אז ככה....
עכשיו שגיליתי שיש סיפור הבנתי שרציתי לשאול מה הסורה אומרת?! למה היא נכתבה ?! את "סורת אלפיל" תרגמתי כך : 1- האם לא חשבת איך אדונך/אלוקיך התמודד עם בעלי הפילים ? 2- האם הוא לא גרם לכבילתם בטעות ? 3- ושלח אליהם עופות ابابيل (לא תורגמה מילה) 4- סקילתם באבנים מטיט יבש (בטון) 5- (לכן) הפך אותם למאכל חלקיי תבן/קש עדיין יש לי בעיה עם הסיפור כי חסרים לי פרטים.אספר מה שמצאתי, אם תוכלו להשלים או לתקן אותי אשמח . אדם שאת שמו אני לא יודעת כבש את תימן ובנה בצנעא, בירתה, כנסייה מדהימה ביופיה . עם סיום בניית הכנסייה הצהיר כי לא ינוח עד שיגרום לערבים לעלות לרגל לכנסייה . הוא רצה להרגיז את הערבים, כך שהדבר יאפשר לו עילה לפלוש למכה ולהרוס את הכעבה . הערבים הרסו את הכנסייה והוא נשבע כי יהרוס את הכעבה . הוא יצא לדרכו עם 60,000 חיילים ו- 13 פילים ( קיימת גם גרסה של תשעה פילים ) כאשר הוא הגיע לפאתי מכה ותכנן לפלוש אליה הפיל המוביל, מחמוד שמו, כרע ברך .מחמוד הובס עם שלשלאות ברזל, הופחד, דורבן והוסת ע"י החיילים הוא לא קם . כאשר סובבו את פניו (של הפיל) דרומה, צפונה או מזרחה קם במהירות. בעוד מכוונים פניו למכה כורע ברך שוב . לבנתיים, הופיעו להקות ציפורים הנושאות במקורן אבנים היורדים כמטר על החיילים. חייל שאבן פגעה בו מתחיל לחפור בבשרו עם צפורניו עד שהבשר נופל מגופו . (ישנו מקור, שטוען כי אבעבועות נראו לראשונה באותה שנה ) הצבא נסוג בטעות לעבר תימן ומת . הערבים תארו את השנה בה היה האירוע כ"שנת הפיל". שנה בה נולד מוחמד שליח אללה 50 יום לאחר אירוע הפיל . הדברים מסתדרים בערך אבל עדיין לא לגמרי בפסוק 5 .