מעקב זקיקים...

מעקב זקיקים...

אולי מישהי יכולה להסביר לי מה זה בדיוק התהליך הזה של מעקב זקיקים, איך זה מתבצע? ובאיזה שלב צריך לעשות את זה? מתנצלת על הבורות... פשוט אף פעם לא עשיתי את זה וקראתי כאן המון על הנושא בלי ממש לדעת מה זה אומר...

פּוֹנְג

New member
אם לא שלחו אותך, אז את לא צריכה

לדעת
בעיקרון מדובר על בדיקת US וגינלית שמציצה לך על השחלה ורואה את גודל הזקיק (או זקיקים) על פי הגודל שלו אפשר לדעת מתי יהיה הביוץ. כאשר לא מצליחים להכנס להיריון הבדיקות הראשונות הן מעקב זקיקים על מנת לראות אם בכלל האישה מבייצת.

תמרלה

New member
זה השלב הראשון

לבדוק מה המצב הצנרת!! אני בקשתי לעשות את הבדיקה - זה גם לבדוק אם יש ביוץ ומתי? וגם לראות שהכל בסידר, אצלי גילו שרירן על הרחם שלא היה סיכוי להכנס להריון שהוא שם. התהליך של מעקב זקיקים זה לעשות 3 פעמים אולטראסונד ויגינלי בזמן הביוץ , סופרים אם אני זוכרת נכון 12-14-16 ימים מתחילת המחזור ( תשאלי את הרופאה שלך ) את צריכה הפניה מהרופאה ויכולה לבוא בלי תור אבל תבדקי ואולי כדאי כן לקבוע! אז כל מה שזה אומר כפי שהסברתי לבעלי בזמנו - זה לפתוח את הרגלים בשבוע אחד 3 פעמים לרופאים שונים ( בכללית יש תורנות אולטראסונד ) זה החלק הלא נעים! אני לא יודעת באיזה שלב את ובאיזה גיל אבל אם הפנו אותך לבדיקה תעשי, זה לא כואב ! זה לבדוק שהכל תקין כשלב א'! בהצלחה

הרופא שלי עושה לי את מעקב הזקיקים

כך שלמזלי, אני לא צריכה לפתוח את הרגליים בפני רופאים או טכנאים לא מזוהים. למזלי גם, בחודשיים האחרונים בהם עשיתי מעקב כזה, הספיק ביקור מעקב אחד - ביום ה 12 (אולי בגלל שהרופא מחפש זקיק מוביל גדול דיו בשביל זריקת כוריגון ???).

tapuzx

New member
אני מעונינת בפרטים

אני מעונינת בפרטים על רופאים שעושים את מעקב הזקיקים אצלם בקליניקה (מכבי) בתודה

זוג חדש

New member
השאלה היא באיזה אזור בארץ

אני מרמת גן ואני ממליצה בחום על ד"ר מור מרח' אבטליון 8 רמת גן. דרך אגב יש בטאג ליין עוד המלצות. שיהיה בהצלחה

תודה, תודה... עזרתן לי להבין קצת

על מה המהומה. המצב שלי הוא , חודש שלישי לאחר גרידה (חודש ראשון התנזרנו מסקס בהמלצת הרופא, חודש שני לא היה עקבי בגלל שנתפס לי הגב, ועכשיו זה החודש השלישי גלידה.........!!) שאולי , הלוואי זה יהיה זה. סקרן אותי עניין מעקב הזקיקים מיכוון שכשנכנסתי להריון הראשון, זה היה לאחר חודש עם איקקלומין וכרגע אני בלי כלום, הרופא שלי רוצה שאני ינסה חודשיים ללא כל עזרה ונמשיך משם... פשוט היה לי ספק לגבי קיום ביוץ... ללא איקקלומין ועם צריך לעשות את המעקב. אז תודה, ומקווה לבשורות משמחות עוד שבועיים בערך.

אני גם חושבת שזה מוזר

לא שמעתי בכלל על המושג "זקיקים" עד שנכנסתי לפורום הזה והתחלתי להתעניין קצת מעבר, בדיעבד אני מבינה שזה משהו הכרחי לעשות כשלוקחים איקקלומין, הרופא שלי לא הרגיש צורך לידע אותי על זה, או לרצות לבצע את המעקב הזה כרגע בכל אופן... הוא רופא מאוד טוב, נחמד וסבלני (גם רשום ברשימת רופאים מומלצים פה בלוחות של הפורום). כנראה שעצם העובדה שהצלחתי להכנס להריון, זה אומר משהו לגבי התפקוד של הגוף, כרגע אני ללא איקקלומין, מנסים טבעי להכנס להריון...

למעלה