגליל ורצוי שלושה הוא מתבקש במקרה כזה.

לגמרי

אני ממליצה על זה במיוחד לאחר שבטיול לפני האחרון שלי הייתי בטורס דל פיינה בצ'ילה, ונתקלתי בהמוני מטיילים ישראלים צעירים, שקפצו ישר לתוך המים העמוקים של טרק קשה וארוך בלי שום ניסיון, עם אריזה גרועה של המון ציוד מיותר (קופסאות שימורים מלאות מים! 4 קילו של קופסאות מיץ קטנות!), וסבלו לאורך כל הדרך, לעתים גם הסתכנו שלא לצורך (פגשנו 4 תרמילאים שהחליטו ללכת בלי ניסיון בכלל לטרק בעייתי באזור לא מתויר ולא מסומן כראוי, ובקושי מצאו את הדרך החוצה אחרי 5 שעות התברברות בשטח).

הליכה עם ציוד על הגב ללינה בשטח שונה לגמרי מטיול ברגל של יום אחד בלבד וחזרה לרכב. כשמכירים את שניהם, אפשר לתכנן בצורה חכמה יותר, שמותאמת טוב יותר ליכולות ולרצונות שלכם.

ואגב, אמריקה הצפונית זו היבשת שהכי קל לתכנן בה טיולי יום בלבד - רוב נקודות העניין נגישות מאוד יחסית, ואפשר לעשות טיולים רגליים פנטסטיים בטבע עם חזרה לרכב בכל יום. ובכלל, הטבע שם יפהפה.

Tris1

New member
שאלה+המלצה

בקשר לציטוט "פליז- לפי הסבר של מישהו פחות או יותר הגבהים של מצפה רמון עם הרבהותר משקעים", האם הכוונה שהאקלים במערב ארה"ב דומה למצפה (מבחינת חום וכו') אך יותר רטוב? כי אם כן באופן כללי לא הייתי מסתמך על המלצות כאלה גם אם נניח שזה נכון (וזה לא נכון) יש במערב ארה"ב עשרות מעלות בקוי רוחב ואזורי אקלים שונים לגמרי.
באיזה מדינות/פארקים אתם מתכוונים לבקר? במידה ואתם מגיעים לוושינגטון, האזור של הר בייקר מדהים בספטפמבר ומאוד מומלץ לטיול.
לכמה זמן הטיול? במידה ואתם עוברים הרבה קילומטראז' יכול להיות זול באופן משמעותי לרכוש מכונית ולמכור אותה בסיום הטיול.

thomas17

New member
אהלן..

לא ראיתי שמישהו נוסף הגיב

אז ככה, מישהו אמר לי באחד הפורומים שמערב ארהב בכללי זה כמו מצפה רמון עם יותר משקעים,אני מניחה שמבחינת הגובה,הקור בלילות, ויותר משקעים? חח ,אז אם לא ככה,אז איזה סוג של אקלים יש שם?הבנתי שאני צריכה להתארגן על פליז לכל מקרה..

ולא לא נגיע לוושינגטון לצערי, זה בטיול הבא. הפארקים הם:יוסמיטי,עמק המוות,סקויה,גרנד קניון ועוד כמה. הרשימה עוד לא סגורה.
ואתה צודק לגבי רכישת הרכב,חשבנו על זה כבר,אבל הבנו שזוהי פרוצדורה לא פשוטה,במיוחד כי אנחנו לא אזרחים. אנחנו נוסעים לחודש ו10 ימים . (תוכל להאיר את עיניי בנושא?זה פשוט ממה אני חושבת?)

תודה רבה רבה..

למעלה